כנסיית הנוטרדאם בפריז תשוקם בעזרת הייטקיסטים מישראל
במסגרת הפרויקט הנוטרדאם "תקום לתחיה" באופן וירטואלי בטכנולוגיית הדמית תלת מימד
הייטקיסטים מישראל מסייעים בשיקום כנסיית הנוטרדאם בפריז. תהליך השיקום מצריך שימוש בטכנולוגיית הדמית תלת מימד שפותחה בשיתוף Autodesk TLV, מרכז הפיתוח של תאגיד אוטודסק בתל אביב העוסק בפיתוח טכנולוגיות לענף הבנייה.
במסגרת הפרויקט, הנוטרדאם "תקום לתחיה" באופן וירטואלי באמצעות תוכנת AutoCAD המפותחת גם על ידי הייטקיסטים ישראלים, כולל כל חלקי המבנה והגג שנשרפו. כך שניתן יהיה לשוטט בין האגפים והקומות ולתכנן אותם מחדש.
ההדמיה תסייע לעמוד באתגר שקבע נשיא צרפת, עמנואל מקרון, להשלים את שיפוץ המבנה העתיק ופתיחתו מחדש עד למועד האולימפיאדה בפריז בשנת 2024.
לדברי תום וינטר, מנהל מרכז הפיתוח של אוטודסק ישראל, מכיוון שלא קיימות תוכניות בניה של הבניין העתיק, תוכנת AutoCAD מאפשרת לייצר אותן מתוך כל מקור מידע זמין: צילומים רגילים, סריקות מרחפנים ואפילו משחק המחשב Assassin’s Creed Unity של חברת UBISOFT, שמתרחש בפריז של ימי המהפכה הצרפתית ומכיל הדמיה מדויקת של הקתדרלה. מקור מידע אחר הוא סריקה תלת-ממדית בלייזר של הקתדרלה, שביצע היסטוריון האמנות האמריקאי אנדרו טאלון, כשהמבנה עוד היה שלם. "אנחנו לוקחים את הצילומים ושאר המידע, ועל בסיסם יוצרים מודל תלת-ממדי של המבנה, אשר משמש כדי להפיק את תוכניות הבניה", אומר וינטר.
השיקום עצמו ינוהל אף הוא בעזרת טכנולוגיה נוספת המפותחת גם בישראל של תוכנת BIM. התוכנות מאפשרות את ניהול המשימות במבנה, שמירה על כללי בטיחות, עמידה בתקנים וניהול נכון של כוח האדם ומשאבי האתר בנייה על מנת לקדם בבטחה את עמידות המבנה והגג גם בתנאים של תזוזות בקרקע ובהמשך גם תחזוקת המבנה. לדברי וינטר, בניגוד לתוכניות אדריכליות מודפסות, אנחנו יוצרים מודל תלת ממדי חכם, שמכיל מידע למשל על כמויות הבטון, האלומיניום או הזכוכית שיידרשו, והוא מסוגל לקבוע תוכנית עבודה ולוחות זמנים וגם לתת הערכות לגבי עלות כמה יעלה הפרויקט. המערכת הממוחשבת מסוגלת גם להעריך לחצי משקל, עמידות בזעזועים ואפילו עומסי תנועה צפויים, וכך לסייע בתכנון המבנה לשנים רבות קדימה, עם תהפוכות הזמן והשינויים בסביבה ובאקלים.
בכוונת עיריית פריז לערוך שימוש בטכנולוגיית ההדמיה בהערכות לאולימפיאדת פריז. מגדל האייפל והגנים הסמוכים אליו יעברו מיפוי מקיף בתלת מימד שישמש בסיס לחידוש האזור. הקהל הרחב יוכל לעקוב אחר התוכניות לטייל ב"פריז העתידית" באמצעות משקפי תלת מימד. ההדמיה ושיתוף קהל גדול ככל האפשר בשלבי התכנון וההחלטות מאפשרים לקבל תובנות ולשפר את התוכניות.
לחברת אוטודסק יש כמאה מוצרי תוכנה שונים. מרכז התכנון של אוטודסק בתל אביב מעסיק 140 עובדים, והוא הוקם והתרחב בעקבות רכישה של חמש חברות סטארט-אפ ישראליות.
