אחד על אחד - מיקי בר

השבוע אנו מדברים עם מיקי בר, ספר לנו קצת מי אתה ומה עיסוקך כעת מיקי
בשמחה, שמי מיקי בר, בעל עסק עצמאי העוסק בתחום עיצוב פנים של משרדים , עסקים קטנים, דירות , פנטהאוזים ווילות , משלבי היסוד עד לשלבי הביצוע הסופיים. השירות שלי כולל עיצוב ותכנון פנים המותאם לצורכי הלקוח, תוך מתן דגש לתכנון מטבחים וחללים רטובים על פי הנדסת אנוש המותאמת ללקוח הספציפי. בין היתר אני מרצה בשיעורי תוכנה לשרטוט והדמיות תלת ממד למעצבי פנים במכללות ומנחה מעצבים מתחילים בתחילת דרכם בתחום.

ואיך הגעת לעסוק בתחום?

מאז שאני מכיר את עצמי הייתי ילד יצירתי, כבר בילדותי הייתי אוהב לצייר בניינים, נופים, שקיעה ודמויות מסרטים מצוירים. בתיכון למדתי מלונאות בהתמחות בתחום הקונדיטוריה, עסקתי במקצוע 9 שנים בהם עיצבתי עוגות ראווה, חתונה ובר מצווה. פיסלתי בשוקולד, בצק סוכר ומרציפן, דבר שעזר לי להוציא לפועל את היצירתיות שבי. ביום מין הימים החלטתי לסגור מעגל כשהבנתי שאני רוצה לעסוק בתחום עיצוב ואדריכלות פנים, זה בדיוק מה שמאפיין אותי וזה מי שאני. נרשמתי ללימודי עיצוב ואדריכלות פנים במכללה למנהל ראשל"צ, סיימתי בהצטיינות את לימודיי ומאז ועד היום אני עצמאי בתחום.

ספר קצת על ההכשרה המקצועית שלך
התחלתי את דרכי בעיצוב חדרי אמבטיה ומטבחים לאחר מכן עברתי לעיצוב חדרי ילדים ונוער, משם המשכתי לביצוע הדמיות תלת ממד למשרדי אדריכלות ועיצוב פנים בתור פרילנסר. עיצבתי רהיט שהגיע לתחרות חדשנות שנערכה בשנת 2013 בגני התערוכה. ודרכי כעצמאי החלה מעיצוב ותכנון פנטהאוז באשדוד שמשם התחלתי להתגלגל בתחום. עד כה עיצבתי פנטהאוזים ומיני פנטהאוזים, וילות, בתים פרטיים, משרדים, עסקים קטנים כמו מעדניות, חנויות בוטיק לבגדי נשים. בין היתר כיום אני מרצה לתכנת סקצ'אפ תוכנה למידול בתלת ממד, ואוטוקאד תוכנה לשרטוט ממוחשב לאדריכלים ומעצבי פנים.

מהו תהליך העבודה שלך מול הלקוח?
תהליך העבודה שלי די נוח וברור גם ללקוח וגם לי כמעצב. - שלב ראשון הכירות ביני לבין הלקוח צרכיו וסגנון עיצובי שלו. - שלב שני זהו שלב של הצגת סקיצות ואופציות תכנון החללים ללקוח. - שלב שלישי חידוד האופציה הנבחרת תוך כדי סיכום ותיאום ציפיות ביני ללקוח. - שלב רביעי אני ניגש למלכת ההדמיה שתמחיש ללקוח את העתידי להתבצע בשטח כמו: הנמכות תיקרה, נישות מעוצבות, ריהוט, מטבח ועוד אלמנטים שיעזרו ללקוח להבין טוב יותר את העיצוב ויקנו לו אפשרות להחליט על שינוים לפני שלב הכנת תכניות לביצוע. - שלב חמישי זהו שלב של הפקת סט תכניות הדרושות לביצוע בשטח. - שלב שישי זהו שלב ליווי הלקוח בחנויות לבחירת חומרי גמר כגון ריצופים, כלים סניטריים, טפטים, פרקטים, מטבחים ועוד. - שלב שמיני: בשלב זה מתבצעות עבודות בשטח ואני מגיע לביקור באופן ספונטני ואקראי על מנת לוודא שכל העבודות מתבצעות כראוי ולפי המתוכנן. - שלב אחרון: שלב זה מתבצע במקביל לשלב שמיני שבו הלקוח מקבל ליווי לבחירת ריהוט ומוצרים משלימים לפרויקט.

