ההצעה הזוכה לתכנון מוזיאון הטבע בירושלים

שלושה אתרים מסקרים את ההצעה הזוכה בתחרות לתכנון מוזיאון הטבע בירושלים. arcHeb מציג את התכניות המלאות, Xnet מראיין את המתכננים הצעירים השותפים לזכייה ו"הארץ" מוסיף הערות ביקורת. מומלץ לבקר בשלושת הכתבות.

arcHeb מציגים את התמונה הכללית והמלאה של הפרויקט עם מה שנראה כמלל המקורי של ההגשה והתכנון. בנוסף ישנן כאן גם הסקיצות שליוו את תהליך התכנון ובחינת האלטרנטיבות. כשבנימוקי השופטים מוזכרים "חתכים מקוריים" משמח לראות כאן את התוכניות והחתכים שבמקומות אחרים לא הוצגו כלל.

בכתבה ב Xnet מתראיינים הזוכים הצעירים שחר לולב ועודד רוזנקיאר, השותפים במשרד SO-Arch. הזכיה משותפת למשרד הוותיק שוורץ-בסנוסוף ובכתבה הם מספרים על העבודה המשותפת ועל הניסיונות של אדריכלים צעירעל מוזיאון הטבע בירושליםים לפרוץ אל קדמת הבמה בארץ. "זו הדרך לפרוץ את המחסום", מסביר שחר לולב בראיון ל-Xnet בעקבות הזכייה. "מאחר שרק אדריכלים רשויים יכולים לגשת לתחרויות, אדריכלים צעירים משתפים פעולה עם הוותיקים". בהמשך הוא מוסיף " לדעתי יש צורך בכינון 'חוק אדריכלות' שיחייב ביצוע מכרז פתוח ותחרות לכל פרויקט ציבורי. הדיון חייב להיות פומבי. כשהציבור יהיה מודע לפרויקטים והם יפורסמו כראוי, השיח האדריכלי יהפוך לתרבותי יותר ואיכות החיים של התושבים תצא נשכרת".
את שתי הסקירות האלה משלים נועם דביר בכתבה ב"הארץ" עם החלק החסר - ביקורת והשוואה להצעות האחרות. בכתבה מוצגת החלטה בסיסית של המתכננים שהבדילה אותם ממרבית ההצעות האחרות ונוגעת לאפשרות ליצור אזור עירוני שוקק בקריית המוזיאונים. ההחלטה הזו היא שהובילה את הבחירה לבנות את המבנה כחפור ברובו. ובמילותיו של האדריכל גבי שוורץ "כל המרחב הזה הוא די פרום ולבניינים שעומדים מסביב אין קשר אחד לשני. אנחנו הרגשנו שהקרב במקום הזה כבר די אבוד והחלטנו שחשוב יותר לשמור על האופי הירוק של האתר".

תגובות