"הבעיה מתחילה", נכתב בחדשות חיפה, "כשמבינים שההדמיות של מן-שנער אינן מחוברות למציאות האמיתית מהסיבה הפשוטה: מישהו מחק משם את הרכבת שעוברת היום ויוצרת חציצה של רכבת כבדה, רכבת המובילה גם מטענים של חומרים מסוכנים, ואינה מאפשרת גישה ישירה ונוחה אל הים".
__img__
הביקורת הנוקבת ביותר היא על בחירת הדוברים בכנס הבינלאומי. "כל כך בינלאומי שלרשימת הדוברים אין בנמצא מתכנן ערים או אדריכל בעל שיעור קומה מחיפה: האדר' החיפאי והותיק מיכה רטנר למשל שעלול כנראה להפריע לשמחה אם ידבר על הנמל המפלצתי שעומד לגמור את חוף קרית חיים ומפרץ חיפה (...) אולי חבר מועצת העירייה שהתנגד למהלך: האדריכל שמואל גלבהרט

מדהים לראות שוב איך מקטע טיילת בתל אביב מעורר רעש והתייחסות, בעוד שהזדמנות חד פעמית לחיבור חיפה לים הולכת להיות מוחמצת ולאיש לא אכפת מחוץ לכמה "משוגעים". זו לא רק אשמת העיתונות כמובן. זו חבירה של כוחות כלכליים גדולים כמו צה"ל, רשות הנמלים, רשות הרכבות, חברת החשמל ומשרד האוצר שלכולם ממש לא אכפת מתושבי חיפה. החלטות העירייה האחרונות מראות, שמתוך טמטום, רשלנות או כוונה, גם היא לא פועלת לטובת התושבים.
הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון מהווה את האכזבה האחרונה בשרשרת. על הפקולטה לנקוט עמדה בנושא. עליה לפחות לכפות על מארגני הכנס את השתתפותם של אדריכלים חיפאיים וכאלה המתנגדים למהלכי התכנון האחרונים. עבור חיפה כנס כזה אינו יכול להיות אקדמי, עליו להיות מעשי, מעוגן במציאות בשטח ופלורליסטי.