ספר לנו על פרויקט אחד מיוחד ומעניין שעשית
בשבילי כל פרויקט שלי הוא מיוחד ויחד עם זאת אני רוצה לשתף אתכם באחד הפרויקטים המעניינים שעיצבתי, מדובר בפנטהאוז בגודל של 284 מ"ר פנים ו-כ 150 מ"ר מרפסת. האתגר של אותו הפרויקט היה ליצור עיצוב ותכנון לשני משפחות, זוג הורים ובנםאחד על אחד - מיקי בר
עם אשתו ושני ילדיו. שזה אומר שני סוויטות הורים הכוללות מקלחות מפנקות ומפוארות לכל אחד,חדרי ארונות נוחים וגדולים וחדרי ילדים נוחים. מכיוון שהלקוחות אוהבים לארח הייתה דרישה למטבח נוח ופונקציונלי ופינת אוכל מספיק מרווחת. בשלבים הבאים נאלצתי להתמודד עם טעמים שונים של כל אחד מהדיירים ולהתאים סגנון אחיד שיתאים לכל אחד מדיירי הבית. קיבלתי את השטח ללא חלוקה של מטבח, פ.אוכל וחדר מגורים. חלוקת החדרים לא תאמה לצרכים של הלקוח וכך התחיל האתגר שלי בפרויקט. ע"י הזזת קירות, פתחי דלתות ויצירת נישות יצרתי ללקוח את התנאים הדרושים עבורו. שני סוויטות הורים מרהיבות לכל סוויטה חדר רחצה גדול מפנק וכמובן שדאגתי גם לשאר דיירי הבית לחדרי שינה מפנקים ומעוצבים וחדר רחצה עם אמבטיה מפנקת, סלון ענק שמאכלס את כל דיירי הבית, המשפחה אוהבת לארח כך שיצרתי להם פ.אוכל שיכולה לאכלס כמות גדולה של אורחים, מטבח גדול ופונקציונלי, כמובן עיצוב מיוחד יוקרתי ובלתי נשכח.

מהם מקורות ההשראה שלך?
מקורות ההשראה שלי תלויות בסוג הפרויקט, מקורות של הלקוח שעבורו אני מעצב את החלל וסגנון עיצוב שניבחר עבור אותו הפרויקטים. מקורות ההשראה שלי יכולות להגיע: - מתקופות מסוימות כמו שנות ה 60' / 80' . - ממקומות כמו מילאנו ושדרות אופנה. - אישים כמו אמנים וציירים גדולים. - מהטבע, צמחים, אבנים חול, טקסטורות מהטבע צורות וצבעים. - מקורות מתעשייה, חומרים תעשייתיים כמו נירוסטה, אלומיניום, ניקל ועוד...

מהו הקו העיצוביתכנוני המנחה אותך?
אני דואג למקסם את החלל תוך כדי התייחסות להנדסת אנוש המותאמת ללקוח ולצרכיו. מקפיד ליצור חללים מוארים באור טבעי כמה שיותר ומשתדל לא ליצור פרוזדורים ומבואות חשוכות ע"י טריקים עיצוביים ותכנוניים. בכל העיצובים והתכנונים שלי אני אוהב להפוך את ה"מינוס" ל"פלוס" הכוונה אם יש לי מכשולים כמו עמוד שלא ניתן להזיזו ו/או קורות אני אוהב לזרום איתם ולעצב בצורה כזאת שלא מרגישים שיש עמוד באמצע החלל ומנצל את הקורות כאילו שזו הייתה יוזמה מראש של המעצב ליצור אותם בחלל ועוד מכשולים שאני הופך אותם לתכשיטים עיצוביים של ממש.

