דיור בלתי מושג

דיור בר השגה בתל-אביב

האם בכלל אפשרי להתגבר על הפער העצום שבין מגורים בתל-אביב, למגורים בכל עיר אחרת בארץ. כאשר קיים ביקוש עצום כל כך לדירות, האם קיים סיכוי להוזיל מחירים באופן ניכר בעבור הסטודנטים?
נעמה ריבה, בכתבתה, סוקרת את האינטרסים האמתיים המניעים את פרויקט מגורי הסטודנטים החדש של אוניברסיטת תל-אביב-הנקרא "מעונות ברושים".

"למי שחשוב המחירים והקרבה לאוניברסיטה, ולא מרחב המחיה, מציעים המעונות פתרון נוח. אך לו היו משווים את מחיר הדירות למחירי השוק לפי מטר מרובע, הדירות האלה היו זולות בהרבה: אם לא זולות ממחירי השוק, לפחות לא יקרות יותר."

 __img__


"מתברר שאפשר לבנות דירות בנות השגה על אדמות ציבוריות" כותבת נעמה, "מעונות ברושים מוכיחים שפרויקט כזה רווחי אפילו לחברות נדל"ן כמו "שיכון ובינוי". אז מה עוצר את העירייה מלהוציא לדרך פרויקטים דומים?"


דווקא בפונקציה של דיור עבור סטודנטים טמון פוטנציאל גדול שאינו ממומש כפי הנראה, בפרויקט הספציפי הזה וגם לא בפרוייקטים דומים לו. האלטרנטיבות לנצל אוכלוסיה אקדמאית הן רבות. שילוב של סטודנטים בחינדיור בלתי מושגווניו השונים, בתרומה לקהילה. סטודנט לאדריכלות יכול לשקם אזורים מוכי עוני והזנחה, סטודנט לפסיכולוגיה יכול לעבוד עם אנשים בסיכון, ועוד ועוד.


הפוטנציאל הגלום בשיתוף פעולה פורה בין העירייה לסטודנטים בתמורה למגורים וסבסוד של החיים בעיר הוא אדיר ובלתי נידלה... חבל.

המאמר באדיבות

תגובות