אסתטיקה ירוקה. דיון על בניה ואדריכלות

יום שני, 2 דצמבר 2013, 19:00

גלריה זהזהזה, האנגר 21, נמל תל אביב


אסתטיקה ירוקה. דיון על בניה ואדריכלות

ערב בסדרת ירוק עד הגג / מפגשים בנושא בנייה ירוקה בשיתוף המועצה הישראלית לבניה ירוקה

במאה החולפת ידע עולם האדריכלות תמורות רבות אשר מהוות ביטוי ותוצאה לשינויים מרחיקי הלכת אותם עברו האנושות ואיתה כדור הארץ. המודרניזם, פוסט-מודרניזם, דקונסטרוקטיביזם, פרמטריזם ושאר האיז-מים הציגו בפני האדריכלים והציבור תפיסות תכנוניות וחברתיות שונות אשר מצאו את ביטויין בהצעתה של אסתטיקה ושפה עיצובית ייחודית לכל אחד. השלכותיהן של תפיסות אלה ניכרות בסביבתנו המקומית המיידית והגלובאלית, בבאוהאוס של תל-אביב, בבטון החשוף של באר-שבע, באבן הירושלמית, כמו גם בחליפות הזכוכית והאלומיניום של מגדלים וגורדי שחקים.

בשני העשורים האחרונים תופסת אדריכלות בת-קיימא, ואיתה הבניה הירוקה, מקום מרכזי בעולם האדריכלות, התכנון והבניה העכשווי. השפעותיה ניכרות בכל צדדי ומאפייני התכנון, העיצוב והבניה של הסביבה האנושית. אולם שלא כמו שאר הזרמים באדריכלות, אדריכלות ירוקה אינה מתאפיינת בתפיסה אסתטית ייחודית. לא רק זאת, אדריכלים ירוקים מתגאים לעיתים קרובות בהטמעתם של של עקרונות תכנון ירוק במבנים שונים ומגוונים, ובהיותם של מבנים ירוקים בלתי ניתנים להבחנה ממבנים 'רגילים'. ומאמץ רב מושקע בתכנונם של מבנים ירוקים על פי תכתיבי האסתטיקה המתאימים לתפיסות תכנוניות שונות.

האם יש אסתטיקה ירוקה? האם על אדריכלות ירוקה לפתח ולקדם תפיסה אסתטית ייחודית, או להיוותר תפיסה המתאימה עצמה לכל סגנון אדריכלי? ערב זה בה להציג מספר תפיסות ונקודות מבט לשאלה זו מפי אדריכלים העוסקים בתכנון בר-קיימא.


__img__


סדר הדוברים

19:00 התכנסות
19:30 דברי פתיחה
19:40 מבוא // אדריכל גיל פלד / eco-challenges
19:50 שלוש דעות
Replanit 20:50 פאנל דיון פתוח
21:20 סיום משוער

הדוברים

אדריכל גיל פלד הוא מייסד "אקו-אתגרים" - יעוץ ותכנון בר-קיימא. גיל הוא מומחה בינלאומי בתחום הבנייה והשדרוג הירוק, חבר במועצה הישראלית לבנייה ירוקה ובפורומים בינלאומיים בתחום הבנייה הירוקה. תחום התמחותו הוא אדריכלות בת-קיימא ובת-השגה, שדרוג ירוק של מבנים קיימים וחקר שינויים באתרי מורשת עולמיים. גיל הוא בעל תואר ראשון ושני באדריכלות בת-קיימא (אוניברסיטת רוברט גורדון, סקוטלנד), ועוסק כיום במחקר אדריכלות וקיימות בהולנד. בשנת 2002 יזם גיל את פרויקט החלוץ "מגורים ירוקים בעיר" הראשון מסוגו בישראל לשדרוג בר-קיימא ובר-השגה של מבני מגורים קיימים. היה שותף למאבקים ציבוריים וצוותי היגוי רבים כולל עמק הצבאים בירושלים כטבע עירוני, הקמת גינות קהילתיות, שימור יחודו האדריכלי של מוזיאון ישראל. מרצה בארץ ובעולם בתחומי התמחותו.


השתתפות בערב היא בתשלום<אסתטיקה ירוקה. דיון על בניה ואדריכלותש"ח בהרשמה מוקדמת, 25 ש"ח ביום האירוע
15 ש"ח לסטודנטים, גמלאים וחברי המועצה הישראלית לבניה ירוקה
אנו שומרים מקום בהרשמה מוקדמת בלבד.
להרשמה שלא באמצעות האינטרנט, יש ליצור קשר עם הגלריה.


להרשמה לחצו כאן

תגובות