יום רביעי, 10 דצמבר 2014
אבניו, איירפורט סיטי
הועידה תתמקד במכלול הנושאים העומדים על סדר היום של עולם התכנון בעידן מתקדם, ותארח אנשי מקצוע מובילים מהארץ והעולם שיחשפו בפני קהל המשתתפים תפיסות מקצועיות חדשניות ומעוררות השראה.
בין הנושאים שיידונו בוועידה: טכנולוגיות מתקדמות ודרכי יישומן בתחומי העיצוב והאדריכלות. חומרים חדשניים וקשת אפשרויות התכנון שנפתחת עם השימוש בהם. מסורת, עתידנות, ומגמות מסתמנות בשורת הערים החכמות פיתוחים חדשים מבוססי קיימות ועוד.
__img__
מרצים
ד"ר סשה פיטרס
בוגר לימודי הנדסה ועיצוב, הוא בעליה ומייסדה של חברת הייעוץ HAUTE INNOVATION בברלין, גרמניה, העוסקת בחומרים ובטכנולוגיות. פעילות החברה מתמקדת בהאצת הטמעתם של טכנולוגיות חדשניות ופיתוחי חומרים מתקדמים בתחומי עשייה ויצרנות שונים. פטרס, שעשייתו משלבת מחקר אקדמי רלוונטי, היבטי יישום בשימוש תעשייתייות תקשורת, נחשב מומחה בתחומי עיסוקו המתייחסים רבות גם לנושאי קיימות, והרזומה שלו עשיר- ניהול מיזמי מחקר עבור גופים וארגונים מובילים, ייזום תערוכות ייעודיות של חומרים עתידיים, הנחיית סדנאות חומרים וטכנולוגיות בכל רחבי אירופה, והוא אף נחשב למרצה מבוקש בפורומים מקצועיים בעולם. בנוסף, פטרס הוא בעל טור קבוע בנושא חומרים במגזין FORM ומחברם של ספרים בנושאי מומחיותו, ביניהם 'MATERIAL REVOLUTION, העוסק בחומרים בני קיימא חדשניים ובאפשרויות יישומם בתחומי האדריכלות והעיצוב. לשיטתו של פטרס, בעידן תחרותי ושופע כמו זה בו אנו חיים היום, ישנה חשיבות רבה ביותר להאיץ את הטמעת החדשנות הטכנולוגית והחומרית בעשייה מקצועית לגווניה. כאשר היצע האפשרויות רחב כל כך, הוא גורס, הבסיס להשגת ייחוד מקצועי ופיתוחים חכמים טמון בקיום דיאלוג בין בעלי עניין ( משתמשים לסוגיהם- תעשיות שונות, תחומי תכנון ובנייה, עיצוב מוצר וכד') לבין שקיפות טכנולוגית- דיאלוג המאפשר ליצור ממשקים יעילים ובתוך כך איכויות מתקדמות ותועלות חדשות. החברה שבבעלותו מספקת שירותים דוגמת אלה לחברות יצרניות מובילות, דוגמת BMWו- AUDI, כמו גם לגופים כלכליים, ציבוריים וממשלתיים, בעולם.
מסהירו הרדה
משרד האדריכלים היפני MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO, מטוקיו, הוקם בשנת 2004 ע"י האדריכלים MASAHIRO HERADA ורעייתו MAO HERADA. מסהירו (יליד 1973) הוא בעל תואר מוסמך לאדריכלות מהמכון הטכנולוגי SHIBAURA בטוקיו, וקודם להקמת הסטודיו שימש כאדריכל במשרדי אדריכלים מובילים בטוקיו כ-KENGO KUMA ו- ARATA ISOZAKI, וכן כאדריכל ראשי במשרד האדריכלים LAPENA &.TORRES, בברצלונה, במסגרת מלגה ומענק מחקר שקיבל מממשלת יפן. מאו (ילידת 1976), היא בוגרת לימודי אדריכלות מאותו מכון טכנולוגי בטוקיו, אשר לפני הקמת הסטודיו עבדה במשרד העוסק בתוכן מערכתי של סדנאות בתחומי אדריכלות ותכנון עירוני. במקביל לעבודת התכנון בסטודיו שבבעלותם, פעילים מסהירו ומאו באקדמיה- מסהירו משמש כפרופסור חבר במכון הטכנולוגי SHIBAURA בו למד וכמרצה באוניברסיטת טוקיו, ומאו כמרצה באוניברסיטת TOHOKU , בעיר MIYAGI. גוף העבודות של הסטודיו מקיף מגוון פרויקטים פרטיים בעיקר, וחושף גישת תכנון מובחנת ומגובשת, המנוסחת גם במצע רעיוני פרי עטם. אדריכלות, טוענים בו מסהירו ומאו, אינה יכולה להתנהל כמערכת מושגית, גם אם הגיונית, של שאלות ותשובות, ובתוך כך הם אף יוצאים חוצץ נגד הוראת התחום על פי תפיסה זו. עם כל היותה רלוונטית, הם גורסים, תפיסה כזו מוגבלת לתחום האקדמי, לאדריכלות על נייר שאינה מתבססת על קונטקסט פיזי= חומר/תוכן, ולכן נותרת כרעיון אבסטרקטי. מסהירו ומאו מנתקים עצמם מתפיסת האדריכלות דרך מושגים או כמשוואות נוקשות בנוסח עיר=בעיה= פתרון, כפי שהדבר קורה כשאוכפים תבניות של שאלות ותשובות. על פי משנתם הסדורה הסביבה/העיר/הקונטקסט הפיזי הם בבחינת חומר ותוכן שהם כאדריכלים מבקשים לנהל עמם דיאלוג ולזרום עמם בתהליך של יצירה. במצע הרעיוני הם אף מגדירים עצמם כמי שמשתייכים לדור ראשון של אדריכלים המודע לכך שהמודרניזם מציב בעיות מציאותיות. שכן העשייה האדריכלית, לשיטתם של מסהירו ומאו, אינה יכולה להתקיים כחזון חד צדדי או כהחלה של מושגים, אלא כדו שיח מתמשך ומאוזן עם הקיים. בכך, על פי הטקסט שכתבו, הם מגדירים את התייחסותם כדומה לזו של ילדים הפועלים בפשטות כדי שהדברים המקווים יקרו.
