יום ב', 19 ביוני, 19:00
דיון בהשתתפות אדריכלים יואב רונת, פרח פרח, חנן פרץ
מתחילת שנות התשעים, מהוות ההבטחות של התכנון הפרמטרי והאדריכלות הדיגיטאלית מושא לחלק משמעותי מהדיון האקדמי והתיאורטי של עולם האדריכלות. התחושה כי עולם האדריכלות עומד על סיפה של מהפכה משמעותית אף יותר מזו של המודרניזם, הבטון והעירוניות האינטנסיבית עומד בחלל האוויר מזה למעלה משני עשורים. אולם מלבד הבזקים מעטים, ומספר זניח של פרויקטים - אשר זוכים להילה וחשיפה העולה לאין ערוך על חלקם היחסי בעולם הבנוי ה'אמיתי' - הבטחה זו עדיין רחוקה מלהתממש. הצעירים של שנות התשעים אינם כבר צעירים כל כך, ודור חדש של אדריכלים צעירים עומד גם הוא בפני אותם חלומות ומאוויים.
בערב זה, נזמין לדיון שלושה נציגים צעירים של משרדי אדריכלים בישראל, לשיחה על התפקיד שהם רואים ונותנים לאדריכלות פרמטרית ותכנון דיגיטלי, כדי לשמוע כיצד רואה דור האדריכלים והמתכננים הנוכחי את תפקידה של הטכנולוגיה בעולם הפרקטי בעשורים הקרובים.
על המשתתפים
אדריכל יואב רונת // סטודיו כימרה
www.studiochimera.org
אדריכל פרח פרח // סטודיו מודו
www.modu-studio.com
אדריכל חנן פרץ
אדריכל רשוי ובעל תואר שני בעיצוב תאורה אדריכלית משוודיה ולקראת דוקטורט בתכנון עירוני דיגיטלי משוויץ. בנוסף, חנן מרצה בבית הספר לארכיטקטורה באוניברסיטת אריאל.
המשרד פרץ אדריכלות בניהולו מתמחה במבני מגורים, בתים פרטיים, עיצוב פנים, בנייה ירוקה, התחדשות עירונית (לרבות תמ"א 38), תכנון ועיצוב עירוני ועיצוב תאורה אדריכלית.
מאמין בראיית המגוון כאחד באמצעות היכרות, תכנון ועיצוב מרחב המחייה האנושי, מתוך שאיפה להגיע לאופטימיות בין הסביבה לבין צרכי הלקוח, תוך הקפדה על יצירת חללים ייחודיים וירידה לפרטים הקטנים.
www.peretzarc.com
הפרמטר האנושי 3.0: בונים את העתיד
האם העתיד כבר כאן? אמנם התכנון והאדריכלות של ההווה מגדירים את עתידנו, אך לעיתים נדמה לפעמים כי אנו בונים עתיד זה בכלים של העבר.
אנו מתכננים כיום את עתידה של מדינת ישראל בסביבה שבה משך התכנון האזורי, ולעיתים גם המקומי והספציפי, עשויים להימשך על פני שני עשורים (ואף יותר). תכניות ההווה, המגדירות את פניה העתידיות של ישראל. את סביבות המגורים, העסקים, הפנאי והתרבות מעוצבות כיום על שולחנות השרטוט ויהפכו לשמלת בטון ומלט בה יחיו בנותינו, בנינו וילדיהם.
אותה שמלת בטון ומלט אינה כה שונה מאותה שמלה ואותה אדרת אשר עטפה את המדינה בשנותיה הראשונות. עולם הבניה והתכנון ממשיך לעשות שימוש בכלים הדומים מאוד לכלי העבודה בהם נעשה שימוש לפני מספר עשורים. בסביבה של הייטק, טלפונים חכמים וייצור מתועש, עולם התכנון והבניה ממשיך לייצר מוצרים אשר בכל רובד – תכנון, עיצוב, ביצוע, ועד למוצר הסופי – דומים בצורה מטרידה למוצרים דומים מלפני מספר עשורים.
בסדרת מפגשים זו, נדבר על המפגש בין הטכנולוגיה לתכנון ולבניה. האם מתקיים מפגש שכזה, או שמא הוא נותר רק על דפיהם של כתבי עת אקדמיים וקירותיהן של תערוכות, ואינו מחלחל לעולם הבניה והתכנון הישראלי? כיצד ניתן לעודד ולייצר מפגש ושינוי בתחומים אלה ברמה המקומית, על מנת לשנות היום את העתיד המתהווה.בסדרת מפגשים זו, תארח הגלריה בשיתוף עם אדריכל ומתכנן ערים נחום כהן אורחים ודוברים שונים ממגוון מקומות בישראל, על מנת לדון במאפייניה של העירוניות המקומית בישראל.
באדיבות זהזהזה גלריה לאדריכלות
להרשמה לחצו כאן