ללכת בעקבות הכסף. גרפיטי ואמנות רחוב ככלים כלכליים

אמנות במרחב הציבורי, מפגש #7

2016.05.29, 19:00


ערב זה הינו השביעי בסדרת ערבי עיון הנערכים בזהזהזה גלריה לאדריכלות, העוסקת ביחסי-הגומלין בין הסביבה העירונית לאמנות רחוב על מגוון דרכי הביטוי והיצירה שלה.
בעשורים האחרונים הופכת אמנות רחוב על שלל ביטוייה למרכיב משמעותי ובלתי-נפרד בפעילות החברתית והאמנותית במרחב הציבורי, מחוץ לתחומי המוזאונים והגלריות. אמנות הרחוב משפיעה על המרחב הציבורי במגוון אופנים, ומייצרת מגוון דרכי פעולה והתמודדות מאת בעלי הענין השונים - הציבור הרחב, הממסד האומנותי, אמנים, אנשי תכנון ורשויות.

דיון 7#: ללכת בעקבות הכסף. גרפיטי ואמנות רחוב ככלים כלכליים

אמנות רחוב שווה כסף - אך למי ואיך.
גרפיטי ואמנות רחוב מהווים חלק בלתי נפרד מהעירוניות הישראלית והתל-אביבית. היא מתרחשת לרוב בשולי העיר, במקומות בהם הריבון משקיע פחות משאבים לשפר את פני השכונה ובפיתוח אזורים אלו. 
אזורים אלה, אשר הפכו למשכנם של אמני רחוב [ואמנים בכלל], אשר יוצאים בלילות ובשעות המאפשרות להם לפעול בסתר ובכך להקטין את סיכויהם להיתפס.
פעולה מחתרתית זו נעשית לרוב באופן פרטי ועצמאי. הפעילים בתחום אינם מתוגמלים כספית על עשייתם במרחב הציבורי, או לפחות לא באופן ישיר.
בערב זה נדון על ההקשר הכלכלי/נדל"ני/ מיתוגי של אמנות רחוב ונדבר בפרט על שכונת פלורנטין בתל אביב כדוגמת בוחן על האופן שבו חיי רחוב שינו את פני השכונה- עסקים אשר נפתחו בעקבות אמנות רחוב, הגורמים הישירים והעקיפים אשר מרוויחים מכך; בין אם אלו אנשי עסקים או אמני רחוב וגרפיטי עצמם, ההשפעה החיובית או השלילית על כלכלת השכונה- אם הדבר ממנף עסקים או פוגע בהם ועל האופן שהדבר משפיע על תושבי העיר- מה זה מעורר בהם, האם הם רואים בכך חלק חשוב המעורר את סקרנותם/דמיונם ומחייה מקום או מחשיט, מלכלך ופוגע במקום.
יש שיגידו כי הערך הנדל"ני של שכונת פלורנטין עלה בעקבות אמנות רחוב ואם כן, מהם הגורמים אשר יש בכוחם להשפיע על כך; האם זה בעקבות הצעירים אשר נוהרים למקום, או בעקבות גרפיטי ואמנות רחוב אשר תוססת במקום וממתגת את השכונה כאזור צעיר, תוסס ועכשווי?
נעסוק בסוגיה האם אזורים נידחים ומוזנחים בעיר, אשר מושכים פעולה לא ממוסדת זו, מביאה לכך שהעירייה משאירה אזורים אלו בעיר מוזנחים ורואה בכך ערך שהמוזנח והבלוי הפך להיות מוקד משיכה ואטרקציה לתושבי העיר ולתושבים מחוצה לה בעקבות הפעולה שאזורים אלו מזמינים אליה. על האופן שבו אמנות רחוב וגרפיטי מקבלים בית ומקום באזורים אלו ואף מעלים ערך של מקום בעקבות כך.

משתתפים

תמיר בן שחר // בעלים, צ'מנסקי בן שחר ושות' - חברת יעוץ כלכלי
אלינוי קיסלוב // בעלים, גרפיטיול - סיורי אמנות רחוב
Murielle Street Art // בעלים, Tiny Tiny Gallery
קובי ווגמן (Signer AFK) // אמן | אנימטור | אמן רחוב
אוצרת ומנחה: מעצבת מיטל פרגר

על משתתפים

>> תמיר בן שחר // בעלים, צ'מנסקי בן שחר ושות' - חברת יעוץ כלכלי
ציירו לנו מקום: בהרצאתו, ידבר תמיר על "העולם זז" - התכנון העירוני והכלכלי ממציא את עצמו מחדש - כיצד מייצרים מקומות עם ערך, יתרון תחרותי ובידול ? וגם דוגמאות למקומות שבהם נוצרו נקודות מפגש של קהילה, חברה וכלכלה; היחסים שבין: ממסד - ציבור - אמנים - אנשי עסקים ובאיזה שלב עובר המימוש מהממסד אל השוק הפרטי; מקרה פלורנטין - האם אומנות הרחוב משפיעה על הכלכלה? אומנות רחוב יכולה לייצר ערך כלכלי - האפשרי והדרך למימוש של שכונות/אזורים ועסקים לסוגיהם ובאופן ש: 1+1+1+1>4.
תמיר בן שחר, מנכ"ל ובעלים של חברת הייעוץ הכלכלי, התכנוני והשיווקי - צ'מנסקי בן שחר ושות', ויו"ר חברת "פתרונות ניהול מניב". אוהב את מה שעושה ועושה את מה שאוהב ונהנה מאתגרים בכול התחומים. בן 55, נשוי לשמחה ואבא של אביב ובר. מתגורר בחיפה היפה. M.A. בתכנון ערים ואזורים, טכניון. מתחיל כל יום בחוף הים לפני הזריחה, חולה על כדורגל ומתעצבן שמפסיד בסקווש.
www.czamanski.com

>> אלינוי קיסלוב // בעלים, גרפיטיול - סיורי אמנות רחוב
אלינוי קיסלוב, בת 26, מהמקימים של "גרפיטיול" עסק לסיורים, סדנאות ופרוייקטים חינוכיים בזיקה לגרפיטי ואמנות רחוב, יזמית, אשת חינוך ומורת דרך מוסמכת.
ללכת בעקבות הכסף. גרפיטי ואמנות רחוב ככלים כלכליים

t="_blank">http://grafitiyul.co.il

>> Murielle Street Art // בעלים, Tiny Tiny Gallery
Murielle Street Art is a positive Street Artist giving Color to the streets. In my lecture i will talk about Opportunities with Street Art.
www.muriellestreetart.com

>> קובי ווגמן (Signer AFK) // אמן | אנימטור | אמן רחוב
בהרצאתו יאדבר קובי על איך הכסף קילקל את הגראפיטי והסיבות להפסקה של היצירה ברחוב אך מצד שני פיתח גישה לעשייה תמידית ועבודה עם לקוחות.
קובי ווגמן הוא בוגר המחלקה לאומנויות המסך באקדמיה לעיצוב ואומנות בצלאל, משנת 2014. פעל כאמן רחוב במשך 11 שנים ברחובות העיר ובשנים האחרונות מתמקדת ביצירה עצמאית בסטודיו כצייר ואנימטור, ואינו יוצר עוד ברחוב. עבד עם לקוחות כמו קאסטרו, נשיונל ג'יאוגראפיק, עיריית ירושלים ושלל לקוחות פרטיים נוספים.
www.cargocollective.com/kobivogman

לפרטים נוספים והרשמה

תגובות