תכנון פנים לבית פרטי בחדרה

תכנון פנים לבית פרטי בחדרה
תכנון פנים ועיצוב לבית צמוד קרקע קיים כ160 מ"ר בחדרה. לפני תחילת השיפוץ, למשפחה בת שש נפשות היו לבטים רבים באם לשפץ את הבית או לחפש בית אחר לרכישה. לאחר תקופה של חיפושים אחר חלופות שלא התאימו, החליטה המשפחה לשפץ את ביתם הקיים.
הדגש בתכנון האדריכלי הייה לשדרג את איכות החיים של דיירי הבית במספר היבטים כגון בידוד טרמי, בידוד מרעש ויצירת אקוסטיקה טובה. דוגמה לכך - ביטול הדים בעלייה במדרגות אשר מנעו מלשמוע טלויזיה בסלון שנמצא בקומת הקרקע. הודות לארגון חלל נכון, נוספו מקומות אחסון רבים והורחבו חדרי הרחצה לשימוש יותר נח ומפנק. לשיפור בידוד טרמי ואקוסטיקה, הוחלפו כל החלונות במעטפת הבית לחלונות עם זכוכית בידודית. בגרם המדרגות הותקנו בקירות פנלים סיב עץ אקוסטיים.
המשפחה ביקשו לראות בית מואר, בעל קווים נקיים, גוונים בהירים ונוכחות טקסטורות טבעיות כגון עץ. הושם דגש תכנוני מיוחד על יצירת מטבח פונקציונלי תוך כדי התחשבות שדיירי הבית אוהבים לבשל ומעבירים פרק זמן לא מבוטל במטבח. עמוד באמצע הסלון היווה נקודת תסכול והטריד את בעלי הבית עד שנמצא פתרון יצירתי להפוך את המקום לקיר טלויזיה ובכך להגדיל את הסלון ולאפשר בו תנועה נוחה וקלה. אילוץ מסוג זה היווה אתגר תכנוני אשר תרם רבות ליצירת חלל הסלון לבעל מרחב, קלילות ואלגנטיות

מציגי הפרויקט

תגובות