לא מובן הפרדוקס הזה - איך עיר שנמצאת במרכז מישור החוף, עם גישה מעולה לכביש 2, כביש 4, למסילת הרכבת אל תל אביב וחיפה, עם שכונה שיושבת ממש על הים... איך היא לא זזה לשום מקום? לכאורה חדרה הייתה צריכה כבר מזמן להיות עיר מרכזית. העיר יושבת על צומת תחבורתי, קרובה יחסית ונגישה, עם חוף ים משלה ושטחים לפיתוח שערים אחרות יכולות רק לחלום עליהם, ובכל זאת, הכל קורה בה קפוא.
ואולי לא?
משרד התחבורה אישר תקציב של מליוני שקלים לביצוע פרויקטים תחבורתיים שיכולים להתניע את המהלך שחדרה כל כך מחכה לו. מעבר לפתיחת פקקים ויצירת כניסות ויציאות נוחות יותר לחלק מהשכו
נות, הוקצב לא מעט כסף לתכנון מרכז התחבורה במתחם פארק העסקים העתיד להבנות בהמשך. נכון, זה עדיין רק כסף לתכנון ולא לביצוע ויקחו עוד שנים עד שנראה את הכל זז אבל לפחות מתחילים.
מרכז העסקים החדש המתוכנן לחדרה הוא פרויקט מתבקש שזוחל לאט מדי. עם נגישות גבוהה כל כך למקום המתוכנן, לא הצליחו העיריה וגורמי התכנון להביא אותו עד כה לידי ביצוע והפסידו מקומות עבודה פוטנציאלים לפארק קיסריה ולאזור התעשיה של פולג שצמחו במקביל. 25 שנה מתעסקת העיריה עם התוכנית הזו ורק לפני שנתיים התוכנית הופקדה בועדה המחוזית.
בימים אלה חוגגת חדרה את היותה בת 120 שנה. בקצב הזה נראה שהיא תחגוג גם את חגיגות ה 150 בהשתרכות מאחור.







