תכנון ממ"ד עם מערכת אוורור וסינון

רגע לפני יציקת הממ"ד מומלץ לוודא מיקום נכון של הצינורות שחייבים להיות בו. הסיבה: זה ישפיע על כל ארגון החדר המיועד (ילדים? מחשב?) בית ועל ההנאה היומיומית ממנו. 


בין אם אתם מתכננים ממ"ד אחד בבית פרטי או מאות ממ"דים בפרויקט גדול, חשוב שתדעו: תקנה חדשה של פיקוד העורף נכנסה לתוקף ב-18.5.10 ומחייבת להתקין "מערכת אוורור וסינון אוויר" – כלומר, כל היתר בניה חדש בישראל מחויב בהתקנת מערכת מיגון אב"כ - בכל ממ"ד חדש.

 

לכן, דווקא עכשיו, בשלב השרטוטים של תכנון הממ"ד, כדאי מאוד לקחת בחשבון מספר פרטים חשובים הקשורים לכך. תשומת הלב הזו תשפיע באופן משמעותי - פיזית - על עיצוב הפנים של הממ"ד, ניצול החלל ואיכות החיים בו במשך שנים רבות של חיי שגרה ושלום. כך, עוד לפני יציקת הממ"ד, אתם קובעים איך ייראה סיבוב הקניות של ריהוט ועיצוב החדר בשלב הכניסה לבית וכמה נעים יהיה לשהות ולהשתמש בחדר זה בחיי היומיום.

איך מערכת אב"כ עובדת?

מערכת אב"כ מאפשרת לכל השוהים במרחב מוגן ואטום נשימה חופשית ורציפה ללא כל צורך במסכות אב"כ! תינוקות, חיות מחמד, בעלי זקנים... כולם יכולים לנשום בנחת אוויר נקי ובריא לנשימה ולשהות בממ"ד זמן ממושך מאוד ללא כל הגבלה – ימים שבועות ובמצבים מסוימים אף חודשים.

 

המערכת עושה זאת באמצעות יצירת "בועה" בטוחה של "על-לחץ" בתוך הממ"ד, עם לחץ אוויר מעט גבוה יותר מהסביבה החיצונית. במקביל המערכת מזרימה בקביעות אוויר נקי ומסונן פנימה באמצעות צינור כניסת האוויר 4 צול ומפנה את האוויר המשומש כולל פחמן דו-חמצני (CO2) שפולטים האנשים בחדר, באמצעות צינור יציאת האוויר תכנון ממ"ד עם מערכת אוורור וסינון

4 צול. המערכת כוללת מפוח חשמלי ומסנני אבק ואב"כ. חלק נוסף, נפרד, הוא שסתום חד-כיווני ("שסתום אל-חזור") לפינוי אוויר משומש החוצה. במקרה של נפילת חשמל המערכת מצוידת בגיבוי ידני (חובה) ובהכנה למצבר בתוקף.

איך זה נראה בשטח?

חשוב לדעת: אתם קובעים את מיקום המערכת והארון שלה!

מערכת האב"כ מחוברת לצינור כניסת אוויר 4 צול תקני. כאשר קובעים את מיקום צינור זה קובעים את חיבור המערכת לקיר ואת מיקומה, ובעצם, את מיקום המערכת

 

ההמלצה פשוטה: להרים את מיקום צינור כניסת האוויר, ולמקם אותו קרוב ככל האפשר לתקרה. מיקום גבוה של הצינור - בגובה 2.30 מטר, למשל - מאפשר מיקום עילי של המערכת והארון. כך אפשר להשתמש ברצפה ובחלקו התחתון של הקיר ולמקם בנוחות שולחן מחשב או כל שימוש אחר. משום קרבתו לחלון זהו, לרוב, אזור נחשק במיוחד בחדר ובעל חשיבות רבה בתכנון הפנים.

העדכון של פיקוד העורף

לאחרונה עדכן פיקוד העורף את התקנה הישנה והבהיר, כי ניתן להרים את גובה צינור כניסת האוויר 4 צול מגובה מינימלי של מטר וחצי ועד גובה מקסימלי: מרחק של עד 25 ס"מ מהתקרה! הגבהים מתייחסים לציר המרכז של הצינור.

 

כל הפרטים על מיקום צינורות כניסת ויציאת אוויר בממ"ד מוגדרים בבירור בסעיפים 4 ו-5 במסמך המעודכן והקובע של פיקוד העורף ל מערכות אוורור וסינון. את המסמך הרשמי של פקע"ר, יחד עם הוראות פקע"ר נוספות, כמו מיקום צינורות כניסת ויציאת אוויר בכיוונים וקירות שונים, תמצאו מרוכזים כאן באופן נוח. המסמך הקובע עודכן לאחרונה גם במדור "הנדסה ומיגון" באתר פיקוד העורף ותפקידו להחליף את השרטוט הסכמתי, הלא מעודכן שמופיע שם.

 

לפרטים נוספים, אתם מוזמנים להיכנס ל מדור "ארגז כלים לאדריכלים" באתר "שלבי תעשיות". 


המאמר באדיבות

  • שלבי תעשיות בע''מ
  • קליק לחיוג: 03-7326169
  • טלפון:
    03-7326169
  • כתובת:
    תפוצות ישראל 6 ב גבעתיים
  • אתר:

תגובות