ארגז תריס מאלומיניום או פריקס

בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום

ארגז תריס מאלומיניום או פריקס

אור 16.10 (19:10)
אני בשלב בנית השלד, לפני יצקת הגג.
עד היום חשבתי לבנת ארגז מפריקס אך היום הציעו לבנות ארגז האלומיניום ,
יש יתרון לאחד מהשנים?
למי יש יתרון של חוזק ועמידות לאורך השנים?
יש בעיה של איטום בארגז האלומיניום?
תודה.
הוסף תגובה קישור ישיר

ארגז תריס

עדו 16.10 (19:32)
לא לגמרי ברור למה אתה מתכוון, בדרך כלל החלק החיצוני של הארגז הוא פריקסט בכל מקרה. הרי לא תוכל לטייח על האלומיניום (ואני מניח שבכלל מדובר בארגז מפח פלדה ולא מאלומיניום).
ארגס התריס הוא בעייתי לאיטום תמיד... או יותר נכון, בעייתי לבידוד תרמי. איטום מפני מים פתיר די בקלות. החלק שבו נמצא תריס הגלילה הוא בטמפרטורה של החוץ, אם הפתח לטיפול הוא בצד הפנימי, הרי שכל מה שמפריד בין הפנים לחוץ הוא מכסה הפח. את המכסה הזה כדאי לבודד בקלקר מצידו הפנימי. זה לא איטום רציני אבל זה מה יש. פתרון טוב יותר יהיה להשתמש בפתח טיפול תחתון או פתח טיפול חיצוני (ואז צריך לטפל בזה עיצובית).
הוסף תגובה

ארגז תריס

אור 18.10 (18:47)
פריקס כפי שהסביר לי הקבלן זו יציקה של 5ס"מ, לעומת (כנראה שהכוונה) פח או אלומיניום עם טיח,
לכן חשבתי שפריקס מבודד ועמיד יותר מפח או אלומיניום , חיסקון אחד שאני מבינה הוא שארגז התריס יבלוט מהקיר .
מה עדיף?
תודה
הוסף תגובה

פריקסט

נדב 17.10 (09:05)
פריקסט זה למעשה שתי מילים באנגלית - pre Cast, יציקה מראש. הכוונה ללוח בטון שיוצקים אותו מראש ואז מכניסים למקום בבית, למשל כלוח חיצוני לתריס.

מבחינת איטום ובידוד אין משמעות לסוג החיפוי החיצוני של התריס. ברור שפח תופס פחות מקום ולכן בולט פחות אבל גם פריקסט יכול לא לבלות בכלל אם תוכנן כך על ידי האדריכל.

אין בעיה לטייח ארגז פח כשמחברים אליו רשת טיח בצד החיצוני.

כלומר - אין הבדל בין האלטרנטיבות מבחינת איטום ובידוד, ההחלטה היא עיצובית ותמחירית.
הוסף תגובה