פורום אדריכלות תכנון ובניה - ארכיטקטורה

בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום
הודעה חדשה

שינוי יעודי לחדר כביסה

עירית 8.02 (07:40)
חדר גדול עם מכונת כביסה ונקודת מים נוספת. האם אפשר לתכנן בחדר כזה הוספת מקלחון ושרותים?
תודה לעונים
הוסף תגובה קישור ישיר

כביסה + חדר רחצה

אווה 8.02 (12:03)
זאת לא שאלה תיאורית!
חייבים לתכנן ולבדוק אם זה אפשרי מבחינת מקום, מיקום, אינסטלציה. להבין אם מדובר בבית פרטי או משותף וכו'. ממליץ לקחת מתכנן מקצועי - אדריכל או הנדסאי אדריכלות.
ד"א יש צורך גם בכיור.
הוסף תגובה

המשך...

אווה 8.02 (12:45)
יש לך תוכנית של הדירה? אולי זה יעזור בלתת תשובה עקרונית.
הוסף תגובה

תקן לזכוכית ויטרינה ליציאה למרפסת מהסלון

אסף 5.02 (09:50)
הי
יש לנו ויטרינה אלומיניום בין הסלון למרפסת - כל הכנפיים זזות, גובה 260 על 90
איש האלומיניום עשה רק זכוכית בידודית 6+6 ולא מחוסמת
האם זה תקין או שחייב ביודית מחוסמת? אשמח לסימוכין
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

זכוכית ויטרינה

אווה 5.02 (17:42)
הזכוכיות חייבות להיות מחוסמות אם אין חלוקה בגובה.
הוסף תגובה

חישוב "חדר משחקים" במרתף שרותעיקרי

יוסי 23.01 (14:15)
ברצוני לברר האם שטח במרתף הנלווה לדירת המגורים ומוגדר בתוכנית כ"חדר משחקים" וכאמור הוא נימצא במרתף מוגדר בתקנות התכנון והבניה כשטח עיקרי ??
אם כן אשמח לקבל את הסעיף הרלבנטי. תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

תבע נקודתית

אבי 15.01 (13:32)
מה הסיכוי לשינוי תבע נקודתי. מדובר בחלקה שנרכשה מהמינהל בהיותה לשימוש ציבורי, אך המנהל מכר אותה לצורך השלמת חלקה פרטית.
עד היום זה עשרות שנים המנהל והעיריה רבים סביב הענין
הוסף תגובה קישור ישיר

סגירת פרגולה זכוכית נאספת

ליזי 7.01 (22:49)
בשל סלון קטן, שחולק בפרצלציה, בנינו פרגולה וסגרנו סגירת חורף שקופה. פנינו לבדוק האם אפשרי לסגור סגירה בזכוכית נאספת וגג חשמלי, קיבלתי הודעה ומאדריכלית שעובדת עם ועדת הראל (מבשרת ציון) מסרה שאולי יאשרו זה נקרא טאבו מקומי, שיקח כשנה וחצי ולא בטוח שזה חוקי. השאלה שלי האם זה נכון ? אודה לתשובתכםסגירת פרגולה זכוכית נאספת
הוסף תגובה קישור ישיר

שירותים יחידת הורים

ישראל כהן 3.01 (10:44)
יש לי נישה בתוכניות של החדר שינה בגודל 70X100 האם הגיוני איך שהוא לדחוף שם שירותים?
אנא לא בשבת
הוסף תגובה קישור ישיר

תוספת שרותים

אווה 4.01 (18:14)
האם מדובר בדירה/בית חדש או קיים? אנסה לעזור אם תצרף תכנית.
הוסף תגובה

היווש, אני מוכרת תמונות וסרטונים סקסיים שלי! לפרטי

דורין אלפנטי 1.01 (19:04)
היווש, אני מוכרת תמונות וסרטונים סקסיים שלי! לפרטים שלח לי הודעה וואטספ מאמי, דורין 055-9788480 או שתיכנס לקישור הזה ישר לוואטספ שלי: wa.me/972559788480 דורין אלפנטי
הוסף תגובה קישור ישיר

