ברור לכולנו שתאורה טבעית עדיפה על מלאכותית ולכן עלינו לתכנן את התאורה המלאכותית כמשלימה את הטבעית לפי כיווני האור הקיימים ולקחת בחשבון את הצל המופק מהעצמים השונים בסביה הקרובה.
אם כך,איך מתחילים?ראשית, יש להחליט על הקונספט העיצובי , כלומר, עלינו לתת הגדרה ברורה לחלל סביבה הכל ייבנה. ברגע שהתקבלה ההחלטה על הקונספט יש להתחיל במלאכת הבחירות:ריצוף, ריהוט, צבע לקירות/חיפויי קיר ואלמנטים שונים עליהם מונחים המוצרים/סחורות.
שנית- שלב תכנון התאורה , בשלב זה נשלב משחקי אור וצל ושימוש נכו

נתחיל עם התאורה המרכזית ( תאורת תקרה) - הכוונה לתאורה חזקה המציפה את החלל באור. לרוב נשתמש בה באזור המרכזי. יש להתחשב בגובה התקרה ובסוג הריצוף מכיון שכל חומר (פרקט, גרניט, שיש....) מחזיר אור בדרך שונה.
תאורת אוירה- נשתמש בה במקומות אותם נרצה להדגיש ולייצר להם מעין "במה". כדאי לתכנן אותה בצורה סימטרית, רצוי לשלבה עם הצבעוניות הקיימת במקום על מנת ליצור את החיבור. היתרון של תאורה זו הוא שאפשר לחזור עליה במספר אפשרויות: תאורות קיר- גופים הזורקים אור כלפי מעלה ומטה ומייצרים אלומות אור נעימות, מנורה עומדת על גבי הרצפה או גוף תאורה קטן המונח על ארונית/כוורת/שידה קטנה.
גוף תאורה מרכזי- הכוונה לגוף אחד או שניים זהים ובולטים אשר יימשכו אליהם את תשומת הלב . גוף זה לרוב ממוקם מעל דלפק המכירות או ממש במרכז החלל ( עדיפות מול הכניסה). העיקרון המנחה הוא שברגע שהשתמשנו בגוף תלוי ליצירת עניין שאר הגופים בחלל יהיו עדינים ופחות מורגשים וזאת כדי לא ליצור עומס עיצובי.מומלץ ביותר להאיר גם את השלט החיצוני וזאת כדי שגם בשעות החשיכה הנוכחות של העסק שלך תבלוט.תאורה טובה בהחלט יוצרת חלל.