תערוכה "מנעד זמנים"

יום חמישי, 22 במאי 2014, 20:00.
גלריה "זהזהזה" לאדריכלות, נמל תל-אביב.

התערוכה מנעד זמנים מציגה נושאים שונים הקשורים בתכנון נוף ותכנון עירוני העולים מתוך עבודותיו של משרד האדריכלים מנעד, הפועל בתחום תכנון הסביבה בישראל זה חמישה עשורים (בגלגולים ובהרכבים שונים).
התערוכה תעסוק בהיבטים מרכזיים של הזמן כפי שבאים לידי ביטוי בעבודת האדריכל, אדריכל הנוף ובעיצוב עירוני בכלל. ובאופן ספציפי בעבודותיו של משרד מנעד, בנושאים כמו החיבור בין אדריכלות לאמנות והעבודה במגוון של קני מידה במקביל.

במסגרת התערוכה ילבש חלל הגלריה את צורתם של חמישה מרחבים שונים ברחבי הארץ אשר תוכננו על ידי המשרד. בנוף מתחלף זה, ישולבו קטעי שיחות וראיונות עם צוות המשרד ומתכננים, מעצבים ואמנים איתם שיתף המשרד פעולה בעבר ובהווה וביניהם דני קרוון, ישראל הדני, יוסי סעידוב, קרלוס דרינברג, המתייחסים למאפיינים וצדדים שונים של תכנון המרחב האנושי והמרחב הציבורי.
__img__
מנעד מאגד למרחב יצירה משותף את משרד 'תכנון נוף בע"מ אדריכלי נוף' ומשרד 'יאיר אביגדור אדריכלות ועיצוב עירוני'. שילוב התחומים בין אדריכלות נוף עם תכנון ועיצוב אורבאני, מבטא תפיסת עולם לפיה יצירה במרחב העירוני, בכל קנה מידה, מחייבת אינטגרציה של נקודות מבט ותחומי ידע. במנעד מאמינים שהמרחב הציבורי מחייב חשיבה רב-תחומית שמטרתה לממש את הפוטנציאל הטמון במפגש שבין אדם, תרבותו והסביבה הטבעית או האורבאנית שבה הוא חי. תכליתו של שילוב התחומים היא יצירת מקומות, נופים וערים לטובת בני האדם להם עבורם מתכננים, תוך התחשבות מרבית במרקם החברתי והתרבותי, ובערכי שימור של הנוף והסביבה הבנויה.

שיח גלריה בהשתתפות צבי דקל, שלומי זאבי ויאיר אביגודר

יום ו',תערוכה "מנעד זמנים"
, 15:00

למידע מלא על התערוכה לחץ כאן.

תגובות