ריקי קקון זכתה באות העצוב 2016 ארכיטקטורה-סטודנטים

ריקי קקון , בוגרת המחלקה לארכיטקטורה במרכז האקדמי ויצו חיפה היא הזוכה הבלעדית באות העצוב 2016 בקטגוריית ארכיטקטורה - סטודנטים.

 

פרויקט הגמר שלה 'הארת שוליים ' מספק מבט מחודש על הנתקים הנוצרים בין רובעיה השונים של העיר עכו המתפתחת מחוץ לחומות, חשיפת השטחים האבודים בעיר והשבתם אל השיח והשלד העירוני,

תוך גילוי מחודש והנכחתו של ציר אמת המים שנדרס ונעלם תחת תופעות העיר המודרנית המתפתחת.

 

הנחייה: אדר' אייל מלכא, אדר' יורם פופר, אדר' שחף זית ואדר' אירית צרף נתניהו

מתוך נימוקי חבר השופטים:

פרוייקט מעניין תוך פתוח שפה אדריכלית. חיבור של שני חלקי העיר עכו דרך אזור "ביניים", שוליים עירוניים, תוך עירוב שימושים ופרשנות מחודשת לאמת המים העתיקה.

 

ריקי קקון מצטרפת לשורה ארוכה של בוגרים טריים של המחלקה לארכיטקטורה בויצו חיפה, אשר זכו באות העיצוב בשנים האחרונות במסלול ארכיטקטורה – סטודנטים,ריקי קקון זכתה באות העצוב 2016 בקטגורית ארכיטקטורה

 ולבוגרים שזכו במסלול ארכיטקטורה.


--


הרחבה על הפרויקט


[הארת שוליים] – חשיפה וגילוי מחודש בשולי העיר עכו.

 

מבט מחודש על הנתקים ועל שולי העיר בעכו והשבתם אל השיח והשלד העירוני, תוך גילוי מחודש והנכחתו של ציר אמת המים.

 

 

מבט מחודש על  הנתקים הנוצרים בין רובעיה השונים של העיר עכו המתפתחת מחוץ לחומות. חשיפת השטחים האבודים בעיר והשבתם אל השיח והשלד העירוני, תוך גילוי מחודש והנכחתו של ציר אמת המים שנדרס ונעלם תחת תופעות העיר המודרנית המתפתחת.

 

גם לאחר התפתחות וגדילת העיר עכו אל מחוץ לחומות העיר העתיקה, נשארה העיר העתיקה כמרכז גרביטציוני משמעותי המשפיע על זהותה. העיר שהתפתחה מחוץ לחומות, מתוך גישות שונות ובתקופות שונות, לא תמיד ידעה או חפצה להתחבר פיזית לקיים ולאחד את העיר. במקום זאת, נתקים שנוצרו בין חלקיה השונים של העיר ברמה הזהותית התרבותית והמרקמית הלכו והועמקו עם השנים, והפכו לשולי העיר, לחצר האחורית. כיאה לכך, משכו אליהן שולי העיר - פונקציות שוליים.

אותם נתקים, מחוסרי זהות ומחוסרי שייכות מתוקף היותם שטחים אבודים, אך באותה מידה חוסר שייכותם וזהותם הופכים אותם לאלמנט הגמיש ביותר והנכון ביותר לקבל את זהות העיר כולה על כל חלקיה ושכבותיה.

בחלקו הצפוני של הנתק, קיימים שרידי אמת המים שהובילה מים ממעיינות כברי אל העיר העתיקה וכפי שהובילה מים, הובילה אנשים ועודדה התיישבות והתפתחות חקלאית סביבה. עם התפתחות העיר המודרנית, נותק ציר אמת המים ודעך עם כל התפתחות עירונית נוספת וכך גם השדות החקלאיים והפרדסים שהיו סביבו.

חשיפתו המחודשת של ציר אמת המים, שיקומו והשבתו המחודשת לעיר, בשילוב עם מוסדות חינוכיים מיוחדים ופונקציות שוליים הקיימות במקום, מהווים אתגר חד פעמי: הזדמנות להעשיר את השלד העירוני, להשיב לעיר ציר ואנשים ש"אבדו" לה ולייצר מקומיות והדדיות כמרכיב מגבש בזהות במרקם העירוני.

תגובות