קול קורא לכותבים למגזין של בצלאל

המגזין המקוון של המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל הוציא קול קורא לכותבים לגליון מספר 2. כותבים, אמנים ומעצבים מוזמנים להציע טקסטים ממוקדים או הצהרות ויזואליות שלא פורסמו לפני כן על הנושא אשר יופיעו בגליון הקרוב.

טקסטים יכולים להיות בעברית או באנגלית, עד 1,200 מילים. הצהרות ויזואליות יכולות להכיל עד 12 דימויים וטקסט קצר.

 

תאריך אחרון להגשה: ה-1 ביוני, 2011.

נושא הגליון

החשיבה על ריאליזם והקישורים שלו לארכיטקטורה כנושא לגליון הבא של המגזין נבע מהעניין שלנו בקונספט אשר נוסח ונוסה בעבר על ידי אמנות ישראלית. זוהי תפיסת העולם אשר גורסת שניתן להיאבק בניכור של המודרניזציה דרך ריאליזם סוציאלי[סטי] – פרקטיקת אמנות אשר תקול קורא לכותבים למגזין של בצלאלקשור עצמה עם האנשים ותדמיין ציבורים מסוג חדש. בנוסף, ריאליזם נדמה לנו רלוונטי לדיון תרבותי עכשווי כגישה המציבה את התגובה למצבים קונקרטיים בבסיס הפעולה שלה. השאלות האלו, על יכולתה של הארכיטקטורה להשפיע על קבוצות אנשים כמו גם האפשרות של פעולה בלתי אמצעית שלה בעולם, קיבלו משנה תוקף ברצף הארועים הגיאופוליטיים לו אנו עדים לאחרונה. מהרס כיכר הפנינה בבחריין ועד לשימוש המחודש בחללים המודרניים של בנגזי בלוב, נראה שארכיטקטורה עברה למרכז הבמה והפכה גם לזירת הקרב וגם לנשק במחשבה המחודשת על המצב הפוליטי. היא הושמה, במילים אחרות, בלבו של הריאלי.

 

כתוצאה מכך הרגשנו שהרגע הדרמטי הזה, אשר מזעזע את מצב העניינים הגיאופוליטי והתרבותי באזורנו, חייב להיות במרכז העיסוק של מגזין אשר מניח שלארכיטקטורה ועיצוב יש נגיעה והשפעה על מצבים אלו. למרות הסיכון שבהיעדר מרחק ביקורתי מהאירועים החלטנו לרכז את הדיון בגליון הקרוב סביב האפשרות של רילפוליטיק מרחבי: כלומר, מה עשוי לקרות ברגע שבו ערים וציבור מעוצבים או נהרסים דרך ארכיטקטורה? מהו השימוש שנעשה בחלל בסיטואציות כאלו וכיצד ניתן לדמיין את העתיד דרך המרחב ברגעים של שינוי רדיקלי?

 

לפרטים, דן הנדל, [email protected]

תגובות