Architecture and healthcare at the 21st century
הכנס שיערך ביוזמת הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים והפקולטה לרפואה בטכניון בשיתוף משרד הבריאות, שירותי בריאות כללית, מרכז רפואי רמב"ם, ,עיריית חיפה ועוד, מהווה מפגש של שני עולמות תוכן –ארכיטקטורה ורפואה, ומשתתפים בו גופים מובילים בארץ בתחום הארכיטקטורה, הרפואה, שרותי בריאות, בתי החולים, בנייה וטכנולוגיה.
הכנס הבינלאומי הראשון נערך לראשונה בשנה שעברה, וזכה לתגובות נלהבות ולהתעניינות רבה בקרב כ-300 איש אדריכלים, רופאים ואחיות, אנשי מערכת הבריאות ( מנהלים ומקבלי החלטות), מהנדסים ומנהלי פרויקטים, ציוד ומכשור רפואי, קופות החולים, סיעוד, הנהלות בתי חולים, מהנדסי בתי חולים ומבני בריאות, חברות בניה, קבלנים, יזמי
היי-טק רפואי, חברות ציוד רפואי, טלה-רפואה, אדריכלי נוף, מעצבי פנים, מעצבים תעשייתיים, סטודנטים ובוגרים של ארכיטקטורה, עיצוב תעשייתי, רפואה, הנדסה אזרחית וביורפואית, מינהל רפואי, ועוד.הכנס השנה יעסוק במגמות וכיוונים במערכת הרפואה במאה ה-21, חידושים בבניית בתי חולים, מחקרים ופרויקטים מתיאוריה למעשה וגם ה"בית הרפואי החכם" – תחום חדשני בעל חשיבות כלכלית, רפואית וטכנולוגית.בין המרצים המגיעים מחו"ל ניתן למנות את Tye Farrow מקנדה הנמנה על האדריכלים המובילים והמשפיעים בעולם בתכנון ובניית בתי חולים , צמד אדריכלים מסין Adam Robarts and Zheng Rong שידברו על מיחזור והתאמת בתי חולים למבנים קיימים, George Demiris מארה"ב בין החוקרים הבולטים בעולם בתחום של בית חכם לאוכלוסייה מבוגרת והאדריכל Gianfranco Carrara מאיטליה שיספר על ניסיונו בהוראת עיצוב ותכנון בתי חולים לתלמידי ארכיטקטורה ,תחום התמחות שעדין לא קיים בארץ.
כל זה בנוסף למבחר מרשים של מרצים מובילים בתחומם מהארץ. מעניין יהיה לשמוע גם את פרופ Benjamin Z. Kedar, שייקח אותנו במנהרת הזמן, ויספר על הרפואה במאה ה-12 (היפוכן של הספרות 21) ועל בתי חולים צלבניים שנחשפו לאחרונה.
אתר הכנס עם פרטי המרצים התוכנית והרשמה
www.archealth2013.co.il
מקום: הטכניון, חיפה - אודיטוריום בנג'ימין, הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים.
מועד: 13/11/2013 יום רביעי, בין השעות 9:00-15:00.