להנדסאים טכניון דרוש/ה מרצה להוראת הדמיות הלימודים

dafna 30.12 (18:17)
נא לשלוח קו"ח למייל [email protected]
הוסף תגובה קישור ישיר

גודל חלון במרחב מוגן מוסדי

מאטי 25.12 (13:02)
מה השטח שצריך לחלון במרחב מוגן מוסדי?
הוסף תגובה קישור ישיר

חיבור גג בחיפוי לוחות אלומיניום לקיר מסך

מאטי טויב 11.12 (10:15)
אשמח לקבל פרט/הסבר איך מרכיבים גג שמחופה בלוחות אלומיניום וכן איך מחברים את זה לקיר מסך
הוסף תגובה קישור ישיר

מדרגות בטון מרחפות על קורת פלדה

נועה 8.12 (08:38)
שלום לכולם,
אבקש לשאול מספר שאלות על המדרגות שבתמונה
מדובר על מדרגות בטון מרחפות על קורת פלדה (עם עמוד פלדה תומך מאחור) ומעקה זכוכית שעובר בתוך המדרגה

אודה לעזרתכם איך מדרגות כאלה בנויות והאם/ היכן אפשר למצוא פרט כזה ?

אשמח להמלצה על בעלי מקצוע המבצעים עבודות כאלה באיזור המרכז ? מדרגות בטון מרחפות על קורת פלדה
הוסף תגובה קישור ישיר

מדרגות

אווה 8.12 (10:15)
מדרגות יפות מאוד! את צריכה שרות של מהנדס בנין, שיתכנן מבחינה הנדסית, ישרטט ויפקח על העבודה.
הוסף תגובה

דרוש/ה אדריכל/ית או הנדסאי/ת אדריכלות למשרד בוטיק

אדי 3.12 (00:09)
תיאור המשרה
משרד בוטיק המתמחה בתכנון אדריכלי ועיצוב פנים באיכות גבוהה
מחפש אדריכל/ית להצטרף לצוות שלנו ????

אם את/ה:
???? אדריכל/ית או הנדסאי/ית אדריכלות.
????+3 שנות ניסיון במשרד פעיל כולל ניסיון בניהול והובלת פרויקטים.

✨בואי/י והצטרף/י אלינו ✨

למה כדאי לעבוד איתנו ‼️
????משרד מהמם, אוירה כייפית ואנרגיות טובות
????משרד שנותן מקום לביטוי אישי ויצירתי
????משרד עם סטנדרטים גבוהים של מקצועניות, ניסיון ויחס אישי
????חשיבה מודרנית,תשוקה לעיצוב, עיצובים חמים ומלהיבים.

⏰ משרה מלאה
???? רמת השרון
דרישות תפקיד
❤️ראש גדול
❤️יצירתיות ותשוקה למקצוע
❤️אהבה לירידה לפרטים ויסודיות
❤️יחסי אנוש מעולים
❤️שחקן קבוצתי עם נשמה גדולה ועבודת צוות

להגשת מועמדות:
app.civi.c...5&src=9090
הוסף תגובה קישור ישיר

צריכה עזרה

נעמי 22.10 (08:40)
היי מחפשת אדריכל/ת ומעצב/ת פנים שצריכים לעשות סטאז' הדירה שלי בהליך סיום של תמא וחייבת עזרה באים לשפץ את הדירה שבירה של קירות וכו' אשמח לכל עזרה.
הוסף תגובה קישור ישיר

אתם רוצים לחסוך אבל הולכים לשלם ביוקר

מירון דביר 28.10 (13:57)
גם אני הייתי צעיר. יש נקודות ש"צעיר" או "צעירה" לא ישימו לב אליו (אולי תיפלו על תותח על אבל אולי תיפלו ותתרסקו (למשל: התעלמות מעמוד פגיעה בעמוד או קיר תומך, התעלמות או סעיף שעלותו משמעותית בשיפוץ), פגיעה בתשתית משותפת, /שינוע וכו'.

