תוספת חדר 40 מ"ר בגג בשיכון ותיקים בחולון

הפרויקט : תוספת חדר על הגג והרחבת דירה. הפרויקט מתייחס לדירת שיכון הנמצאת בקומה א בבניין "רכבת" בשיכון עולים בשכונת ותיקים בחולון. כולל, עיצוב פנים, רישוי, תכנון, ליווי ופיקוח


הדירה: בעלת מטבח קטן )4 מ"ר( פונה מזרחה, פרוזדור המוביל לשני חדרי שינה דרך פינת אוכל וסלון)2.4 מ"ר). הסלון והחדר שינה מחוברים במרפסת מקורה הפונה מערבה לבת-ים.


תנאים מקדימים ומגבלות : 1. תוכנית ח/1 על סעיפה השונים מאפשרת באזור זה בניה של חדר על הגג בתוספת כללית של 40 מ"ר כולל מדרגות ולא כולל מרפסות פתוחות. 2. כל בניה מעל 12 מ"ר מחייבת תוספת ממ"ד. לעובדה זו יש כמה השלכות (ממ"ד לדירה בקומה א מחייב בניה של ממ"ד גם בקומות הקרקע( הממ"ד חייב להיות בתוך קווי הבניה וכזה שלא סוגר/מפריע לשכן הדייר מקומת הכניסה. 3. צריך להשאיר גישה לדייר מקומת הכניסה לגג המשותף להתקנת דוד שמש(גג טכני) סה"כ ניתן לבנות 125 מ"ר כולל ממ"ד לפני הקלות + 40 מ"ר על הגג.


הפרוגראמה כפי שהוצגה ע"י הלקוחות : 4 או 5 חדרים, כניסה נפרדת, מרפסת על הגג, מטבח רחב, פינת קריאה, פינת עישון, הרציונאל היה ליצור בית לא "עמוס" מואר ומאוורר.

הרבה פעמים אין יותר מזה בפרוגראמה הראשונית במיוחד כשמדובר בלקוח שאף פעם בחייו לא שאל עצמו איפה, איך ומה אני צריך בבית בשביל: לחיות/ ליהנות/ לארח/ להתאווררתוספת חדר 40 מ"ר בגג בשיכון ותיקים בחולון

/ לעבוד/ לבשל/ לישון/ להתקלח/ להתחמם/ לקרוא/ לעשן/ לכבס/ לתקן/ לאחסן/ להסתגר/ לאהוב/ לגדול/ להתבגר, באיכות חיים.



מחשבות ראשונות: היכן למקם את הממ"ד, האם בחלק האחורי של הבית או לצידו ?

ממ"ד לצד המבנה :

מאפשר layout ריבועי לעומת layout מלבני במצב של ממ"ד אחורי

מחזק קונסטרוקטיבית את המבנה כולו

נראה יותר הומגני למבנה ולא תלוש/מנותק ממנו.


ההבנה שהממ"ד צריך להיות לצד המבנה השפיעה על התייחסות לנושא המדרגות מהצד ועל ההתקדמות התכנונית עצמה. .


גיבוש הסכמה הכללית: בהתחשב בעובדה שמדובר בזוג מבוגר חשבתי שיהיה נכון למקם את חדר השינה שלהם בקומת הכניסה ובכך לרכז את עיקר הפעילות היומית ללא צורך בשימוש במדרגות הפנימיות.


בקומה א 1. חדר השינה המרווח עם חדר רחצה צמוד. 2. חדר עבודה/אורחים בממ"ד. 3. המטבח שתוכנן בצורת "ח"- צורה המקיפה את המשתמש ומאפשרת מקסימום סיטואציות עבודה ולאחסון במטבח - מזווה שנוצר בעזרת הקיר האלכסוני החוצה את רוחב הבית. 4. פינת אוכל ללא הגבלת פתיחת השולחן לאירוח. 5. כניסה רחבה מזמינה החושפת מבט לכול עומק הדירה ויחד עם זאת מסתירה חלק שנחשף בהדרגה תוך כדי התקדמות. 6. מרפסת אירוח בקומת הכניסה שתשרת אותם ביום יום בלי צורך לעלות למעלה לקומה ב בשביל לעשן. 7. שירותי אורחים וחדר רחצה נוסף לאורח מזדמן בחדר הממ"ד.


בקומה ב 1. חדר שינה עם מרפסת פרטית. 2. חדר נוסף שישמש לעבודה/אחסון/כביסה. 3. חדר רחצה.

בהתחשב ברציונאל חווית החלל של מרחב/אור/אוורור מתקבל ע"י חלל כפול המשותף לסלון ואזור המדרגות.

הושארה גישה מחדר המדרגות לגג טכני מה שאפשר פתיחה של חלון בחזית דרומית (החזית המשותפת), חלון אשר יחמם את אזור הסלון בשמש חורפית נמוכה וכזה שלא יאפשר חדירה של קרני שמש קיצית גבוהה. חלון נוסף מוקם בשיא גובה גג הרעפים בכדי לאפשר שחרור של אויר חם וסירקולציה בריאה של אויר בדירה.



המאמר באדיבות

תגובות