עצת זהב לסטודנטים בתחום
להעז ולא לפחד לעצב, כדי להביא את העיצוב למקומות ולתוצאות שלא נראו כמותם יש להעז ולא לפחד להשתמש נכון בקונספט, לשלב השראות ולא לשכוח את צרכי הלקוח כי בסופו של דבר עיצוב ותכנון יפה הוא עיצוב בעל משמעות!

מה מאפיין את האדריכלות עיצוב הפנים בישראל לדעתך?
את האדריכלות והעיצוב הישראלי מאפיינת הפשטות שבדבר, עיצוב מינימליסטי בעל תוצאות מקסימליות, אם זה בריהוט / מטבחים / חדרי שינה משרדים ועוד. ישנו דגש על שימוש בחומרים פרקטיים ואיכותיים שעמידים לטווח ארוך אפילו בפרזול, כלים סניטריים נראה עיצוב קליל זורם ועם מקסימום אפקט.

מה לדעתך יהיה הטרנד הבא?
כמו בעולם הטכנולוגי פתוח וחשוף בפנינו כך גם בעולם העיצוב בשנים האחרונות, ניתן לראות יותר ויותר עיצובי "OPEN SPACE" מרחבים פתוחים וצבעים מינימליסטיים בהירים וקרים. לדעתי הטרנד הבא בעולם העיצוב פנים יהיו הצבעים החמים, שילוב של חומרים וטקסטורות דקורטיביות וצבעוניות חומרים טבעיים יותר מהטבע.

מהם השאיפות המקצועיות שלך לעתיד?
להוביל תרבות תכנון פנים בארץ. אני רואה המון פוטנציאל בדירות ובתים שלא בנויים ומתוכננים נכון ולא מתאימים כמעט לאף צורך של אף דייר שמתגורר ו/או יתגורר באותו הבית/הדירה, אם זה קירות מיותרים בתוך החללים ו/או מטבחים שמתוכננים לא נכון ולא פונקציונליים ואינם מתאימים לצרכים של היום לדוגמא: אם זה במטבחים כיום יש המון מכשירי חשמל כמו מדיח, מיקסר, בלנדר, בר מים ועוד מוצרים מינימליים שאנו משתמשים במטבח ואף מטבח אם זה בדירות החדשות ואו בישנות אינו מתאים למכשירים המוצאים לנו בשוק של היום. ברור שאי אפשר שכל מטבח יאפשר לאכלס את הכל מהכל לכן אני לא מציין מכשירים שלא כל אחד צורך כמו טוחן אשפה קולט אדים ועוד מכשירים שהם יותר פרווילגיה. אני רואה איך אנשים עם השנים השלימו עם המצב חיים ומתמודדים בחיי היום יום עם תכנון לא נכון וחושבים שהחלל קטן ואין מה לעשות וסובלים יום ביומו עד שמגיע מעצב מקצועי שפותר להם את ההתמודדויות היומיומיות הללו.

לסיכום אני כאדם מאד אוהב אתגרים ואיך שאומרים בשפה פשוטה "לשבור את הראש" כמו שעושים זאת כשמחפשים תשובה לחידה. אז זה מאוד מקרין על אופי העבודה שלי בכל פרויקטים. אני תמיד זוכה לעצב פרויקט שמעצבים לפני פחות הצליחו להתמודד עם המצב ואני שומע תגובות מלקוחות שמספרים לי על החוויה העיצובית שעברו איתי וקו המחשבה השונה שלא פגשו לפני, הם מכנים אותי כפסיכולוג עיצובי. אני מאוד אוהב את כל תחום של התכנון, אם זה תכנון מטבחים והתאמתם לצורכי הלקוח, תכנון וחלוקת חללים ועוד טריקים עיצוביים שהופכים ללקוח את החיים לקלים נוחים וכיפית יותר ולי הצלחה כזאת מקנה כיף שהצלחתי לפתור עוד "חידה עיצובית".
מיקי בר

תגובות