תערוכת בוגרים המרכז האקדמי ויצו חיפה

תערוכת הבוגרים 2016

 

פתיחה חגיגית : יום ד'  13.7.2016  בשעה  20:00

נעילה: מוצ"ש 23.7.16

מחלקות מציגות: תקשורת חזותית | ארכיטקטורה | מדיה צילום וקולנוע | עיצוב אופנה

 

רח' הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה. טל. 04-8562555

ימים א' – ה'  12:00 -20:00   שישי   10:00- 14:00   שבת    10:00- 22:00

הכניסה חופשית

 

פרופ' דוד אלכסנדר, נשיא המרכז האקדמי:

"דומני שמילותיהם של ראשי המחלקות מסכמות באופן מדויק הן את החזון האקדמי של כל מחלקה והן את הישגיהם של בוגרי תשע"ו.

המרכז האקדמי ויצו-חיפה ממשיך, כבעבר, לטפח מצוינות ומקוריות תוך שימת דגש הן על החדשנות המלווה את עולם העיצוב והיצירה והן על המעורבות הקהילתית המאפיינת את המוסד מראשיתו. אנו גאים בבוגרינו ומאחלים לכל אחת ואחד מהם דרך צליחה במסע המקצועי המאתגר שהם יוצאים אליו."

 

להלן דברי ראשי מחלקות העיצוב על פרויקטי הגמר של בוגרי 2016, אשר יוצגו בתערוכה:

 

ירון שין (Jewboy) , ראש המחלקה לתקשורת חזותית

מהאישי לחברתי, מהקונספטואלי לפרוטוטייפינג הטכנולוגי | מבחר עבודות

 

מזה כמה שנים אנו עוקבים בדריכות אחר השינויים במבנה ההתקשרות בחברה הניזונים מהשינויים הטכנולוגים. אנו בוחנים את השפעתן של התופעות בשינויים החלים על צורות הביטוי בקרב הדור החדש של המעצבים. 

השאיפה הגורפת להתבלט ולהיות מפורסם או מוכר - מזוהה ע״י המעצבים החדשים, המגיבים אליה באמירות חדשות על תרבות וחברה.

לצד פרוייקטים בהם המעצב משמש כתצפיתן על תופעה אישית או חברתית, ומוסר דיווח סובייקטיבי המעיד על מצב הכלל, נראה פרוייקטים פרקטיים, העוסקים בבעיות חברתיות ובאוכלוסיות בעלי מוגבלויות.

 

·         נעה כהנא - בוחנת בסדרת סרטונים מרתקים את מושג האושר והחיוך ומביימת מתנדבים לסיטואציות קלישאתיות כמו השקת כוסית באירוע וסלפי חברים, רק שהיא יוצרת עבור הניצבים תנאים בלתי אפשריים הגורמים להם סבל רב ומעוותים את החיוך המאולץ.

·         בן אלחדף - מעלה סימני שאלה סביב  המושג ״גיבור״ ו ״גבר אמיתי״ בחברה הישראלית ומביים סרט מפתיע, בועט ואותנטי, העוסק ״במוות״ של עצמו, לכאורה, בשדה הקרב, כל זאת למרות שמעולם לא גיוס לצה״ל.

·         אור נגר - מתעמתת עם ההחלטה המשפחתית לעבור לחיות בפנימייה, בסדרת צילומים ודיווחים פיוטיים היא חוזרת לפנימיית נעוריה ומוסרת מסמך של אדם בוגר המסתכל על עברו במבט ביקורתי.

·         קארין קומקוב - ממציאה ומפתחת מכשיר המאפשר לחולי ALS- מחלת ניוון שרירים קשה, לצייר וליצור בעזרת תנועת האישונים. הפרוייקט שלה הפך מקונספט למוצר עובד, פרוטוטייפינג מלא שזכה במקום שלישי בתחרות כלל ארצית!

 

·         יסמין ויצמן - מדווחת בשלושה מישורים על אסון צ׳רנוביל בכלות 30 שנה לאירוע והופכת את המסמכים המדווחים לאובייקטים מרהיבים.

·         יוסי מדר - מאייר מחדש בוירטואוזיות את 7 החטאים שעל פי הנצרות דינם דין מוות. הוא מסיט אותם לחתערוכת בוגרים המרכז האקדמי ויצו חיפה

יים המודרניים תוך שימת דגש על מין ומגדר.

