פתרונות חניה באמצעות מתקני חניה

מצוקת החניה ההולכת וגוברת במרכזי הערים יצרה פתרונות חניה מגוונים להוספת מקומות חניה במקום נתון.
דוגמא אחת הנה מתקני חניה ללא בור מסוג 2062 או מסוג 2015 של קלאוס, הניתנים להוספה למרתף חניה קיים, לחצר בניין מגורים, בניין משרדים, ואפילו למרכז מסחרי או סופרמרקט הצריך להגדיל את מקומות החניה.
מתקן החניה מצריך גובה של 3.20 מטר כשהוא אופקי לחלוטין או גובה של 2.90 מטר כשהמתקן נמצא בשיפוע.באמצעות פתרון זה ניתן להוסיף אלפי מקומות חניה למקומות קיימים, ואין צורך לבנות או לחפור דבר עבור המתקנים. סרטון הדגמה למתקן http://www.klaus.co.il/?pag=2061.
מתקני חניה פופולריים מאד, הינם מתקני חניה הידראוליים המכפילים את מקומות החניה, כשרכב אחד נמצא בבור ואילו השני נמצא מעליו בגובה פני הקרקע. ניתן להתקין את המתקן בחצרות בניני מגורים קיימים, במגרשי חניה חיצוניים, תחנות דלק וכו, וכן במרתפי חניה-כשמתוכננת מראש תקרה בגובה בין 2.95 מטר ל-3.25 מטר, ובור בעומק בין 1.55 מטר ל-1.70 מטר. הרוחב הנדרש למתקן בודד של 2 מקומות חניה הינו 2.60 מטפתרונות חניה באמצעות מתקני חניהר ואילו למתקן זוגי של 4 רכבים הרוחב הנדרש הוא 4.60 מטר. סרטון הדגמה למתקן http://www.klaus.co.il/?pag=2062
מתקני חניה נוספים אותם ניתן להתקין במקומות קיימים הינם משלשי חניה הידראוליים עם בור דגם G63 של קלאוס. המתקן משלש את מקומות החניה, כששתי מכוניות נמצאות בבור אחת מעל השניה, ומכונית אחת נמצאת בגובה פני הקרקע. עומק הבור הנדרש הוא 3.30 מטר ואילו הגובה אליו עולה המתקן עם הרכבים עליו הינו 4.80 מטר. המתקן מגיע גם בצורה זוגית ל-6 רכבים.
מתקני החניה הנ"ל ועוד רבים אחרים, יכולים להקל באופן משמעותי על מצוקת החניה בתוך הערים בעלויות לא גבוהות יחסית לעלות של מקום חניה קונבנציונלי וכן ניתנים להוספה לבניינים או מתחמים קיימים.

המאמר באדיבות

תגובות