עיצוב דירת קבלן בגבעתיים

עיצוב דירת קבלן משפחתית בגבעתי
תהליך תכנון ועיצוב דירת קבלן הינו תהליך ארוך שבדרך כלל אורך מספר שנים החל מרכישת הנכס עוד לפני תחילת תהליך הבנייה ועד מועד האכלוס והכניסה למגורים.
השלב הראשון הינו הגדרת הצרכים הפונקציונאליים של בני הבית, אופיים הייחודי, אפיון הפעילות המתקיימת בבית תוך התייחסות לפעילויות יוצאות דופן למשל במקרה שאחד מבני המשפחה עובד מהבית או לחילופין התייחסות לגילאי הילדים שגדלים במהרה ועד מועד האכלוס צפויים לעבור שינויים לא מעטים.
כחלק מתהליך התכנון נתייחס לרהיטים קיימים שעוברים עם בני הבית לדירה החדשה ו/או לשימושים שונים שעתידים לקרות כמו ילדים קטנים שכיום ישנים באותו החלל ושעד מועד האכלוס עתידים לישון בחדרים נפרדים.
את המשפחה שלפניכם ליווינו במשך מספר שנים והאתגר הגדול היה דווקא המבנה האדריכלי של הדירה. קונטור הדירה דומה למשולש כאשר החלל המרכזי הגדול ביותר תוכנן בחלקו הפתוח ואילו חדרי השינה תוכננו באזורים המצומצמים יותר. החלל הכללי כולל את הסלון והמטבח הפתוח ובמקום פינת אוכל תוכננה פינת קריאה בצד ספרייה מודולרית. למשפחה המונה חמש נפשות היה חשוב שלכל אחד תהיה את הפינה שלו והדירה תרגיש מספיק אינטימית אך מרווחת.
החלל הכללי מאופיין בחלונות מרובים וגדולים ומיקומם קבע את מיקום הרהיטים. למסך הטלוויזיה היה מקום אחד ברור כשהספה הגדולה והמטבח צופים אליה. מתחת למסך תוכנן מזנון במראה מרחף ובצידו ספרייה פתוחה ומודולרית עשויה מסגרות ברזל ומדפי עץ מונחים בתוכן. הכורסא המפנקת והשטיח העגול מגדירים את החלל מבלי לסגור אותו ומאפשרים חשיפה אל שאר בני הבית תוך אינטראקציה מקסימלית.
המטבח תוכנן בקווים נקיים מודרניים והאי המרכזי תוכנן עם משטח בוצ'ר עליון ומתחתיו ארונות אחסון נסתרים. מכיוון שהאי משמש גם כפינת אוכל חשוב היה שיהיה גדול מספיק לכל בני הבית אך שלא יחנוק את החלל הפתוח. בין המטבח לסלון שולבו שולחנות קפה ושידות קטנות היוצרות תיחום ויזואלי עדין.
בכניסה לבית נתלה מתלה עשוי עץ ובטון המשמש לתליית מפתחות, דברי דואר, כובעים ותיקים. במסדרון הארוך המוביל לחדרי השינה והרחצה תוכננה פינת עבודה נסתרת המנצלת את החלל הקטן בצורתו הייחודית ובכך נוצר עוד "חצי חדר" לכאורה המשמש את כל בני הבית כאשר בצידו ארון אחסון עשוי MDF צבוע בתנור.
חדרי השינה של הילדים הותאמו לאופיו הייחודי של כל אחד ואחד מהם, חדר הילדה נצבע בגווני ירוק עם מדבקות שנבחרו על ידה ושולחן עץ עם מגרות. חדרו של הילד המתבגר נצבע בגווני תכלת ושולבו אלמנטים כתומים ועגולים המתכתבים עם אהבתו לכדורסל. חדר הילד הקטן נשאר מרווח מאוד ומשמש כחדר שינה ומשחקים יחדיו. כוורת נמוכה תוכננה לאחסון הצעצועים וגם בחדרו, כמו בשאר חדרי השינה, תוכנן ארון אחסון גדול עם דלתות הזזה המאפשר אחסון בגדים ונעליים בצד צעצועים וספרים.
בחדר הרחצה של הילדים תכננו ארון גדול עם מגרת כביסה רחבה המעניקה מקום אחסון משמעותי ומעליו מראה גדולה המאפשרת לכל הילדים להתארגן בבוקר במקביל וגם מייצר תחושה של חלל גדול ומרווח יותר. ריצוף דמוי פרקט "עולה" על קיר האמבטיה ומייצר המשכיות וזרימה בחלל והבנייה של מיכל ההדחה הסמוי ממשיכה עד לתוך אזור האמבטיה כך שהיא משמשת גם להנחת השמפו והסבון ובכך חוסכת מקום חשוב.
מכונות הכביסה והמייבש הוסתרו בתוך נישה בארון במסדרון שדלתותיו נצבעו בגוון הקיר על מנת להסתירו לגמרי. בצד מכונות הכביסה תוכננו מדפים ומגרות לאבקת הכביסה וכל ס"מ נוצל לטובת אחסון מירבי. גם באזור זה, כמו בשאר המסדרון תוכננו ספוטים שקועים בתקרת הגבס על מנת לאפשר הארה נקודתית לכל אזור ואזור.
חדר השינה של ההורים תוכנן בהתאם לאהבת האמא לגוון הסגול. ארון קיר גדול תוכנן בנישה ייעודית ודלתות ההזזה העשויות זכוכית נצבעו בגוון סגלגל מעושן. אזור הארון מואר בספוטים בפס צבירה ומאפשר שימוש נקודתי בארון מבלי להפריע לבן הזוג השני שישן מוקדם בבוקר. משני צידי המיטה מוקמו שידות עץ במראה דומה אך לא זהה והחדר כולו התמלא בכריות נוי שמעניקות לו את הרכות המתבקשת.
לחדר הרחצה של ההורים מבנה אדריכלי מאתגר ובעזרת תכנון ארון ייחודי (שגם הוא צבוע בסגול) טושטשו החסרונות והחלל מנוצל בצורה המקסימלית. הקיר המרכזי של המקלחון חופה באריחים שחורים ולבנים בצורת פרחים גאומטריים.
לסיכום, גם בחלל מאתגר ויוצא דופן, ניתן בעזרת תכנון נכון ועיצוב פנים חכם ליצור מקומות אחסון מקסימליים, וגם בדירת קבלן ניתן ליצור דירה יוצאת דופן שמותאמת לדיירים ולאופיים הייחודי.
טיפ – שימוש בצבע הינו פתרון קל ופשוט ליישום ובעזרתו ניתן ליצור לכל אחד מבני הבית את המקום האינטימי שלו.
  • כתובת:
    תל אביב
  • אתר:
    הצג