ברמה האישית:
הברכה לשנה החדשה, לחתימה טובה וכד':
אצלנו נהוג לברך "בריאות, אושר ובשורות טובות"
ברמה העסקית:
אנחנו מאחלים לך ולעסק שלך יותר רווח – פער גדול יותר בין ההכנסות להוצאות – ובכלל, במקום הוצאות, אולי יותר השקעות לחסכון בהצואות. יש דבר כזה? בטח שיש ובעיקר בכל הנוגע להשקעות בידע וברכישת מיומנות, בטנדרטיזציה ובאוטומציה שיביאו גם למזעור ההיתכנות בטעויות אנוש!!!
לקראת השנה החדשה:
על נכונות הקבצים ועל שיטות עבודה שונות:
בעקרון, קיימות היום שתי שיטות עבודה מאוד שונות זו משוף CAD ו-BIM.
ב-BIM בפרט ובעבודה עם מודל ב-3D בכלל, כל מסמכי ה-2D מתואמים כל העת מול המודל שכן, הם נגזרים ממנו כל שמהבחינה השרטוטית, הכל נכון ומעודכן כל העת – היות הרב מימד בלתי נתון לאינטרפרטציות (המודל הוא דבר חד-חד-ערכי), אומר בין היתר שכל עריכה שתתבצע בכל מקום תשפיע על כל המודל הכולל את המסמכים הנגזרים כגון תכניות, חתכים וחזיתות, רשימות ועוד מסמכים נגזרים.
ב-CAD (שאינו מבוסס על מודל ב-3D, השרטוטים של רוב-רובינו, אינן מתואמים ביניהם רוב העת אלא בנקודות מאוד מסוימות בזמן- לאורכו של ציר הזמן של הפרויקט; כשהגשנו הצעה, בעת בקשה להיתר, תוכניות למכרז, תכניות לביצוע ולבסוף, תכניות As Made. התאום בין כל התכניות, הוא לא באחריות התכנה אלא באחריות המשתמש.
מעבר לכל אלה, כיוון שלכל דיסציפלינת תכנון יש שפת שרטוט שונה משל עצמה, בשלבים שונים בפרויקט, הגאומטריה משתנה כדי להציג מידע שהוא "לא נכון מבחינה שרטוטית" לדוגמה, חדר מדרגות ב-1:50 , שונה גאומטרית מאותו חדר מדרגות ממש ב-1:20 ו/או ב-1:25 כיוון שאלה מכילים חיפויים, פרטים מפורטים יותר וכד'. קיר שעוביו היה 20 בקנ"מ 1:50 כולל עתה טיח ואו חיפוי והקו שהגיע עד הקיר הוא עתה קצר יותר...
אז נכון שלרוב האנשים יש נטיה ברורה "לצייר ציורים" יותר מאשר ליצור שרטוט מדויק בעיקר לאור העובדה שאנחנו לא נצמדים כל העת לתאום תמידי בין מסמכי הפרויקט ובאזור הנוחות של רובנו, רוב הזמן, ברירת המחדל היא לחלוטין הפוכה. מעבר לכך, קשה יותר לנהל את ה-Production בדרך הזאת שכן הדבר דורש עבודת ניהול נוספת, דבר שממילא מקשה על עבודת צוות מחולקת, למשל, בזמן שמוישה עובד על התכניות, שולה מעדכנת את החתך ושלומי עובד על החזיתות. האמת, היא שכמו בכל מקרה אחר, עבודה מנוהלת עדיפה על עבודה שאינה מנוהלת:
זאת ועוד, ניתן לקשור בין קווים (Polyline Segments תמיד עדיפים) בתכניות לבין הנתאימים להם בחתך ו/או בחזית באמצעות אילוצים כמו Co-Linear וכד'. יצירת קשר בין מוצרי שרטוט שונים או העמדה המאפשרת עריכה המשפיעה על כל המוצרים גם יחד, היא שיטה יעילה ומדויקט בהרבה מכל דרך עבודה אחרת. לצורך כך, דמיינו תכנית אשר מסביבה פזורים מוצרי שרטוט שונים כגון חזית/ חתך...
ככל שנדחה את ההפרדה לשלב מאוחר יותר, כך הרווח שיצמח לנו יהיה גדול יותר או בעברית ברוח החגים...
"סוף מעשה במחשבה תחילה"