באם לשפץ- תשאלו את עצמכם. האם אתם זקוקים לשיפוץ. תבינו אם הבמבנה הבית עונה על הצורך שלכם או שנדרשות התאמות ואם כן- מה הן?.
הוסף תגובה

אתגר בקווי בניין (רוצה להשתמש בהקלת 30% מקו בניין

יעקב 7.10 (14:13)
שלום וברכה .אני בונה בית פרטי ורוצה לבקש הקלה מקווי בניין עד 30% ללא פתחים וחלונות. האם יש למומחים פה רעיון איך אפשר לעצב את החדרים בצורה שיאפשרו לנצל את ההקלה הזאת ? מצרף קובץ שהאיזור שבו אני רוצה את ההקלה מסומן בירוק .תודה רבה לעוניםאתגר בקווי בניין (רוצה להשתמש בהקלת 30% מקו בניין
הוסף תגובה קישור ישיר

מה זה ע.כ א

חנן 16.09 (16:46)
מה הפירוש של ע כ.א. קיבלתי תכנית של קומה בבניין חדש ויש בלובי הקומתי מין חלל שרשום עליו ע.כ.א .
מהזה ?
הוסף תגובה קישור ישיר

עמדת כיבוי אש (ל"ת)

שי 18.09 (19:04)
הוסף תגובה

חדר רחצה תקני

איריס 27.08 (12:49)
האם יש חובת ירידה במפלס הריצוף של חדר הרחצה ביחס למישור הדירה כדי שיחשב לתקני?
הוסף תגובה קישור ישיר

ריציף חדר רחצה

אווה 27.08 (18:11)
נכון, יש לתכנן ריצוף חדר רחצה 1 ס"מ מתחת לריצוף הכללי. אבל...
במקרה שהכניסה אליו מחדר אשר מעל הריצוף שלו שב-0.00 יבוא פרקט (לרוב מקרה של חדר שינה), אפשר להשאיר את חדר הרחצה ב-0.00 כי במצב הסופי תהיה קפיצה בין הפרקט לח' רחצה.
הוסף תגובה

שינוי סוג חלונות בדירת גן

בן 23.08 (18:57)
היי, אנחנו עוברים לדירת גן בבניין ומעוניינים להחליף את החלונות לחלונות צרפתיים, מבלי לשנות את גודל הפתחים. האם זה נחשב שינוי חזות שמצריך היתר? האם יש פסיקה בנושא? בפועל קשה לראות איך שינוי חלונות חבויים בדירת גן מהווים ""פגיעה ברכוש המשותף."
אדריכל אחד איתו שוחחתי טען שכל עוד אני לא משנה את גודל הפתחים או את מיקומם, אז אין שום בעיה. אשמח לדעה נוספת.
תודה,
בן
הוסף תגובה קישור ישיר

גובה גדר

ליבי 11.08 (20:50)
היי,
לפי המועצה הגדר יכולה להיות עד 1.6 מטר. בפועל קיבלנו טופס 4 עם גדר של 1.7 מטר שהקבלן שם. אני רוצה להחליף אותה ומבחינתי שתהיה כמה שיותר גבוהה. האם אפשר להגיד שהמדידה של ה 1.6 היא מתוך החצר ולא מהמדרכה?
האדמה בגינה גבוהה ביחס למדרכה.
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

תכנון וילה מ 0

יעל 11.08 (13:31)
היי
התבקשתי לשפץ וילה 2 קומות מ 0
כרגע אני לא ממש עוסקת בתכנון וכן למדתי ואני הנדסאית אדריכלות אבל עובדת כבודקת רישוי
אני ממש רוצה הכוונה איך להתחיל וממה להתחיל אם יש לכם ידע קצת לכוון אותי אשמח
הוסף תגובה קישור ישיר

עצה

אווה 11.08 (17:39)
לדעתי, כדאי לך מאוד למצוא שותף בעל ניסיון עבור העבודה הזאת ואולי גם להמשך.
אולי במסגרת עבודתך הכרת מישהו מתאים.

