חדש ב saf - אחד על אחד והפעם הכירו את טניה אברמזון

אתר saf מביא לכם ראיונות עם האנשים המרכיבים את הפסיפס האנושי העשיר של עולם התכנון והעיצוב הישראלי, בראיונות אלה תוכל להכיר את האדריכלים והמעצבים, את עבודותיהם ואת דעתם על התחום ולאן הוא הולך.

את המדור פותחת איתנו טניה אברמזון, אדריכלית ומעצבת שנענתה לבקשתנו לפנות לנו מזמנה ולענות על כמה שאלות, קריאה מהנה!

היי טניה, ספרי קצת על עצמך.

אני אדריכלית העוסקת בעיקר בעיצוב פנים והום סטיילינג לדירות ובתים פרטיים וכן דירות להשקעה. כמו כן, אני עוסקת מזה 8 שנים בהכנה פרטית למבחני הקבלה באדריכלות ובעיצוב למוסדות השונים בארץ.

איך הגעת לעסוק בתחומך?
לאחר סיום לימודי האדריכלות באוניברסיטת ת"א, ידעתי שאיני מעוניינת במסלול הסטאז' והעבודה במשרדים מאמנים ורוצה לצאת לעצמאות. התחום שהכי עניין אותי היה עיצוב פנים. קיבלתי פרוייקט ראשון של עיצוב פנים והום סטיילינג למרפאה אלטרנטיבית ומשם התפתחתי דווקא לתחום המגורים .

ספרי לנו על ההכשרה שלך
למדתי וסיימתי בהצטיינות תואר ראשון באדריכלות באוניברסיטת ת"א. במהלך התואר עבדתי במשרד לתכנון ערים, משרד לבנייה פרטית ועיצוב פנים וכן מול אדריכלים ומעצבים כפרילאנסרית. יתר ההכשרה - מהניסיון בשטח, אנשי המקצוע והספקים מהם למדתי בשנה יותר ממה שלמדתי במהלך כל התואר.

מהו תהליך העבודה שלך מול הלקוח?
תהליך העבודה מתחיל בפגישה הראשונה, עוד לפני שאני והלקוח נמצאים בתהליך רשמי. אז אני מתרשמת מבני האדם שמולי, על רצונותיהם וחלומותיהם, ומביתם הקיים. לאחר מכן, וכאבן דרך ראשונה לתהליך, מקיימים פגישת תיאום ציפיות מעמיקה יותר בה עוברים (פיסית ובע"פ) על כל הדברים שמעוניינים להשיג בתהליך. עם קבלת תכניות מדידה מקצועיות של הבית, אני מתחילה בשלב התכנון הרעיוני - העמדת הריהוט והשינויים בבינוי, כשאני דואגת לספק ללקוח לפחות 3 סקיצות לבחור ולהתלבט יחד איתי לגביהן. בשלב זה, מובא ומגובש עם הלקוח הקונספט העיצובי לבית מבחינת החומרים והסגנון ואנחנו גם בונים תקציב כללי, אשר מדוייק בהמשך, ע"פ המסגרת שקבע הלקוח. עם בחירת הסקיצה המובילה, אני ממשיכה לתכנון המפורט לביצוע, תוך קבלת הצעות מחיר קונקרטיות עבור פרטי התכנון - מה שמדייק את התקציב ומאפשר ללקוח שליטה בתהליך ובבחירות. לבסוף, כשיש תכניות עבודה וכתב כמויות לשביעות רצון הלקוח - מראיינים קבלנים ומצטמצמים לתכנון תחילת ומהלך תהליך השיפוץ - תוך ביצוע הזמנות נדרשות טרם ובמהלך התהליך. בדרך כלל בשבועות האחרונים של השיפוץ, כלל ההזמנות, כולל ה"כיפיות" דוגמת תאורה, ריהוט, טקסטיל ואביזרים - כבר בדרך. עם תום השיפוץ ולאחר הגעת המוצרים, אני מגיעה לעזור ללקוח לסדר ב"צורה מעוצבת" את הבית, ע"מ לתת את הטאצ' הסופי והאחרון.

ספרי לנו על פרוייקט 1 מיוחד ומעניין שעשית
פרויקט הום סטיילינג one stop shop לדירה בכ"ס. הדיירים נתנו לי חופש מוחלט בניהול הפרוייקט, בתקציב ובבחירות. עשיתי הכל ללא התערבותם כמעט. הדיירים הגיעו לביתם המעוצב לאחר חופשה, כשהוא משופץ, מסודר ברהיטים ובאביזרים שנרכשו עבורם, וכל חפציהם במקום. תגובתם הנרגשת והחוויה של החופש בעבודה נשארו איתי עד היום.

