בבלוג ארכיבלנדר מספר חנן פרץ על ביקורו וחוויותיו ממוזיאון היהודים בברלין בתכנונו של דניאל ליבסקינד.
המוזיאון היהודי בברלין נוסד בשנת 1933. בשנת 1938 הורה השלטון הנאצי על סגירת המוזיאון כחלק מחוקי נירנברג. בשנת 1975 הוקם "האיגוד להקמת המוזיאון היהודי". המוזיאון עצמו נפתח בשנת 1978 כחלק מאגפי מוזיאון ברלין. בשנת 1999 הפך המוזיאון למוסד עצמאי, ועבר למבנה שתוכנן על ידי דניאל ליבסקינד במרכז ברלין.
חנן כותב על הביקור במקום:
"ללא ספק ליבסקינד מציג שילוב מעניין בין מבנה אירופאי קלאסי למבנה מודרני. הכניסה נעשית דרך המבנה הישן ודרך מעבר תת קרקעי אתה מתחבר למבנה החדש. כבר בגרם המדרגות שאתה יורד למטה אתה מרגיש את החומרים התאורה והשפה האדריכלית הידועה של ל
הוא גם לא חוסך ביקורת "אני חייב לציין שסכמת התנועה בין המיצגים ובתערוכות היא לא ברורה- ואתה מוצא את עצמך הרבה פעמים מבולבל איפה היית ולאן אתה הולך, והאם פספסת משהו? אני לא יודע אם זה חלק מרעיון המבנה והאם הוא יעיל או מעצבן?"
כתבה מומלצת - מוזיאון היהודים בברלין | דניאל ליבסקינד
*התמונות מתוך הכתבה