בהצלחה!
הוסף תגובה

באיזה אזורים את מעוניינת לעבוד?

משה 27.08 (09:26)
באיזה אזורים את מעוניינת לעבוד?
הוסף תגובה

שירותים במקלט ציבורי

אריאל 10.08 (10:43)
אני מתגורר בישוב קטן בגוש עציון.
אין ממ"דים בבתים, ובמקרה חירום יש בקרבת ביתי מקלט תת"ק ציבורי.
במקלט אין שירותים.
הרבש"צ טוען כי לפי הנחיות פיקוד העורף אין חובה להתקין שם שירותים.
האם זה נכון?
הוסף תגובה קישור ישיר

פרט ריצוף דק טיק במקלחת הורים שיוצא אל מקלחץ חוץ

Tslil Kotski 5.08 (11:26)
אני מחפשת פרט המראה ריצוף דק טיק בורמזי היוצא ממקלחת הורים אל מקלחת חוץ שבינהן יש דלת.
אני רוצה לייצר ניקוז לשתי המקלחות מתחת לדק אבל שתהיה הפרדה בבניה ואיטום בטווח הדלת המפרידה.
הוסף תגובה קישור ישיר

אתה "מחפש", אבל זה לא פרט זמין שבנמצא,

אווה 8.08 (10:55)
אני לא בעד ההמצאה הזאת. חשוב יותר שתהיה אטימות בבית ומניעת כניסת גשם מתחת לדלת. ממליץ על הפרדה.
הוסף תגובה

פרט איטום מעקה גג

ורד 4.08 (12:18)
שלום לכולם מישהו יכול לעזור לי כאן אני מתקשה להבין את כל הפרט יכול להיות שצריך להיות מסטיק כמה פעמים?
פרט איטום מעקה גג
הוסף תגובה קישור ישיר

פרט איטום גג

אווה 4.08 (19:02)
לא צריך ללכת רחוק! כאן באתר ישנם פרטים למעקות וגגות דומים. זה יוכל לעזור לך להבין את השכבות השונות שבפרט שלך.
www.saf.co...%D7%94&s=1

בקשר למסטיק: אחד מנקודות התורפה בגג עם יריעות הם הקצבות, זהו המקום שהמים יכולים להיכנס אליו. על כן, את השוליים של היריעות מעלים למעלה ואפילו מוסיפים פס של יריעה נוספת וכל זה מהדקים למעקה על ידי פס של אלומיניום. בסוף כדי לאטום את כל זה מוסיפים "מסטיק" שאוטם סופית.
על פי השרטוט שלך המסטיק הוא רק במקום זה. אם רוצים להיות מאוד קפדניים, ניתן לשים מסטיק גם על ראשי הברגים שמחזיקים את פס האלומיניום.
הוסף תגובה

...המשך

אווה 4.08 (19:21)
יתכן ששאלתך מכוונת ל"מסטיקיר" אותו מורחים על המעקה למעלה כדי למנוע הריסת המעקה בגשם. יתכן שהוא *דומה* בהרכבו ל"מסטיק" השני אך צמיגותו שונה.
הוסף תגובה

שבירת קירות בדירה ישנה

ברק 3.08 (21:48)
שלום, מצורפת תוכנית בניין של דירה בבניין משנות ה 60. אנחנו מעוניינים לשבור את הקיר שנמצא בשמאל המטבח (ימין לדלת הכניסה), להוריד בוידעם שהיציאה שלו מעל המטבח ומגיע עד המקלחת, ושבירת נקודה בקיר שיוצא מתוך המקלחת לסלון (זו מקלחת שהייתה פעם והיום היא נישה מיותרת - הרעיון הוא לפתוח אותה לסלון. איך ניתן בזהירות לדעת מהתוכנית אם ניתן לשבור וכמה?
תןדהשבירת קירות בדירה ישנה
הוסף תגובה קישור ישיר

