עיצוב באולינג

עיצוב באולינג
הבאולינג החדש של עופר שכטר בראשון לציון נבנה על חורבותיו של הבאולינג המיתולוגי בעיר. לצורך השיפוץ פורקו כל המסלולים הישנים, הוסרו חיפויי שטיחים והוחלפו כל המערכות הקיימות כגון מיזוג, חשמל, תאורה וכדומה. את כל החלל הבאולינג מלווה תקרת צמר עץ בארבעה גוונים - שחור, לבן, אפור וגוון עץ טבעי בפריסה אקראית כך שמתקבלת חוויה דינמית ומלאת תנועה בחלל. ביצענו בכל החלל יציקת בטון מוחלק בשני גוונים - הגוון השחור מציין את מסלולי ההליכה בחלל ומוביל את הלקוחות אל עמדת הקופה הראשית, אל המסעדה, אל עמדות משחקי הוידאו וכמובן אל מסלולי המשחק השונים.עמדת הקופה הראשית תוכננה בצורת עיגול - קרניז עגול תקרתי בגוון שחור הכולל בתוכו רשת לבנה וגופי תאורת לד עגולים ממוקמים מעל עמדת הקופה הכוללת ארגז תאורה בחצי עיגול ובתוכו רשת ברזל והכיתוב "LET'S GO BOWLING". בגב עמדת הקופה חזית מעוגלת ומתכנסת הכוללת תיבות עץ ובתוכן נעלי באולינג במידות שונות. מצידו האחד של עמדת הקופה המרשימה תוכנן אזור מלא ועשיר של משחקי וידאו צבעוניים ומצידו השני, 16 מסלולי עץ חדשים ברמה גבוהה. בצד המסלולים תוכננו שולחנות אובאליים וספות ישיבה המתכנסות אל המסלול עצמו לטובת קבוצות השחקנים ובמקביל מאפשרות אחסון של התיקים וכדורי הבאולינג.לאורך כל קצוות המסלולים תוכנן דלפק בר הצופה אל המסלולים לטובת השחקנים הממתינים למשחק. בצד הדלפק סטולים (כסאות בר) לישיבה בסגנון דיינר המשלים את השפה הקרקסית בחלל. עולם הקרקס היווה השראה גדולה לשפה העיצובית בחלל, החל משימוש בפלטת גוונים הכוללת גווני שחור, לבן ואדום, דרך יצירת אלמנטים מוגזמים בפרופורציות ביחס לחלל ועד יצירת גרפיקה הכוללת פסים אלכסוניים ואנכיים בגווני שחור ולבן.גם חיפוי הקרמיקה בשירותים וחיפוי הקיר הראשי מאחורי דלפק המסעדה הינם בצורניות זו והדבר יוצר שפה קלילה ושובבה.חזית דלפק הבר במסעדה מחופה בפח גלי ועליו צויירו משולשים אדומים בהמשך לשפה הקרקסית, ובצידו תוכננו שולחנות ישיבה עם קוסנטרוקציית ברזל שחורה משולשת וכסאות פח צבעוניים.בחלל ניתן לראות שימוש רב במוטות ברזל, רשתות ברזל ואלמנטים תעשייתיים כאשר קונסטרוקציות הברזל שולבו באלמנטים פונקציונליים כגון פרטי שילוט בשילוב תאורת לד או שלטי נאון - "LET THE GAMES BEGINE" מעל הכניסה למסלולים , "CHARGING POINT" מעל עמדת השתיה במסעדה, "GAME OVER" ביציאה וכו'הקיר הכי מרשים בחלל, אחרי קיר הנעליים כמובן, הינו קיר הפינים שנוצר מפינים ישנים של באולינג. הקיר מייצג את הגישה הכללית בתהליך העיצוב והיא ששימוש בחומרים קיימים READY MADE או חומרים שאינם יקרים  מדי, יוצר חלל מזמין ואותנטי, נאמן לרוח המשחק והשחקנים ומגרה להמשיך לשחק ולהיות שובבים.

מציגי הפרויקט

תגובות