תגובה 8 - הטעם הישראלי הוא לגמרי חסר טעם וכיוון

לפעמים נתקלים בכתבות שמראות את הבתים הישראלים האמיתיים, הבתים בהם גרים רובנו, עם השיפוץ החלקי, הריהוט המוכר והתקציב המוגבל. אלה לא הבתים הלבנים הנקיים והסטרילים שעורכי המגזינים אוהבים כל כך לצלם, לא בתי האלפיון העליון עם הבריכה-מרתףיין-סלון-שני-דונם... וכרגיל מופיעה שם תגובה - "בית חסר טעם!".

 

בכתבה ב Xnet אנו יכולים לראות שוב דוגמה לבית כזה, בית שעוצב בעזרת מעצבת הפנים אורלי אביטל ובשיתוף עם בעלי הבית. שיפוץ מוגבל תקציב, פרופיל בלגי, פרגולה, פרקט... כולנו מכירים את זה, זה הטעם הישראלי. אז מה יש בו בטעם הישראלי הפשוט והחם שמצית כל כך הרבה תגובות מהקוראים?

*תמונת הבית מאתר המעצבת אורלי אביטל.

 

למה בכל כתבה כזו מיד נחלק הקהל לשניים, לאלו שאומרים "סוף סוף בית ולא מוזיאון" ואלו שאומרים "חסר טעם!". אבל הסיבה אינה רק טעם אישי. זה לא המקרה שבו על טעם אסור להתווכח.

 

הטעם הישראלי הוא בוודאות מה שהלקוחות רוצים. בלי לנהל מחקר מעמיק, כל אחד מכיר לפחות עשרה חברים שגרים בבית בסגנון הזה תגובה 8 - הטעם הישראלי הוא לגמרי חסר טעם וכיווןלעומת אחד שבחר לעצב את הבית שלו באפור-לבן מינימאלי. לעומת זאת זה בהחלט לא מה שבדרך כלל מראים לנו במגזינים. עורכי מגזינים (ואדריכלים) אוהבים בתים שמצטלמים יפה ויוצרים קומפוזיציות מעניינות... וזו נקודת המחלוקת בין המחנות:

 

"אני אוהב את הסגנון הישראלי" אומר הישראלי הממוצע, "זה בית נעים, בא לי לשבת בפרגולה."

"אתה לא מבין בעיצוב" עונה לו המעצב התורן, "זה בית בלי אמירה!"

"עזוב אותי מאמירה באימ'שך, תן לשים את הרגליים על השולחן" אומרת אשתו-של.

"תאספי את הצעצועים מהסלון!" מתחרפן האדריכל, "את הורסת את העיצוב!"

 

זוהי המחלוקת האמיתית. זו הסיבה שהטוקבקים נחלקים לשני מחנות. למרבה המזל הלקוחות הם שקובעים בסופו של דבר ואנו האדריכלים נאלצים לספק בית נוח ונעים ומזמין ו"ישראלי".

תגובות