בית פרטי להשקעה במושב בשרון.

בית פרטי להשקעה במושב בשרון.
בית פרטי חד קומתי.
גודל בית - כ160 מ"ר בנוי.
גודל מגרש -500 מ"ר חצי דונם.

בית זה תוכנן מראש לפי בקשת הלקוחות כבית להשקעה.
היות ובית זה הוא להשקעה היו מספר קווים דרישות ועקרונות חשובים לתכנון הבית בשביל שיתאים לקהל לקוחות פוטנציאלים שונים.
• הבית צריך להיות חד קומתי.
• גודל הבית לא יעלה על 160 מ"ר.
• הבית צריך להתאים פונקציונאלית ללקוחות שונים.
• אסטטיות הבית חשובה ולא תיפגע בשל העובדה שהבית להשקעה.

כשניגשתי לתכנון הבית הדבר הראשון שתפס את תשומת ליבי ונראה כנושא בעייתי היה צורת המגרש. אחד מגבולות המגרש אלכסוני, הגבול האלכסוני יכול ליצור בעיתיות מסוימת אבל במקום לנסות וליישר את הבית החלטתי לזרום עם האלכסוניות והשתמשתי בצורת המגרש כקו מנחה בתכנון.
הבית תוכנן כשני אגפים כאשר אגף אחד מיושר ואחד אלכסוני, שני האגפים חובקים פאטיו של חצר פנימית ומבואת כניסה לבית. תכנון בשני אגפים שימש גם בחלוקת הבית לאזורים, אגף אחד משמש את כל הפונקציות הציבוריות: סלון, מטבח ופינת האוכל והוא תוכנן כחלל אחד פתוח. האגף השני משמש את חדרי השינה ומקלחות. שני האגפים מחולקים ע"י חלל הכניסה שממנו ישנה יציאה לפאטיו של חצר פנימית.

כשהתייחסתי לעניין גודל הבית המבוקש - 160 מ"ר, החלטתי ליצור את החלל הציבורי כחלל אחד גדול זאת בשביל ליצור תחושת מרחב ועל מנת שגודל הבית הכללי לא ישפיעה על התחושה המתקבלת. את תחושת המרחב הדגשתי ע"י שימוש בחלונות גדולים בחלל הציבורי, החלונות הגדולים מכניסים את הגינה פנימה.

בתכנון בית להשקעה חשוב מאוד להתאים את התכנון הפונקציונאלי למגוון רחב של משפחות משכבות גיל שונות ובעלי דרישות שונות למגורים.
את ההתאמה לסוגים שונים של לקוחות הצלחתי ליצור בעצרת מספר דברים:
• המטבח תוכנן כחלק מחלל פתוח של סלון ופינת אוכל, למרות זאת בשביל להתאים אותו למשפחות שאוהבות שלמטבח יש פרטיות מסוימת, המטבח תוכנן בצורה חבויה מחלל הכניסה לבית.
• סידור חדרי השינה מתאים למשפחות בעלי ילדים משכבות גיל שונות. מצד אחד חדרי הילדים קרובים לחדר ההורים - הרי הם תוכננו באותו האגף, ולכן הם מתאימים למשפחה עם ילדים קטנים. ומצד שני הכניסה לחדרי ילדים מופרדת לגמרי מהכניסה לחדר ההורים דבר שיוצר פרטיות, סידור המתאים גם למשפחות עם ילדים בוגרים יותר.
• כל הבית תוכנן לבקשת הלקוח במפלס אחד, העובדה שהבית במפלס אחד עושה אותו מתאים גם למשפחות מבוגרות בהם נוחיות הגישה היא במקום הראשון.
• תכנון הבית בצורת שני אגפים שחובקת פאטיו פנימי, עזר ליצור חצר סגורה שנוחה לשימוש בכל ימות השנה. בקיץ, בחום הבית יותר הצללה על החצר הפנימית, ובחורף הבית משמש כמגן על החצר מפני גשם ורוחות. בעובדה שהבית תוכנן גם עם פאטיו פנימית וגם עם חצר מרווחת בעלת מדשאה עושה את החצר נוחה לשימוש למשפחות צעירות בהן יש ילדים קטנים שמשחקים בחצר ומתאימה גם למשפחות מבוגרות יותר כשנחמד לשבת בפאטיו וליהנות ממזג האוויר.
מבחינה סגנונית היה חשוב להתאים את הבית לסביבה שלו, שפונה אל לקוחות פוטנציאלים מתאימים. המגרש נמצא בשכונת מושב ותיקה בעלת בתי כפר אותנטיים ולכן היה חשוב לקלוע להווי המושב הקיים, בשל כך הוחלט לתכנן את הבית בסגנון כפרי עדין.


בתכנון בית להשקעה יש לקחת בחשבון הרבה נקודות, חשוב מאוד לא לשכוח, פונקציונאליות הבית מוכרת לא פחות מהמראה הסגנוני של הבית, אבל כששני האלמנטים נלקחים בחשבון נוצר בית נעים מכל בחינה.

מציגי הפרויקט

  • לב אדריכלות
  • קליק לחיוג: 09-8940806
  • טלפון:
    09-8940806הצג
  • כתובת:
    מושב תנבות
  • אתר:
    הצג

תגובות