·         יערה עגנון - מביימת סרט דוקומנטרי מרתק החושף ומאיר את פעולתה של קבוצות ערביות-חיפאיות הפועלות לעצמאות תרבותית.

פרוייקטים אלה, שכמותם ניתן לראות רבים השנה, משקפים את צורת החיים החדשה, על פיה העשייה ה'אישית’.. משמעותה 'ציבורית' ו'חברתית' באופן מיידי. כל זאת לצד עבודה מקצועית עמוקה העומדת בקנה אחד עם דרישות השוק המחמירות ביותר מבחינת טכנולוגיה וחשיבה עיצובית.

 

מנחי פרויקט הגמר | ירון שין, פרופ' טרי שרויאר, עדה ורדי, עדי סופר, שי גולן, נעה סגל, פרופ' שמעון זנדהאוז (ג׳וגול), עדה ורדי, דנה בן דוד, סוף מיילס, עפרה עמית, פרופ' אבנר כץ, גיל לי אלון קוריאל, מירה פרידמן, אילן ויינטרוב, ברק דרורי, אוהד אלימלך, רן בוגין, אורי אופיר, יפעת גלילי, בת דזבלי.

 

 

ארכ' אירית צרף נתניהו, ראש המחלקה לארכיטקטורה

תכניות להמשך...

 

פרויקט הגמר מוגדר כפרויקט תזה המשקף את היריעה הרחבה של תחומי העניין והעשייה ואת רוח המחלקה לארכיטקטורה ונעשה במסגרת של סטודיו בו צוות רחב של מנחים ויועצים מלווה את הסטודנט לאורך התהליך. תחילתו בהגדרת הסוגיה וסופו בפרויקט אדריכלי כפרק האחרון בתזה האישית של כל סטודנט. בחירת הסוגיה/נושא אמורה לבטא את עמדתו של הסטודנט (ערכית וביקורתית) בתחום אותו בחר לחקור תוך התמודדות עם האתגרים שמציבה לנו הסביבה הטבעית והבנויה. כל זאת מתוך ראיה מציאותית ומפוכחת.

 

התשתית האידיאולוגית הנה של אדריכלות שלא פועלת במגדל שן מנותק משאלות אקטואליות, אלא פועלת בתוכו, רלוונטית, שייכת למקום ולזמן. יוצרת מתוך צרכים ממשיים ומתוך קונפליקטים בוערים. מחוייבת לשאלות חברתיות, פוליטיות, כלכליות וסביבתיות.

 

השנה מגוון הפרוייקטים בתערוכת הבוגרים מציג את עמדתם של הסטודנטים תוך פרשנות מחודשת לסוגיות מורכבות בנושא יחסי עיר – סביבה - קהילה: מה מקומו של בית קברות בקונטקסט עירוני? איך מעניקים לצבור מרחב דמוקרטי בגבעת הלאום? כיצד יש להתמודד עם הקונפליקט בין בנייה ופתוח לבין שמור/ארכיאולוגיה? מה עושים עם מבני תעשייה מזוהמים ונטושים? כיצד משלבים בית חולים לפגועי נפש בקונטקסט עירוני? מהם הכלים להתחדשות עירונית במגזר הערבי? איך לנצל את הזדמנות פינוי מחנות הצבא בערים לחיזוק העיר? מה מקומן של תשתיות/מערכות תנועה במרחב העירוני? ועוד...

 

שם התערוכה "תכניות בהמשך..." בא לייצג את האחריות והמחוייבות של הבוגרים לשאת עמם את הערכים בד בבד עם המיומנות בדרכם לעולם המקצועי.

 

מנחי פרויקט הגמר | ארכ' אירית צרף נתניהו, ארכ' שחף זית, ארכ' אייל מלכא, ארכ' לירן צ'ציק

ארכ' דני שומני (design options), ד"ר רוזה פרנסיס (קונס'), ארכ' נטע תלמור (נוף), ארכ' עמוס יורן (אקולוגיה), ד"ר ליאורה ברעם שחל וד"ר הדס שדר (תזה).

 

 

 

עמית זולר, ראש המחלקה למדיה, צילום וקולנוע

 

עולם הצילום ועולם המדיה מייצרים מרחב פוליטי, מרחב המשתקף בעבודותיהם של בוגרי מחזור 2016.

