פתיחה - יום ג', 1.3.2011 בשעה 18:30
הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, בניין אמאדו, הטכניון, חיפה
במסגרת ארוע השקה יתקיים מרתון של החלפת רעיונות של חוקרים, סטודנטים ואמנים מתחומים שונים על הקשר בין רגש למחקר /לאמנות. החל מהשעה : 17:30 (בשיתוף עם המחלקה לאמנות באונ' חיפה)
Aesthetikos
אבי מוגרבי, נדב בן נון, רותי סלע, נירה פרג, רועי רוזן, ליאור ווטרמן ואריאל קליינר, קרן רוסו
אוצרת: מעין אמיר
התערוכה תוצג בין התאריכים:
31.3.2011 - 1.3.2011
ניתן לבקר בתערוכה בימים: א'-ה' 12:00-18:00
מתוך הפרוספקט לתערוכה:
בספרה "רגשות מכוערים" עוסקת סינה נאג'י ברגשות אלו מתוך רצון לבדוק את היצרנות החברתית והסימבולית של רגשות תוך בחינת העמימות הפוליטית שלה. נאג'י מציעה לבחון דווקא רגשות שלא מייצרים קתריזס, ואת סוג האסתטיקה שמעבירה לחזית כשלון של הקלה רגשית (השהייה של פעולה). היא שואלת האם הפאסיביות שרגשות אלו מייצרים היא ראקציונרית או רדיקלית. מצד אחד היא מציבה את טענתה של חנה ארנדט כי "מה שהופך אדם לפוליטי היא היכולת שלו לפעול" ולצידה את טענתו של שפינוזה כי "רגשות יכולים להגביר או להפחית את הרצון שלנו לפעול", ובכל זאת דבריה מהדהדים את הצורך לשאול, דרך הפריזמה של ההשהייה, מה הקשר בין רגשות לבין הפוליטי.
עבודות הווידאו המוצגות בתערוכה נעשו בשנים האחרונות בישראל והצופה בהן עשוי לחוש בלבול ביחס לתחושות שהן מעוררות בו: למשל, אובדן שליטה על המבט, טישטוש, דיסאורינטציה או ניתוק בין הרגש לאפקט.: מצבים בהם הצופה בעבודות האמנות עשוי לחוש בלבול ביחס לתחושותיו אל מול העבודות.
העבודות בתערוכה מעמידות במרכזן סוג של פרדוקס: חל בהן ניתוק בין סיבה לתוצאה, חירות ובחירה אוטונומית ופעמים רבות מודגש בהן האופן המלאכותי והשרירותי של התהליכים שדרכם מופקת משמעות והאופנים שבהם היא מתפרשת. נדמה שבמרכז העבודות מתקיימת הבניה לא פרודוקטיבית של מצבים בכדי להשתהות במעין מרחב שנחשב חסר תועלת.
ארוע מקדים לתערוכה: 17:30 השקת הבלוג "פועלות Word "
בלוג שיתופי לחילופי ידע על אודות אמנות עכשווית ואסטיקה של רגשות שינסה גם לבחון את האופן בו נתפשים רגשות בשדות שיח שונים ואת ההבטים הסוציו-פוליטים של אלו. האתר יבקש להוות במה לקריאה משותפת בכתיבה תיאורטית ומחקרית סביב נושאים אלו, וכן יציע דרך הצגתם של עבודות אמנות והצעות לתערוכות להרחיב את אינוונטר הדימויים המקובלים במחשבה על רגשות. יוזמות ועורכות האתר: מיכל ארז, שושי צ'כנובר, דפנה רבס, יפעת פלג, רוויטל פוירשטיין, לולה בן אלון- תוכנית ללימודי המשך באוצרות של הטכניון.
פרטים נוספים באתר הגלריה