בית פרטי בתל אביב

בית פרטי בתל אביב
הבית של משפחת המעצבת קרן מזור בשכונת הדר יוסף בתל אביב תוכנן על ידה באופן שיתאים למשפחתה. המגרשים בשכונה מאופיינים בכך שהם מאוד צרים ולכן הבניה נעשתה לגובה והאדריכלות של המבנה שומרת על קווים אנכיים ואופקיים שבאים לידי ביטוי במיוחד בתכנון הפתחים והחלונות. השימוש הרב בפתחים ובחלונות נעשה כדי לחבר את הבית לגינה ולרחוב וכדי לתת תחושת מרחב לבית הצר. קומת הקרקע היא ציבורית וכוללת סלון, מטבח ופינת אוכל הפתוחים כולם לגינה משלושה כיוונים. המטבח מחובר גם הוא לחוץ של המבנה והמשטח שלו חודר דרך הקיר החיצוני החוצה ומתחבר למטבח חוץ שנעשה בו שימוש של אותן חזיתות כמו המטבח הפנימי. בקומה הראשונה ובעליית הגג ממוקמים חדרי השינה והרחצה של המשפחה. לבית נבחרו חומרים טבעיים כמו עץ, בטון חשוף ומתכת צבועה שחור על רקע לבן ונעשה שימוש רב בטקסטיל בעיצוב הפנים.

צילום: דימה שפירא

מציגי הפרויקט

תגובות