עיצוב "תחנת לחם" בתל אביב

עיצוב "תחנת לחם" בתל אביב
סוג בית העסק – בית קפה ומאפה
מיקום – תל אביב, ישראל
שנת שיפוץ – 2017
שטח – 50 מ"ר

סניף חמישי למותג המצליח "תחנת לחם" נפתח באחד הרחובות הסואנים ביותר בתל אביב במיקום מאתגר במיוחד. המותג הצליח בשנתיים האחרונות להתפתח בצורה משמעותית ולהפוך לשחקן רציני בתחום בתי הקפה והמאפיות. בסניף זה עשתה הרשת קפיצה גדולה אל תוך ההמולה והרעש התל אביבי בו התחרות גדולה והלקוח, מסתבר, מחפש דברים אחרים מאשר במקומות אחרים.
בכל סניפי הרשת ניתן למצוא מוצרים מגוונים החל ממאפים במשקל, לחמים, עוגיות ועוגות אך בסניף זה היה ברור כבר מהיום הראשון שיש לתת דגש גם על כריכים בריאותיים, סלטים וממרחים ייחודיים בצד פיצות ופסטות בטעמים עשירים.
האתגר הגדול ביותר בתכנון סניף זה היה המבנה האדריכלי הנתון. חזית ארוכה באורך 10 מטרים ועומק חלל של בסה"כ 5 מטרים. ללא ספק חזית ארוכה היא מתנה, אך הדבר מעיד גם על צמצום בשטחי העבודה בתוך החלל ותנועה מוגבלת או לפחות מוכתבת מראש. בחלקו הימני של החלל הפונה גם אל שטחי הפנים של הבניין מיקמנו מקררים פתוחים המציעים מוצרים ארוזים למכירה בשירות עצמי, מתקן עם סלסלות רשת לתצוגת ככרות הלחם ובצדם מדפים פתוחים עשויים מתכת בשילוב חבקים עשויים פליז, עליהם מונחים ממרחים ומוצרי קונדיטוריה ייחודיים.
במרכז החלל תוכנן דלפק ההגשה הפונה לשני צדדים ואותו חובקים ארונות סגורים ופתוחים עשויים מתכת בשילוב רשת אקספנדד. מעל לכל אלו תיבות זכוכית לתצוגת כריכונים ומוצרים קטנים מוכנים, רק לשלם ולקח. תקרת הגבס הנמוכה שהייתה בחלל טרם השיפוץ פורקה ונחשפה תקרה מרהיבה של קורות ברזל וקורות עץ המהוות את רצפה הגלריה שבקומה העליונה. כל אלו נצבעו בגוון שחור ומתחתם חופו הקירות במשטחי פח מחומצנים שעברו תהליך מסיבי של התיישנות לקבלת מראה גס ומעובד.
בצד דלפק המכירה ממוקם המטבח הפתוח, כולו עשוי פרופילי ברזל צבועים שחור וזכוכיות שקופות אשר חושפות את הנעשה במטבח, החל מתנורי הפיצה הגדולים ועד הסלטיה ועמדות ההכנה. רק עמדת שטיפת הכלים מוסתרת מהלקוח ואילו המחסן ממוקם בקומה השנייה. בצד המטבח ועל מנת לטשטש במעט את הגבול בין הלקוח לעובד המטבח, מוקמו עגלות מאפים עשויות מתכת בשילוב רשת אקספנדד צבועה בצהוב. ממולם מדפי תצוגה נוספים גם הם פתוחים על מנת להכניס את האור הטבעי אל תוך החלל.
הרצפה פורקה ובמקומה הונחו לבנים צרות וארוכות בגוון אפור בצורת פיש בון על מנת לאפשר ללקוח זרימה טבעית מהמדרכה בחוץ אל פנים העסק. החזית כולה עשויה דלתות זכוכית אותן חיפינו במסגרות עץ עם פינות קטומות בגווני שחור ומהעמוד היחידי שהיה בחזית צבענו משולשים צהובים כקרני אור.
אזור הישיבה בחוץ הוא חלק משמעותי מתכנון החלל. ברחוב סואן עם תנועה רבה היה חשוב ליצור אזור מזמין ואינטימי, לכן תוכננו אדניות עם צמחיה עשירה ומגוונת, נתלו גרילנדות עם נורות פחם בגוון אור חם ושולחנות עגולים עם כסאות פח בגוונים שונים משלימים את האווירה האורבנית.
  • כתובת:
    תל אביב
  • אתר:
    הצג