נכון שלא נכחתי ברגעי הנצחון בהם נורית החליפה את כרטיס המסך ובעיותיה מול מערכת המחשוב שקמה עליה נפתרו, אבל אני ממש לא הייתי חושב להחליף כרטיס מסך כדי לסדר את פעולת היבוא של התוכנה. כנראה שבמקרה של נורית היה מדובר בכרטיס (או כנראה, נכון יותר, בדרייבר שלו) שיצר קונפליקטים עם רכיבים במערכת ההפעלה, שהם בתורם יצרו בעיות לווקטור ולשחקנים נוספים בסביבה הלחה של חלונות. אבל מפה ועד להחלטה שלכרטיס מסך יש קשר לבעיות יבוא הדרך ארוכה.
כרטיס המסך מטפל בתחום פעולה מוגדר מאד - יצירת המרונדר על המסך. הרבה תוכנות שיעודן גרפיקה אף עומדות איתו בקשר ישיר, בנקודות מסוימות, כדי להאיץ תהליכים. ווקטורוורקס דווקא אינה חסידה של גישה זו ובדרך כלל פונה אל מערכת ההפעלה ומבקשת ממנה לטפל עבורה בקשר עם המסך. כמו כן במקרה הנ"ל מדובר בפעולה המתרחשת בלי שום נגיעה לרנדור על המסך, אלא בפעולת המרה של נתונים בפורמט א' לנתונים בפורמט ב'. הסכוי שהייתי נותן למעורבות של כרטיס המסך בפאשלה כזו הוא 1 ל-100.
וחוצמזה גם במקרה בו כרטיס המסך מעורב, לרוב עדכון דרייברים לגרסאות תואמות ועדכניות לסביבת העבודה, אמורה לפתור את הבעיות.
כל זה לא שולל את האפשרות שבמקרה של אסיף באמת מדובר בבלגן שמתחיל במערכת ההפעלה. דיאלוגבוקסים שמספרים על בעיות זכרון יכולים לרמוז על בעיית תוכנה או בעיית מערכת. דרך נוחה לנטרל, לפחות ברמת הבדיקה, הרבה מפגיעותה של חלונות ובעיקר קונפליקטים שלה עם תוכנות צד שלישי הרצות ברקע, היא להעלות את המערכת במצב Safe mode. ברוב המחשבים נדרשת לחיצה על F5 עם תחילת העליה, מעבר דרך תפריט דוס מרנין ומשם עליה מבוקרת של חלקים הכרחיים של המערכת. אז שווה להדליק את הווקטור ולנסות את הפעולה. אם זה עובד במצב כזה סימן שהבעיה מגיעה מרכיבי אקסטרה של מערכת ההפעלה או מתוכנות צד שלישי שיוצרות בלגן ועולות בגלוי או בשקוף עם המערכת.
אבל הספקולציה הכללית שלי, במקרה דנן, היא שהעניין מתרחש במגרש של ווקטור. אם ריסטרט וסייף מוד לא עוזרים אני הייתי מסיר ומתקין את הווקטור.
יואב