חוות דעת הנדסית על מצב מבנה מבחינה קונסטרוקטיבית

חוות דעת הנדסית על מצב מבנה מבחינת יציבות היא חשובה כאשר המבנים נבנו לפני 1980, או בבניין חדש יותר בו ניתן לראות ליקויים כגון שקיעות או סדקים מסוגים שונים.

במבנים שנבנו לפני 1980 נדיר שהבניין יעמוד בתקן. כיום מבצעים בדיקת אל הרס של מעבדה מוסמכת לה יש מכשירים אשר בעזרתם אפשר לקבל מידע רב על מצבו של הבניין.
את הנתונים המתקבלים מכניס מהנדס מבנים לתכונה מתאימה המנתחתם את הפרמטרים הרבים ומראה על נקודות הכשל. 
הפתרון הטוב ביותר הוא כמובן להרוס את הבניין ולבנות אותו מחדש אך גם חיזוק מקצועי ומקיף ישפר מאוד את המצב.

בניינים רבים ברחבי הארץ, נבנו שלא לפי התקן ולכן, במצב של רעידת אדמה, עלולים להיפגע.
עלות תיקון הנזק שעלול להיגרם למבנה, במידה וניתן לתקן (לעיתים לא ניתן) עשויה להיות פי 5 ויותר מאשר עלות חיזוק עמודים ויציקת קורת יסוד בטרם רעידת אדמה.
דיירים אחראים, המזהים, סדקים, קילופי טיח, ברזל חשוף וחלוד פונים לקבלת חוות דעת הנדסית מקצועית ע"מ לדחוף את שאר הדיירים לטפל בבעיה.
חוות הדעת יכולה להוביל למסקנה שטיפול קטן יחסית יכול לשפר משמעותית את מצב המבנה ולכן חשוב כל כך להתחיל בתהליך.
במצב חריג, בו חלק מהדיירים אינם מוכנים לשלם על חיזוקים דרושים, מפעיל ועד הבית עו"ד המתמחה במבנים מסוכנים ע"מ לוודא שאכן מתבצע טיפול במבנה.

פתרון?
ניתן להוסיף ממדים ואולי אף מרפסות שמש לכל הבניין. באזורים רבים בארץ זו היא עסקה משתלמת מאוד שעשוייה להשביח לכל דירה את ערכה במאות אלפי שקלים.
פינוי בינוי או פתרון התחדשות עירונית אחר גם הם מהווים פתרון מעולה, בהנחה שניתן להגיע לאחוזי ההסכמה הנדרשים ושמיקום המבנה הוא באזור ביקוש, כך שתהיה היתכנות כלכלית לעסקה.

חוות דעת הנדסית על מצב מבנה מבחינה קונסטרוקטיבית

המאמר באדיבות

תגובות