יעל הלפמן כהן
מייסדת, שותפה ומנכ"לית ארגון הביומימיקרי הישראלי, עמותה רשומה המקדמת למידה וחיקוי של הטבע לפתרון אתגרים תכנוניים באופן מקיים וחדשני.
הלפמן כהן היא בעלת תואר ראשון (B.Sc. ) בהנדסת תעשייה וניהול מהטכניון, תואר מוסמך (M.Sc) במדעי הניהול מאוניברסיטת תל אביב, וכיום נמצאת בשלבי סיום של עבודת דוקטורט באוניברסיטת תל אביב, בתחום של תוכן ביומימטי. מחקרה עוסק בזיהוי תבניות חוזרות בטבע הקשורות למבנים, פונקציות ואסטרטגיות קיימות. תבניות חוזרות אלו שימשו כבסיס לשיטת תכנון ביומימטית חדשנית, המשלבת גם מודלים מתחום ה- TRIZ , תיאוריה לפתרון בעיות בצורה המצאתית-שיטתית.
הלפמן כהן מרבה להרצות בתחום הביומימיקרי במסגרות שונות- באקדמיה ובסקטור הפרטי, ומובילה את הקורס "ביומימיקרי- חדשנות בהשראת הטבע" של ארגון הביומימיקרי הישראלי.
גרי פרידמן
האדריכל גרי פרידמן, מייסד ובעלים משותף של סטודיו SHA-GA בלונדון, הוא בוגר (בהצטיינות) לימודי אדריכלות באוניברסיטת TUDELFT, בעל תואר מוסמך בעיצוב מתקדם ומחשוב מבית הספר של איגוד האדריכלים בלונדון –AA, חבר ב-RIBA ואדריכל רשום באנגליה ובהולנד. טרם הקמת סטודיו SHA-GA שימש פרידמן כאדריכל בכיר ב-UNStudio, משרדו של האדריכל הנודע Ben Van Berkel, ובמסגרת זו היה אחראי על פרויקטים רחבי היקף באנגליה וברחבי העולם: מבני ציבור, מתחמי שימושים מעורבים ומתחמי מגה, דוגמת Raffles City בהואנגז'ו, סין, ופרויקטים גדולים נוספים בארה"ב, סינגפור, הולנד, צרפת וגרמניה.
עם הקמת הסטודיו פיתח פרידמן פלטפורמה המשלבת עיצוב עדכני-מתקדם וחדשנות טכנולוגית בתחום המרחבי. הוא משמש כמנהלה של תכנית מחקר בינלאומית מטעם ה-AA בתל אביב (הפעלת סדנה לקידום שיתופי פעולה המגשרים בין האקדמיה והפרקטיקה בשדה העיצוב), וכן שימש כמורה ב-AA, ועמד בראש סטודיו לימודי במרכז BERLAGE בהולנד- מרכז למחקר מתקדם באדריכלות ואורבאניות. עשייתו של פרידמן בשדה האדריכלות זיכתה אותו בפרסים וציונים לשבח, ובין אלה ניתן למנות את זכייתו בפרס BKVB לשנת 2012- פרס המוענק לאדריכלים צעירים מטעם הקרן לאמנות חזותית, עיצוב ואדריכלות בהולנד, פרס המוסמכים שהוענק לו מטעם ה-AA, וARCHIPRIX-, פרס מצוינות המוענק למוסמכי אדריכלות צעירים.
קישור לאתר
http://www.baitvenoy.co.il/document/168,219,23.aspx