מרחב פוליטי זה, משרטט עולם של כוחות ושליטה בין הקבוצות השונות המרכיבות חברה. דעיכתם של מרכזי כח ישנים והפיכתם של כוחות חדשים להגמוניים, או אולי המאבק עצמו ומשמעותם של הכלים  על גבם ובאמצעותם מתנהל מאבק. את כל אלו ניתן למצוא נשזר בעבודות מחזור זה.

מגמה ברורה של מבט ביקורתי על החברה בה אנו מצויים מחליפה את מקום העיסוק ב ״אני״ שהיה כה שכיח עד לעת האחרונה. אכן, זוהי המגמה המרכזית, אולם כשנפרטים הפרוייקטים לפרטים, מתגלים עולמות תוכן הסוחפים את הצופה והמבקר אל מחוזות אישיים בהרבה. עולמות המספרים סיפור אישי ובו בזמן משכילים להצביע על הכלל, על התופעה

-          ז׳נבה - חיפה, ציר אישי ואנושי, ציר של ניכור וחיפוש אחר החלופה האנושית.

-          פורטרטורה של זנות ברחוב הר ציון בתל אביב. 

-          התפוגגות הזכרון הצילומי ומשמעותו של צילום ככלי מכיל זכרון. 

-          עמדת הכח של הארכיבאי, ומתוך כך משמעותו של ארכיון ככלי לניהול היסטוריה.

-          גופה המשתנה של האישה כמקור לסכסוך פנימי. 

-          גברים כפטרונים מזדמנים של שתי סטודנטיות  בתוך סרט מסע.

-          ייסורים אקזיסטנציאליסטיים כמחולל, כאשר התובנה באשר למשמעותה הארצית של ה ״אהבה״ מחלחלת.

-          רחוב המסגר בתל אביב, שולי שוליים חברתיים. 

-          בעליו של העסק הקטן המסורתי, במרחב המשתנה של העיר התחתית בחיפה.

-          אשפה כאובייקט מפוסל במרחבי מושבות הברון. 

-          זמן כישות עצמאית בעולם הדימוי הנע כמו בעולמו המשתנה של היוצר.

 

מנחי פרויקט הגמר |  פרופ' שמחה שירמן, ראובן קופרמן, עמית זולר

 

רן שבני, ראש המחלקה לעיצוב אופנה

 

מעצבי אופנה עוסקים ביצירה רחבת אופקים, בשיח בין כסות לגוף בתנועה, בחומר ובצללית. המחלקה מציידת את הסטודנטים בכל הכלים שיאפשרו להם להשתלב בתעשיית האופנה כמעצבים, תוך מתן דגש על שימוש יצירתי בחומר לעיצוב שיוצר צללית נכונה ועכשווית.

21 בוגרים מציגים קולקציות גמר מגוונות, בעלות כתב יד אישי. השנה אותגרו הסטודנטים לצאת מתחום קווי הגוף, לעסוק בגזרות מתוחכמות ובטקסטיל עכשווי וזאת על מנת לעצב קולקציות המאתגרות את הדיאלוג בין הבגד לגוף. הקולקציות עוצבו בחומרים כמו אורגנדין, כותנה, צמר, שיפון ומשי לצד חומרים לא קונבנציונליים כמו יציקות פוליאסטר, פרספקס ופורניר עץ, ואריגים וסריגים בעבודת יד עמלנית ומדוייקת.  כל אלו היוו בסיס לטקסטיל בשילוב טכניקות של הדפסות משי ותלת ממד, ציורים ידניים שזירות ורקמות.

במהלך שנה שלמה עברו הבוגרים תהליך בו כל אחד חקר לעומק נושא הקרוב לליבו, תרגם אותו לצבע ולטקסטיל ואלו חברו יחדיו לעיצוב הקולקציה. כל סטודנט חבר למנחה שליווה אותו במשך השנה ואתגר אותו הן ברמת הטקסטיל והן ברמת העיצוב, במטרה להגיע בסופו של התהליך לבניית קולקציה יצירתית.

הקולקציות הוצגו בתצוגת האופנה השנתית של המחלקה, בהאנגר 11, נמל תל אביב, בפני קהל רב של אנשי תעשיית האופנה, התקשורת ובני המשפחה הנרגשים של הבוגרים.

מנחי פרויקט הגמר |  טליה בורק, ד"ר עמרי גורן, שאול אהרוני, עידו רקנטי, אסתי גרינבוים, אתי שמלה


תגובות