שכחתי להשוויץ... אתר Saf בשנת 2009
חדשות והערות לגבי האתר. תפעול, הגרפיקה, באגים וכדומה.
תנאי השימוש בפורום
אפשר כבר לפתוח את בקבוק השמפניה........
שלומי
27.01 (16:05)
סתם מסקרנות, כמה בערך הכנסות יש'ך מהפרסומות?
מעט מאד.
(-:
יש לזה כמה סיבות:
1. האתר לא מפוצץ בפרסומות. ישנם הרבה מאד דפים ללא פרסומות בכלל, למשל כל דפי המשתמשים, דפי פרויקטים וכדומה. בדפים אחרים מופיע רק בלוק פרסומת אחד וכדומה.
2. הפרסומות לא מוצבות במרכז אלא בצד ולמטה.
3. זה אתר קהילתי, כלומר אתר שמרבית האנשים בו הם משתמשים חוזרים. באתרים כאלה המשתמשים מפסיקים לראות את הפרסומות אחרי כמה זמן ומתמקדים בתוכן העיקרי. הממוצע באתרים כאלה וגם כאן הוא בערך 0.2% (כן, 2 פרומיל) לחיצות על כל עמוד שמוצג.
אז כמה?
בערך 1000 שקל לחודש.
והוצאות...
ישירות - 400 שקל לחודש על אירוח האתר והדומיינים שלו.
עקיפות בשעות עבודה ותחזוקה - אתה בטח צוחק.
אז למה בכלל לטרוח?
כי זה פאן. כי זה תחביב. כי לא בא לי אתר מלא פרסומות, לא מתאים לי באנרים. כי אני מאמין באמת באתרים שיתופיים ובשיתוף מידע. ראית פעם אתר שמפרסם את נתוני האמת לגבי הגולשים שלו? צילומי מסך של אנליטיקס?
אני מניח שיכולתי להרוויח הרבה אם הייתי גובה כסף על הורדת קבצים - אנחנו לא מחייבים אפילו רישום.
יכולתי להרוויח יותר אם הייתי ממלא את האתר בפרסומות ובאנרים - לא מתאים לי למה שאני מאמין בו.
היו גם הצעות לחסות מלאה אבל אין סיכוי שאני אסכים לתת בלעדיות לחברה מסחרית על התכנים בתחום שלה.
אני חושב שהאתר צריך להיות מוחזק כלכלית על ידי החברות שמציגות בו. בסוף יפול להן האסימון והן יבינו כמה הן מרוויחות ממנו. כמה שווה להן שכל סטודנט לאדריכלות וכל אדריכל רואה את הפרטים שלהן והקטלוגים שלהן כשהוא משרטט וממלא את המפרט.
כשזה יקרה אנחנו נוכל להשקיע את הכסף בשיפורים וצ'ופרים (כמו למשל האתרים הקטנים שהתחלנו לחלק חינם לאדריכלים).
ועד אז? עד אז יש לי עבודה, גם לאחרים שתורמים פה. אני משקיע כאן כמה שאני יכול אבל ברור שלפעמים אין לי יותר מחצי שעה ביום לנקות הודעות זבל מהפורומים ולרוץ הלאה.
וגם עכשיו, כי כבר שמונה ועשרים בבוקר.
ביי