ביומימיקרי (חיקוי החיים) היא דיסציפלינה עכשווית ומתפתחת בעולם כולו המבקשת למצוא פתרונות אפקטיביים ובני קיימא לאתגרים העיצוביים והטכנולוגיים של ימינו על ידי למידה וחיקוי של צורות, עקרונות, ותהליכים אקולוגיים בטבע.
תכנון
בהשראת מערכות מן הטבע מקדם ומעמיק את השיח בין עיצוב, מדע וטכנולוגיה ומהווה כלי משמעותי
בהתמודדות עם המשימות המורכבות המאפיינות את החיים המודרניים. העיסוק בארכיטקטורה מחייב אותנו לקיים כל העת דיון מתמיד על הקשר בין חומר לאומנות,
ועל התלות ההדדית בין הרעיון האדריכלי, מאפייני החומר ודרך ייצורו, שיטת השימוש בו וצורת השתלבותו במרקם הבנוי - חקירתם של כל אלה בתוך השדה
הרחב של מערכות טבעיות מבטיח תהל
הארכיטקטורה מתפתחת כיום לתוך מאמץ שיתופי מורכב כשאפילו המבנה הפשוט ביותר לכאורה מערב דיסציפלינות שונות ומצריך את שיתוף הפעולה של מומחים רבים אשר כל אחד מהם תורם מגוון של מיומנויות רעיוניות, תכנוניות, טכניות וביצועיות . בה בעת, שכלולם של כלי התכנון הממוחשבים, וקריאה מדוקדקת של מערכות טבעיות קיימות וברות קיימא מאפשרים לנו לתכנן ולבנות צורות ונפחים חדשניים ומורכבים גיאומטרית והנדסית, הקוראים לגיבושם של טכניקות וחומרים חדשים שיסייעו בהקמתם ובהרכבתם של מבנים כאלה באתרי הבנייה. בהקשר זה ניתן להניח שבסופו של דבר ננוטכנולוגיה והתפתחותם של מבנים מולקולאריים יאפשרו גם את העיצוב והייצור של חומרים מרוכבים שישרתו באופן מיטבי פרויקטים לא רגולריים כאלה.
אדריכל מוטי בודק הוא מרצה בכיר במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב בירושלים ובעליו של משרד בודק אדריכלים הפועל בתל אביב. הוא עוסק מאז שנות התשעים בתכנון והקמה של מבנים ופרויקטים המתבססים על מיומנות גבוהה בטכניקות של ייצור ובנייה. מבנים אלה מפגינים חדשנות הנדסית ותעוזה השואבת את השראתה ממערכות טבעיות קיימות תוך התייחסות למערכות קונסטרוקטיביות, לפרמטרים פונקציונאליים וצורניים, ולשיטות הקמה מהירות, מקוריות וזולות.