ארכי-תור הספרייה הלאומית

04.08.16אדריכלי המבנה: יסקי-אלכסנדרוני, זיוה ארמוני וחנן הברון, נדלר-נדלר-פובזנר | הדרכת הסיור: מרכז המבקרים של הספרייה הלאומית | שיחה עם פרופ׳ דנה אריאלי

 

בשיתוף עם הספרייה הלאומית – סיור מיוחד של ארכי-תור בשילוב סרט אדריכלות דוקומנטרי, שמוקרן במסגרת פסטיבל הסרטים דוקו.טקסט.

באופן חד פעמי מתקיים הסיור ביום חמישי אחר הצהריים.

התכנית:

16:00 – סיור בסימן אדריכלות בספרייה הלאומית

המבנה הותיק (1960) של בית הספרים הלאומי, משכנה של הספרייה הלאומית, מפסגות אדריכלות דור המדינה ודוגמא מקומית מפוארת לשלב השני של אדריכלות תנועת המודרניזם, זה שהחל לאחר מלחמת העולם השניה. המבנה תוכנן בשיתוף פעולה ע"י שלושה מהמשרדים המובילים של התקופה, והתכנון מתייחד בהידור ובפשטות, וכפי שצויין רבות, ברוח עקרונותיו של לה-קורבוזייה. חוש המידה של צוות המתכננים בתכנון מערך חללים נעים ומואר, ובו פרטים פיסוליים ועשירים, מקנה לו את מקומו החשוב בסיפור האדריכלות הישראלית.

הסיור יעסוק באדריכלות המבנה, פנים וחוץ, ויכלול גם מבט למבנה העתידי המתוכנן ע"י הרצוג ודה-מרון.

17:30 – הקרנת הסרט ושיחה עם פרופ׳ דנה אריאלי

אלכסנדרפלאץ – תחנה סופית, דנמרק / גרמניה 2015, 56 דקות, אנגלית וגרמנית, כתוביות בעברית ובאנגלית 

אלכסנדרפלאץ, הכיכר המרכזית של מזרח ברלין, נותרה אחרי נפילת החומה מוזנחת ומתפוררת. תחרות אדריכלית שנועדה להעניק לכיכר חיים חדשים הפכה די מהר לשדה קרב, שבו התנגשו אידיאולוגיות ותפיסות נבדלות לגמרי לגבי מקומם של היסטוריה וזיכרונות בחייה של עיר. האם הבנייה המחודשת של האזור צריכה למחוק כל זכר לעבר הקומוניסטי ולהרוס את המבנים הסובייטים בכיכר? האם אפשר ורצוי להקיף את האזור בגורדי שחקים ניו יורקייםארכי-תור הספרייה הלאומית? האם הבנייה הנלהבת בברלין צריכה לשמור על הצביון השונה של המזרח והמערב? אדריכלים נודעים שלקחו חלק בתחרות מציגים את החזון שלהם ומסבירים איך קרה שלמרות הוויכוחים היצריים, עברה על הכיכר רבע מאה של בנייה מאולתרת, טלאי על טלאי.

צילום: אסף פינצ׳וק

עלות הסיור: 
חברי עמותת האדריכלים לשנת 2016 - 40 ש”ח, אינם חברי עמותה - 60 ש”ח | המחירים כוללים השתתפות בעלות ההדרכה | מתכנסים ב-15:45 באולם הכניסה של הספרייה הלאומית, קמפוס גבעת רם, האוניברסיטה העברית ירושלים | חניה מחוץ לשער הקמפוס | הסיור מתחיל בשעה 16:00 | טלפון לבירורים: 03-5188234


להזמנת כרטיסים אתר ארכיתור - עמותת אדריכלים מאוחדים

תגובות