Masterfont / Studio Rosenberg

Masterfont / Studio Rosenberg
הפרויקט היה תכנון סטודיו הכולל שני חדרי מנהלים מבודדים אקוסטית, סטודיו לעיצוב גרפי שגם בו תהיה הפרדה אקוסטית בעיקר ממחלקת המרקטינג, אזור לעמדות מרקטינג, עמדת קבלה, מטבחון הכולל אזור אכילה וחדר רחצה עם מקלחון. דרישה נוספת הייתה תכנון אזור שיוכל לשמש בעת הצורך כיתת אמן למנחה ולכחמישה סטודנטים, ושאזור זה ישולב בטבעיות בסידור הריהוט בחלל. החצר האחורית אפשרה פגישות לא פורמאליות באוויר הפתוח ושימשה מקום להפוגה מהעבודה בחלל הפנימי.

הלקוח ביקש להעביר את הריהוט, את דפנות הזכוכית ואת דלתות הזכוכית מן הסטודיו הישן שבו היו ממוקמים אל הסטודיו החדש, בקשה אשר השפיעה על קו העיצוב של הסטודיו החדש והנחתה אותו. כמו בסטודיו הישן, גם כאן גובש קונספט עיצובי של תנועה וזרימה חופשיות אל החזית המוארת והאתגר היה לארגן מחדש את הריהוט ואת מחיצות הזכוכית באופן אורגני ונינוח. בכדי להשיג זאת מוקמו רהיטי האחסון בצמוד לקירות הארוכים של החלל ושולחנות העובדים ניצבים אליהם. תוכננו הנמכות תקרה בקו נתיב התנועה המרכזי המחלק בין האגף המקצועי (העיצוב הגראפי) לאגף העסקי (ניהול ומרקטינג) אשר מגיעות עד לגובה דפנות הזכוכית. הלקוח נזקק למקום אחסון רב ולכן הוחלט להעביר את האחסון לחלקים העליונים של החלל ולשם כך נבנו נישות הצמודות לתקרה וסמויות מן העין באמצעות הנמכות הגבס. במקביל נוצל גם המבנה הטבעי של החלל לאחסון רב מעל הכניסה והיציאה בתוך נישות שהוסתרו מאחורי וילונות גלילה. בחירת פרקט לנתיב התנועה המרכזי הדומה בגווניו למשטח ה"דק" בחוץ מייצרת המשכיות וחיבור בין החוץ לפנים ומספקת אשליית גודל.
בחדר הרחצה תוכננה יחידת כיור עם מראה עליונה הממוקמת כך שגבה אל החלון. בכדי להשיג את מרב השקיפות והאור הטבעי מהחלון הוחלט לייצר יחידת ארונית, כיור ומראה שתהיה מרוחקת מדופן החלל ומהחלון. גב המראה המופיע בחלון בחזית המבנה נראה למרחוק ומשמש כנקודת ציון לאדם המחפש את הסטודיו. בחלל כולו תוכנן ניצול מרבי של התאורה הטבעית הנכנסת משני צדדיו בכדי למזער הוצאות תאורה ולהשיג סביבת עבודה בריאה וטבעית.

כוונת הקונספט העיצובי הייתה להכניס את ההתרחשות הדינמית של הסביבה התעשייתית בה ממוקם הפרויקט, אל תוך חלל המבנה בעיבוד עיצובי מעודן ונקי. המטרה הייתה לשמר במידה מסוימת את הגולמיות התעשייתית של החלל הנתון ויחד עם זאת לתת לפונקציות החדשות ביטוי דינמי ואוורירי שישתלב עם החלל בהרמוניה קווית. חוויית החיבור בין החוץ לפנים היא פרטית וביתית ושונה לחלוטין באופייה מהסביבה בה ממוקם הפרויקט.

ממד אחר של העיצוב התייחס לעולם הגראפי של סימני פיסוק וקוויות קליגרפית כקונספט משנה המכתיב אסתטיקה. התוצאה הסופית הייתה קו עיצובי מאופק ומינימליסטי המעביר מסר של עסק מבוסס ואיכותי.

צלם: אילן נחום

מציגי הפרויקט

  • BLV עיצוב פנים ואדריכלות
  • קליק לחיוג: 0777008776
  • טלפון:
    0777008776הצג
  • כתובת:
    נורדאו 15א | רמת גן | 52464
  • אתר:
    הצג

תגובות