הריסת קירות

אווה 4.08 (07:23)
לא בדיוק ברורה לי הגדרת הקירות להריסה (סימון בתכנית היה ברור יותר).
עקרונית על פי הנתונים שלך והתכנית, ואם הבנייה אינה טרומית, כל קיר שהוא בעובי 8-12 ס"מ ניתן להריסה. להתחיל בהריסת הבוידם (בקטעים!) ורק אחריו הקירות.
חשוב! בתוכנית רואים עמוד (יכול להיות שהוא לא בגודל המשורטט) אין לגעת בו, הוא יישאר!
צינורות ביוב אנכיים שעולים למעלה אין להרוס!
בהצלחה!
הוסף תגובה

מצרף את הסימונים, היכן שבכוונתי לשבור

ברק 9.08 (17:13)
ראשית תודה רבה.
מה הכוונה לבנייה טרומית? מדובר בבניין ישן וגם אשמח להבנה איך מזהים את צינורות הביוב ואיך נמנעים מלגעת בהם?
מצרף את אותו שרטוט עם הפינות שרציתי לשבור
וגם את התמונה האמיתית של הקיר והפתח של הבוידעם שניתן לראות למעלה.
מצרף את הסימונים, היכן שבכוונתי לשבור
הוסף תגובה

הריסות

אווה 9.08 (20:05)
מה שסימנת הם קירות של 7 ס"מ ניתנות להריסה *אבל*, שים לב אולי יש בליטה/התרחבות למעלה (קורה) לאורך הקו הצהוב שסימנתי! לבדוק משני צדי הקיר. אם יש, להרוס רק עד אליו.
בנוסף אם במקום של העיגול האדום שסימנתי יש דלת, יש להרוס גם מעליו.
בקשר להריסת הבוידם, זה חייב להיעשות בצורה מקצועית, עם ידע ומכשור ולא סתם עם פטיש כבד!
לא שלחת איפה הבוידם, אני ממליצה להרוס את כולו.
למרות כל מה שכתבתי, אני ממליצה לא לעשות שיפוץ בלי ליווי מקצועי! רצוי מאוד שיגיע קונסטרוקטור ויראה, ושלמשפץ יהיו תכניות מפורטות למניעת אי הבנות והוצאות מיותרות. החיסכון כאן יכול לעלות ביוקר! צינור אנכי לא רואים מכאן :-), יכול להיות באזור האמבטיה (אולי אפילו על קיר הבניין מבחוץ). אינסטלטור יכול לדעת זאת וגם כל מתכנן שתזמין.
בהצלחה!
הריסות
הוסף תגובה

כתב כמויות או תכנית לתוספת כיתה לבית ספר קיים?

דבורה4 30.07 (17:15)
אם מישהו תכנן או שרטט תוספת כיתות לבית ספר קיים וכן כתב כמיות לביה"ס? תודה מראש
אביגיל
הוסף תגובה קישור ישיר

תוספת כיתות

אווה 31.07 (11:02)
רצוי שתציגי את מטרת השאלה.
הוסף תגובה

אולי המאמר הזה יכול לשפך אור על מה ששאלת.

אלי 1.01 (11:33)
miproject....?רוצי/

יש שם כל מיני טיפי ודרבים שצריך לקחת בחשבון כשאר ניגשים לעבודה כזו מסחרית/מוסדית
הוסף תגובה

סיוע בשרטוט

טלי מון 28.07 (20:05)
היי זקוקה לסיוע בשירטוט לפרוייקט גמר אדריכלות.
נא לפנות לטלפון 0524848548 טלי
הוסף תגובה קישור ישיר