תואר ראשון בעיצוב תעשייתי

תואר ראשון בעיצוב תעשייתי
יעילות, פרקטיות, יופי ואסתטיקה הם שילוב מנצח בעבור המעצב התעשייתי. עיצוב תעשייתי הוא מקצוע שאולי יותר מכל מקצוע אחר מצריך חשיבה מחוץ לקופסא. מעצב תעשייתי אמור לתכנן עיצוב של מוצרים שונים כך שלקוחות רבים ירצו להשתמש בהם. לשם כך יש לתכנן את המוצרים כך שיהיו נוחים לשימוש, אסתטיים למראה ופרקטיים לכל אדם באשר הוא. דוגמא למוצר מבית העיצוב התעשייתי הוא האיפון, מכשיר קומפקטי ונוח שמכיל כמות ענקית של אפליקציות ופונקציות שונות. גם מוצרים שכיום נראים כעתיקות הומצאו בעבר על ידי מעצבים תעשייתיים מומחים לדוגמא: הפנסים, מחשבוני הכיס, קוביות משחק ועוד הם הברקות של מעצבים שנועדו לשרת את ציבור הלקוחות ולייצר מוצר נוח ופרקטי.

תכנית הלימודים
 תכנית הלימודים לתואר ראשון בעיצוב תעשייתי כוללת לימוד של השפה העיצובית בני ממדים ובשלושה ממדים, בגרפיקה ובאומנות פלסטית. הלומדים רוכשים הבנה בשימוש ובתפקוד של החומרים כמו עץ, נחושת , גומי , פלסטיק ועוד. במהלך הלימודים מתוודעים הלומדים לשיקולים המקצועיים שעמדו מאחורי תכנון ועיצוב של מוצרים קיימים ומתוך כך יוצרים ומעצבים בעצמם מוצרים חדשים. לאחר ההתנסות הראשונית יוכלו להעמיק ולתכנן, לפתח ולעצב מערכת של מוצרים או מוצר יחיד. נושאים נוספים בתכנית יכולים להיות- הממשק בין האדם למוצר, העיצוב התעשייתי כמגדיר תרבות ומרחב חברתי, שיווק של מוצרים חדשים שאינם קיימים בשוק ועוד.

נושאי לימוד
•עיצוב תערוכות
•פיתוח רכב
•ממשק אדם מכונה
•רישום
•טכנולוגית טקסטיל
•יזמות
•עיצוב אינטראקטיבי
•זיווד אלקטרוני
•תוכנת Alias Design Autodesk
•עיצוב צעצועים     
•המרכיב המקומי - הקשר בין מוצר למקום     

משך זמן הלימודים
בדרך כלל הלימודים אורכים ארבע שנים ומסיימי התכנית מקבלים תואר ראשון בעיצוב. במהלך שנות הלימוד , הסטודנטים משתתפים בקורסי עיצוב כללים, מתרגלים את השימוש בתכנות הדמיה שונות ועובדים על פרויקט גמר שנבדק על ידי המרצים ומקף את הידע היישומי של הלומדים. בחלק מהמקרים הלומדים אף עורכים מחק תרבותי או חברתי . ישנם מסלולי תעודה מעטים בהם הלימודים אורכים כשנתיים, במסלולים אלו אין התייחסות לכל היבטי תהליך הייצור, בלימודי עיצוב תעשייתי לעומת זאת, ישנה התייחסות כללית לתהליך הייצור ברמה המערכתית וגם לעיצוב מוצר בודד.

תנאי הקבלה 
תנאי הקבלה ללימודי עיצוב תעשייתי הם : תעודת בגרות מלאה, הצגת תיק עבודות ומעבר של ראיון אישי.

אפשרויות ההעסקה
אפשרויות ההעסקה הן מגוונות. הבוגרים יוכלו לפנות למשרדים העוסקים בתחום עיצוב מוצרים או לחילופן לפתוח עסק עצמאי בתחום. ישנן שבוחרים לעבוד בחברות הייטק, במפעלים וישנם שעובדים מול גופים פרטיים תוך מתו מענה לצרכים הטכנולוגיים, העיצוביים והשיווקיים של החברה או הארגון.

למה כדאי ללמוד לימודי עיצוב תעשייתי?
ישנן סיבות רבות לשאלה מדוע כדאי ללמוד עיצוב תעשייתי והרי כמה מהן:
1. לימודי עיצוב תעשייתי מקנים ללומדים יכולת חשיבה יצירתית . במהלך הלימודים נדרשים הלומדים לחדד את מוחם בהמצאת דרכים יצירתיות לעיצוב מוצר שיענה על צרכי הלקוח ( מבחינת שיווק, טכנולוגיה, איכות ויופי). הלומדים מתנסים בהמצאה של מוצרים מקוריים וייחודיים ותוך כדי כך רוכשים ידע רב ומיומנות בתחום עיצוב מוצרים.
2. הלימודים נותנים ללומדים את ההבחנה בין מוצר טוב ויעיל לבין מוצר שאינו יעיל. הידע הזה מלווה את האדם בכל תחומי חייו וחוסך זמן, עגמת נפש ועלויות . לכן כדאי להשליך את הידע המקצועי לחיי היומיום ולהיעזר בו.
3. תכנית הלימודים מכילה ידע תאורתי בתחומי דעת שונים, החל מפסיכולוגיה, טכנולוגיה ותאוריות חברתיות כך שהלומדים מעשירים את עצמם במגוון תחומים. כמו כן, מוסדות הלימוד מספקים לסטודנטים חדרי מחשב משוכללים, סדנאות, סיורים ועוד. הלימודים העיוניים לצד ההתנסות המעשית שחווים הסטודנטים גורמים להם לפתח אפיקים יצירתיים ויכולת הבחנה במגבלות וביתרונות של כל מוצר וחשיבה על דרכים לפתח מוצר קיים ולצמצם את המגבלות שלו.
4. עיצוב תעשייתי הוא מקצוע מבוקש ונחשב. בעידן המודרני , בו חברות רבות עמלות לפתח ולשווק מוצרים חדשים ומעניינים, המעצב התעשייתי שמצויד בכלים פרקטיים לעיצוב מוצרים ובהבנה של השיקולים המקצועיים שעומדים מאחורי התכנון והעיצוב של כל מוצר, יכול לתכנן מוצר בצורה הטובה ביותר. בעולם בו עיצוב מוצרים חדשים נצרך כל הזמן , אין ספק שבוגרי עיצוב תעשייתי ימצאו לעצמם פרנסה בכבוד.


עוד בלימודים