שיפוץ בית פרטי - שוהם

שיפוץ בית פרטי - שוהם
בית פרטי בשוהם המשתרע על שטח של 560 מר', מתוכם 280 מר' בנוי.
הבית בן ה- 25 שנה, נרכש כשהוא במצב ישן עם מערכות ותשתית ישנות מאוד.
מעצבת הפנים, ליאת פוסט ידעה לזהות כבר במפגש הראשון שלה עם הבית את הפוטנציאל הטמון בו ואיך להתאים אותו לצרכי משפחתה.
לבית שלושה מפלסים כאשר בקומת הכניסה ממוקמים החללים הציבוריים (סלון, פינת אוכל ומטבח), במפלס האמצע ממוקמת יחידת ההורים ובמפלס העליון חדרי הילדים והאירוח.
"כמעצבת פנים, אני רואה המון בתים ודירות ולא פעם נשאלת ע"י הלקוחות האם הנכס יתאים להם. זאת שאלה שכדי לענות עליה נדרשת לא מעט מחשבה, ניסיון מקצועי וראיה מרחבית. במקרה שלי זאת היתה אהבה ממבט ראשון"

ובכל זאת מסתבר שאין משימה קשה יותר למעצב פנים מאשר לעצב את הסביבה הפרטית שלו. שלב הבחירות היה קשה ומאתגר, נדרשו שעות של חיפוש אחר החומרים והפריטים שיתאימו לסגנון הרצוי.

השאיפה היתה לייצר בית מרווח, בהיר ומלא אור.
את הדרישה הזו מימשה פוסט באמצעות ספריה גדולה ולבנה במראה מינימליסטי אשר ממוקמת בקיר המרכזי בסלון הבית ואשר מושכת את עיני הנכנסים כבר בשלב הראשון.
הספריה היא האלמנט המשמעותי בחלל הסלון. אורכה 6.5 מ' וגובהה 2.70 מ'. והיא עשויה מברזל אשר עבר תהליך צביעה בלבן.

תהליך תכנון הספריה היה כמו תהליך של הריון ולידה. התהליך ארך לא מעט חודשים של בחינת החומרים, הצבע, אופן היישום שלה וכמובן בחירת איש המקצוע.
הספריה היתה הפריט הראשון שתכננתי והפריט האחרון שהורכב בבית. כך שהיא עברה איתנו כברת דרך משמעותית.

משך השיפוץ ארך 3 חודשים. השיפוץ התמקד בהחלפת תשתיות החשמל, האינסטלציה, האלומיניום, הריצוף וכמובן שדרוג חדרי הרחצה ותכנון מחדש של פרטי נגרות.
במפלס העליון ארבעה חדרי שינה וביניהם מבואה מרכזית המקשרת בין החדרים.
חדרי הבנות סמוכים זה לזה. החדרים תוכננו באופן זהה אך בגוונים שונים.
צביעה דקורטיבית מדגישה את קיר הכניסה בכל חדר. לבת הבכורה נבחרו צבעי אפור בהיר,שחור ועץ ולצעירה צבעי ורוד מעושן, לבן ועץ.
פרקט בגווני אלון מחבר את כל הצבעים בקומה ומשרה אוירה חמה ונעימה.

לחדר הרחצה של הילדים נבחרו אריחים בצבעי שחור לבן. פלטת צבעים סולידיים שתוכל ללוות אותם גם בשנים הבאות. הדפס צבעוני של BENDIT נתלה על הקיר ומוסיף צבע והומור לחלל.

בקומת המרתף, ממוקם הסטודיו לעיצוב פנים של בעלת הבית בו היא עובדת ומאחרת את לקוחותיה.

עיצוב פנים: ליאת פוסט
צילום: טל ניסים
  • כתובת:
    שוהם
  • אתר:
    הצג