ארכיטקטורה ורפואה במאה ה21: הכנס הבינל' ה4 בטכניון

ארכיטקטורה ורפואה במאה ה-21: הכנס הבינלאומי הרביעי בטכניון
השנה יתמקד הכנס ברפואה הדיגיטלית ובהשפעתה על האדריכלות
יום שלישי, 6 בספטמבר, אולם בנג'מין, הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון

בין הנושאים: סביבות חכמות ומקדמות-בריאות, בית החולים החכם, בית עם רובוט המסייע לקשישים, טכניקות שיקום מרחוק והמרכז החדש לטיפול בסרטן המוקם בעפולה

 

הכנס הבינלאומי הרביעי בסדרת "ארכיטקטורה ורפואה במאה ה-21" יתקיים בטכניון ביום שלישי הקרוב, 6 בספטמבר 2016. הכנס מתקיים בתמיכת האיחוד האירופי (מענק ERC) ובהשתתפות מרצים מ-6 מדינות - ישראל, הולנד, גרמניה, נורבגיה, ארה"ב ובריטניה. הכנס ארכיטקטורה ורפואה במאה ה21: הכנס הבינל' ה4 בטכניוןמהווה מפגש ייחודי בין מומחים מתחומים שונים ובהם אדריכלות, עיצוב תעשייתי, ניהול מערכות בריאות, הייטק ואקדמיה.

 

אסא ברונו, מנהל משותף במשרדו של המעצב הישראלי רון ארד, יציג את "בית שולמית" – מרכז חדשני לטיפול בחולי סרטן הנבנה בבית חולים 'העמק' בהשקעה של 50 מיליון דולר. ד"ר קור וגנר מאוניברסיטת דלפט יתאר את השינויים שמחוללת הרפואה בעולם הארכיטקטורה. דיקן הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון פרופ' יהודה קלעי יציג תבניות סימולציה במבני בריאות. ד"ר יוהן ון דר שוורט מהאוניברסיטה הנורווגית למדע ולטכנולוגיה יתאר את הארכיטקטורה של בית החולים החכם. פרופ' ראובן כץ מהטכניון יציג רובוט המסייע לקשישים בביתם. ד"רבועז תדמור, יו"ר רשות המחקר בבית החולים בילינסון (רבין), יציג את ההתמודדות במערכות מורכבות משתנות.  

הכנס, המוקדש בכל שנה לנושאים אחרים, יתמקד השנה ברפואה הדיגיטלית ובהשפעתה על הארכיטקטורה (connected healthcare - connected architecture). פרופ' נעמי ביטרמן מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים וממארגנות הכנס, מסבירה כי "בכנס הנוכחי נתמקד בהשלכות המשמעותיות של תחומים חדשים כגון Big Data, חיישנים מתקדמים, מערכות חכמות ו'האינטרנט של הדברים' על הסביבה הפיזית הבנויה. התוכנית תנוע ב-Zoom in של התחום – מהתמונה הגדולה (סביבה מקדמת בריאות), דרך בתי החולים ועד לבית הפרטי. זאת תוך התייחסות לא רק ליתרונות ה-digital healthcare אלא גם לסכנותיה ולמגבלותיה."

תגובות