מהם מקורות ההשראה שלך?
כל דבר שאני רואה או חווה עשוי לתת לי השראה, לוא דווקא מקורות עיצוביים קונבנציונאליים כמו מגזינים - למרות שלומדת הרבה גם מהם. דברים כמו אווירה מיחדת במקום כלשהו, מז"א, אמנות על סוגיה, טבע, טיול בחו"ל, שכונה או נוף מסוימים.

מהו הקו העיצובי / תכנוני המנחה אותך?
מתחברת לתכנון מודרני, נקי ככל האפשר - באופן שמחד מייצר מרחב גדול ממה שיש במציאות, וממקסם את היתרונות ה"טבעיים" של הבית, ומצד שני מאפשר להכניס ולקיים בהרמוניה את כל הפונקציות שהלקוח מעוניין בהן לתוך הבית . ע"ב קו כזה, אני תמיד שמחה לתת מקום ובמה לטעם של הלקוח ולמה שנכון בעיני לאווירת הבית - הן ברמת החומרים והן ברמת הפריטים והעיצוב, גם החדשים וגם הקיימים (ולעיתים המחודשים). כך, תמיד בכל פרוייקט יהיה את ה"משהו המיוחד" לו בלבד ש"ייעשה" את כל הבית או אזור עיקרי בו לחוויתי ויפה במיוחד: הספריה המעוצבת, הקמין, המטבח הייחודי, המדרגות, הפינה מתחת לחלון וכיוב'...

עצת זהב לסטודנטים בתחום?
אל תסתפק במה שמלמדים אותך. תתנסה, תעבוד, תטעה וטעם מהפרקטיקה - גם מתחומים שונים שנושקים לתחום שבחרת בו. כך תהייה פחות ב"שוק" כשתסיים את לימודייך ותוכל חפש ולעצב לך כיוון ייחודי שמתאים לך עוד בעודך בלימודים. זה כיף, חוסך כסף ותסכול.

מה מאפיין את האדריכלות / עיצוב הפנים בישראל לדעתך?
עצוב לי לומר את זה, אבל בעיני בעיקר copy-paste. בכל מגזין עיצוב רואים איך היו "חייבים" לשים את אותה המנורה, הספה, האריחים, שילוב הצבעים, הכפריות המודבקת וכיוב'… פחות מדי תכנון, יותר מדי "קישוט" שהרבה פעמים מועתק ומודבק לא במקומות הנכונים.

מה לדעתך יהיה הטרנד הבא?
מבחינה עיצובית נראה שממחזרים לתוך עיצוב הפנים הרבה מסגנונות ישנים (ראה וינטאג' וסגנונות כפריים ונוסטלגיים שאנשים נוטים לאהוב), יחד עם שאיבה מתחומי אמנות ועיצוב שאינם דווקא משיקים כמו אפנה. אני חושבת שבעתיד ההשקה הזו תלך ותגדל והטרנד יהיה שנאמץ יותר ויותר "טרנדים" מתחומי עיצוב שלאו דווקא קשורים לאדריכלות ועיצוב פנים.

מהם השאיפות המקצועיות שלך לעתיד?
מצד אחד, להמשיך ולהתמקצע בנישה הספציפית של תכנון למגורים - כמעט כל פרויקט נותן התנסות וטעימה מרגשת מהיבט חדש של תכנון ואופציה לשפר את איכותו ואיכות השירות ללקוחות, שעם כל פרויקט מאפשרים לי יותר חופש פעולה, כך שלא מרגישה בכלל שובע מהתחום ויש לי חשק "לעשות עוד" בתחום. אולי עד שאגיע לסיטואציה בה יש לי יד חופשית כמעט לגמרי בפרויקט. מצד שני, אשמח לחזור ולהתנסות מתישהו גם בתכנון מסחרי, ממנו למעשה התחלתי. לא שוללת תחומי עיצוב נושקים כמו ריהוט, עיצוב תאורה וכיוב' שמעניינים אותי גם. תחומים בהם אפשר "להשתגע" מעט יותר. כמו כן, מעניין אותי לעסוק ביזמות בכל הקשור לדירות להשקעה, ולא רק בעיצובן למכירה/השכרה מוצלחים.

טניה אברמזון, RE IMAGE

חדש ב saf - אחד על אחד והפעם הכירו את טניה אברמזון

תגובות