פתיחה: חמישי, 18.6.2026, 19:30
שיח גלריה: שישי, 24.7.2026, 11:30
נעילה: שבת, 1.8.2026, 14:00
____
אגרטל. | עירית אבא
אוצרת: שלומית באומן
____
בגלריה הקטנה
יומיומי | רוני גביזון, חני קליינהאוז
אוצרות: רעות רבוח ושלי שביט
___
שעות פתיחה: א' ו' 10:00 - 14:00, ב' - ה' 11:00 - 19:00, שבת 11:00 - 14:00
________________________________________________________________________
אודות התערוכה אגרטל. | עירית אבא
עירית אבא היא אחת הקדריות והאמניות ה
מובילות והמשפיעות ביותר בשדה הקרמיקה העכשווית בישראל. אבא יוצרת כדים מפורצלן על האבניים כבר כמה עשרות שנים. עבורה "הכלי הוא נקודת מוצא, מגרש משחקים שבו המבנה, החומר והרוח נפגשים." בעבודותיה של עירית אבא לא מתקיים הבדל או מתח בין שימוש או תפקוד (Function) לבין רוח וביטוי אמנותי (Spirit). תפקוד, רוח וביטוי אמנותי, אחד הם.
האובייקטים בתערוכה מגלמים את השפה הייחודית של אבא, הפועלת בחופש אינטואיטיבי ויוצרת קבוצות אגרטלים המנהלות שיח פנימי, איכות עוצרת נשימה, פשטות ומורכבות המשולבות זו בזו. אבא יוצרת את מרבית האובייקטים מפורצלן ואבנית, חשופים או מחופים בגלזורה. האיכויות של הפורצלן באות לידי ביטוי בדקיקות ושקיפות עד כדי מתיחת גבולות היכולת של החומר.
אודות התערוכה יומיומי | רוני גביזון, חני קליינהאוז
בתערוכה ״יומיומי״ מציגות האמניות רוני גביזון וחני קליינהאוז, שני גופי עבודה קרמיים המתמקדים בכלי השימושי-יומיומי, בחזרתיות כאסטרטגיית פעולה וכאופן התבוננות. גביזון משלבת רישום חופשי והומוריסטי על גבי כלים, בעוד קליינהאוז עוסקת בדיוק, קצב וצמצום צורני. לצד ההבדלים ביניהן, שתי האמניות מתייחסות לכלי הקרמי כאובייקט יומיומי הנושא בתוכו אופי, נוכחות וקשר אל המשתמש. פעולה יצרנית דרך צורה, קצב והרגל הנרשמים בחומר.
התערוכה ״יומיומי״ מזמינה את הצופה להתבונן בכלים כקנבס ציור, להישיר מבט אל רישומיה של גביזון ולפגוש את מרחבי הנוף שמציעה קליינהאוז.









