שדרוג דירת קבלן בגני תקווה

שדרוג דירת קבלן בגני תקווה
בני המשפחה עברו מדירת שישה חדרים לדירה חדשה ובה חמישה חדרים. עיצוב הפנים כלל ויתור על פינת אוכל, מרפסת שירות וחדר ארונות, והתקנת קירות זכוכית - והם קיבלו את התחושה המרווחת שרצו.

בני זוג באמצע שנות ה-30 לחייהם, האישה עובדת בתחום משאבי האנוש והגבר מהנדס באפל, וילדיהם (בת שנתיים ובן חמש) עברו לדירה בפרויקט קבלני חדש בגני תקווה. כדי להתאים את הדירה לצורכיהם הם פנו למעצב טוביה פנפיל, שעיצב גם את דירתם הקודמת. "ליוויתי את בני הזוג משלב הרכישה – כשהבית היה כבר בשלב גמרים ובטרום ריצוף", מספר פנפיל. "התכנון התבצע במקביל לסיום בניית הבניין, כך שלא הייתה גמישות מצד הקבלן לשינויים. הגשתי לקבלן תוכניות לשינויים קלים בקירות המטבח ובחשמל, ובמקביל גיבשנו סגנון והחלטנו על חומרי גמר, עבודות נגרות, ריהוט וצבעים". הדירה, ששטחה 127 מ"ר, כוללת חמישה חדרים ומרפסת. תהליך העיצוב 10 חודשים, מתוכם חודש עבודות בפועל, ועלותו הייתה כ-300 אלף שקל, כולל שינויי דיירים מול הקבלן (תוספות עבור הריסה, חשמל), מזגנים, עבודת נגרות, ריהוט קנוי, כלים סניטריים וחיפויי קרמיקה,ריצופים, פרקט עץ, תאורה, קיר זכוכית בחדר המשפחה, הלבשת הבית, וכן עלות עבודת הקבלן שהתבצעה לאחר מסירת מפתח.

"תכנון הדירה כפי שהוצג על ידי החברה הקבלנית לא התאים לצורכי המשפחה", מסביר המעצב. "הדיירים רצו מקום רב לאחסון, שלא היה בתכנון המקורי. זה הכתיב תכנון ועיצוב אוורירי שיקנה לדירה תחושה מקסימלית של מרחב פתוח. תכנון מוקפד של הנגרות ושימוש במראות בנקודות אסטרטגיות יצרו אפקט של חלל המשכי, שמקנה לחלל הדירה תחושה פתוחה. במסגרת השינויים צירפתי את מרפסת השירות לחלל המטבח, הורדתי קיר קטן שתחם את המטבח, וכן צירפתי את חדר הארונות לשטח חלל חדר השינה. בנוסף, מכיוון שהדיירים עברו מדירת שישה חדרים היה חשוב להם מאוד שתהיה הרגשה מרווחת בדירה החדשה, אבל עם זאת הם לא רצו לוותר על חדר. כדי לתת תחושה מרווחת כשנכנסים לבית וגם להשאיר להם אפשרות להשתמש בחדר נוסף בתור חדר משפחה סגור, פתחתי שתי צלעות מהקיר של החדר הצמוד לסלון והחלפתי אותם בקירות זכוכית משולב עם פרופיל ברזל שחור".
הכניסה וחדר המשפחה: דלת הכניסה נפתחת לחלל הציבורי, הכולל מטבח וסלון. משמאל לדלת נמצא ארון החשמל. כדי להסתיר אותו עיצב פנפיל ארון בגון פודרה העוטף את שתי פאות הקיר – מצד אחד יש בו מראה, מגירות מכתבים ומשטח הטענה לטלפונים, וצד שני הוא משמש כארון מעילים ותיקים שבגבו נמצא ארון החשמל והתקשורת.

מול דלת הכניסה נמצא קיר הזכוכית המפריד בין הסלון לחדר המשפחה. מבעד לפרופילי המתכת הדקים נראים הפסנתר וספריית הברזל. בחדר יש גם ספה מודולרית וצבעונית (אתנחתא) הניתנת לפירוק. בנוסף התוקנו בו מקרן ומסך חשמלי.

המטבח: מימין לכניסה נמצא המטבח עם ארונות הצבועים בכחול עמוק ובמרכזו אי מרווח ובו ארונות מעץ אגוז מלא וידיות פליז. משטח האי עשוי שיש לבן בגימור מקור ציפור מעוטר בגידים אפורים עדינים (פרביטל). על האי מותקנות הכיריים, כך שאפשר לבשל עם הפנים לסלון, לראות את הילדים, להביט בנוף או להיות חלק מהאירוח. בעלי הבית החליטו לוותר על שולחן אוכל, וליד האי יש שישה כיסאות בר שחורים. מעליו תלויות שתי מנורות פליז. הקיר שנמצא ברקע המטבח מעוטר ומחולק באמצעות פרופילי שירן שמוסיפים טאץ' אירופי. המקרר מוסתר בנישה למראה נקי.
הסלון: הסלון מרוהט בספה מרופדת בבד דמוי קטיפה ירוק ופרקטי, שתי כורסאות (ביתילי) בגוני אפור שונים עם משענת נמוכה כדי שלא לחסום את המרחב, ושולחנות עגולים (פיק אפ) מעץ אגוז, בגוון זהה לאי המטבח. מול הספה נמצאים הטלוויזיה ומזנון חרדל עם רגלי מתכת שתוכנן במיוחד. מעל הספה תלויים הדפסי קנבס בגוני פודרה שהוזמנו מעלי אקספרס, ומוסגרו במסגרות שחורות. התאורה המרכזית היא פס צבירה (קמחי תאורה) שחור וארוך שעליו משובצים ספוטים בברונזה.
חדר ההורים: חדר השינה המקורי תוכנון עם חדר ארונות קטן, ובעלי הבית ביקשו לוותר עליו ולהתקין ארון במקום. כך, הקיר המפריד את חדר הארונות בוטל ולאורך קיר החלון הותקן ארון בעומק 40 ס"מ שתוכנן במיוחד. במקביל, על דופן חדר הרחצה, נבנה עוד ארון בעומק 60 ס"מ לתלייה. על הקיר בין הארונות יש מראת קיר (אריאל מראות) מהרצפה עד התקרה הנותנת אשליה של הכפלת עומק החדר. הארון שצבוע בוורוד פודרה מקיף חלון ענק שבתחתיתו ספסל מרופד בבד ירוק עם מקום לאחסון. ראש המיטה מרופד קטיפה בדוגמת קפיטונאז' (סימפלי ווד) ורצפת החדר חופתה בפרקט עץ מלא (מודי).

מציגי הפרויקט

תגובות