
בעלי הבית זוג מקסים בשנות השישים לחייהם היו פתוחים בצורה מדהימה לקבל שינוי בחייהם. הבית הפך מהבית הישן אותו ירשו מהוריהם ובו גידלו את ילדיהם לבית המגשים את הרצונות הפרטיים שלהם ולשם שינוי מפנק אותם . לזכותם יאמר שהם שמרו על ראש פתוח וזרמו עם התהליך בצורה מדהימה .
במהלך התיכנון גיליתי שהבית עבר הרבה תוספות בנייה בעבר ולכן יש בו הרבה קירות חיצוניים שהפכו לקירות פנימיים . דבר שהקשה על התהליך .
נקודת המוצא של כל התהליך היתה העברת מיקום חדר האמבטיה לאיזור מתחת למדרגות שהיווה מזווה/מחסן במשך הרבה שנים .לא הייתי בטוחה שנצליח להכניס את כל הפונקציות הנדרשות בשל השיפוע החד שהיה בתקרה שהייתה מאד נמוכה בצד אחד של החלל. בסופו של תהליך ואחרי הרבה מחשבה נתקבל חדר אמבטיה מאד מפנק עם אמבטיה מפנקת ושטח פינוק גדול מסביבה , ארון כיור ענק ואפילו ארון שירות גדול שבו הוכנסה מכונת הכביסה .
המטבח גדל ואוחד עם חלל חדר האמבטיה הישן, המטבח נפתח אל פינת האוכל ואל הסלון . קיבלנו חלל אחד פתוח ונוח במיוחד . חדר השינה תרם נישה לטובת המטבח שבו נבנה ארון מזווה גדול . בעלת הבית הביעה רצון כי המחשב הביתי יישב בסלון כדי שהיא תוכל לצפות בטלויזיה כשהיא יושבת מול המחשב ולכן תיכננתי פרט נגרות - ארון מיוחד שהדלתות שלו נכנסות לתוך כיס ואינן מפריעות לצפות בטלויזיה . עם זאת כשבאים אורחים הארון סגור והמחשב נעלם מן העין .
חדר השינה אורגן מחדש .ולמרות התרומה הקטנה לטובת המטבח הוכנסו בו שני ארונות בגדים גדולים והוא הפך לחדר שינה מפנק , מאורגן ועם הרבה איחסון .
גם בגינה עשינו מהפך משמעותי. פתחנו יציאה לגינה מהסלון ויצרנו בגינה שני איזורי ישיבה שונים ע"י חלוקת הגינה לשני דקים . דק אחד בחזית הבית לישיבה של הזוג בשעות אחר הצהרים ובו ספות נוחות לישיבה. ואיזור שני , דק שני ביציאה מהסלון ובו פינת גריל ושולחן וכיסאות שבהם יוכל הזוג לארח את משפחתם בשבתות .
התהליך היה מלא בהפתעות והתוצאה שווה ומהנה , הרבה בזכות הזרימה , הביטחון והאמון שנתנו בי בעלי הבית .
היה כיף .
צילום : רון שלף