ערב עיון עם דוד בהר-פרחיה ואורחים בעקבות התערוכה ‘תנודות אורחלל’ במשכן לאמנות עין חרוד
03/04/2017 - בשעה 19:00
דוברים:
דוד בהר-פרחיה // אמן וחוקר, מרצה בכיר במסלול לעיצוב תעשייתי, הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, טכניון
יניב שפירא // מנהל ואוצר ראשי, המשכן לאמנות עין חרוד
גליה בר אור // אוצרת וחוקרת אמנות ישראלית, לשעבר מנהלת ואוצרת ראשית, המשכן לאמנות עין חרוד
אדריכלית תמי יניב // תמי יניב אדריכלות
על הערב
ערב זה יידון בקשר המשולש בין אור טבעי, אדריכלות ישראלית (במבט דרך עבודתו של שמואל ביקלס), ואדריכלות מוזיאונים מנקודות מבט שונות הנעות על הציר המחבר בין אדריכלות ואמנות.
על התערוכה 'תנודות אור-חלל' במשכן לאמנות עין חרוד
"התערוכה תנודות אור-חלל הינה ניסיון ראשון מסוגו להתמודד עם אדריכלות האור-חלל של שמואל ביקלס, אדריכל המשכן לאמנות, עין חרוד. מוזיאון זה, שנודע בזכות מופעי האור הטבעי הממלאים את אולמותיו הוא אחד ההישגים יוצאי הדופן של האדריכלות הישראלית במאה ה-20. ככזה הוא משמש מקור השראה לאדריכלים מהארץ ומהעולם, בהם רנצו פיאנו [בבואו לתכנן את מוזיאון דה-מניל ביוסטון, טקסס, 1986].
דוד בהר-פרחיה מבקש להקנות לצופה את חוויית השהות בחלל תצוגה נקי, ללא עבודות אמנות המוצגות על הקירות. הערכים המושמים בחזית התערוכה מושתתים על איכויות האור ועל קנה המידה של החלל כחומר פיסולי ויוצרים חוויה חושנית, תחושתית וחזותית הפועלת על כל החושים. כלומר, חלל התצוגה הוא המרחב הפיסולי שאותו הצופים מוזמנים לחוות בצורה רב-חושית.
אולם לא די בכך. כדי להעצים את החוויה מקנה בהר פרחיה לכל אלה פרשנות משלו, באמצעות התערבויות עדינות בחלל. הוא שולט על מנגנוני האור הטבעיים באמצעים מכניים ומחדיר לחלל אור במינונים מדויקים ובכך מתזמן מופעי אור היוצרים חלל דינאמי; מציב עמודים מעוגלים המתכתבים עם ארבעת העמודים הקבועים במבנה ובכך מדגיש את היחסים הגיאומטריים הפשוטים של המבנה; מפנה בצורה עדינה ללבני הזכוכית המקובעות בתקרה, לקימורים המרכיבים אותה, למשפכי האור של הקירות ולמרובע האורתוגונאלי של האדריכלות המודרנית.
תערוכה זו מספקת חוויה תלויית מקום, תלויית זמן ותלויית מועד השנה, וזאת בהתאם לרב-גוניות הופעתו של האור הטבעי במשכן" (יניב שפירא).
על המשתתפים:
דוד בהר-פרחיה // אמן וחוקר, מרצה בכיר במסלול לעיצוב תעשייתי, הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, טכניון
דוד בהר-פרחיה הוא אמן וחוקר אשר מרכז יצירתובחיפה. ב-15 שנים האחרונות הוא פועל בתפר שבין אמנות תלויית-מקום וארכיטקטורה וזאת תוך כדי שימוש במגוון אמצעים אמנותיים, בהם פיסול, מיצב, ארכיטקטורה ארעית, מיצג, רישום ווידאו. את לימודיו החל במדעים מדוייקים (פיזיקה כימית ומדעי החומרים במכון וויצמן). דוד למד פיסול באוניברסיטת גלוסטרשייר שבאנגליה. את עבודת הדוקטורט כתב על האור במוזיאון לאמנות ובחן את חשיבותו ומשמעותו של האור הטבעי בחווית הביקור בחללי התצוגה. האדריכל שמואל ביקלס והמשכן לאמנות עין חרוד, שימשו דוגמא מכוננת למחקרו, שבו בחן את תופעות האור הטבעי במוזיאונים של אדריכלים בולטים כגון לואיס קאהן, רנצו פיאנו, פיטר זומטור וטדאו אנדו.
www.davidbehar.info
יניב שפירא // מנהל ואוצר ראשי, המשכן לאמנות עין חרוד
יניב שפירא הוא האוצר והמנהל הראשי של המשכן לאמנות עין חרוד משנת 2016. דוקטורנט מהחוג לתולדות האמנות באוניברסיטת תל אביב, ותואר שני בלימודי מוזיאולוגיה באותה אוניברסיטה. יניב היה אוצר ומנהל גלריית הקיבוץ, תל אביב, בשנים 2004-2009.יניב אצר תערוכות רבות בארץ ובחו"ל וביניהן באמסטרדם, ברלין, גואנגז'ו (סין).
גליה בר אור // אוצרת וחוקרת אמנות ישראלית, לשעבר מנהלת ואוצרת ראשית, המשכן לאמנות עין חרוד
גליה בר אור היא אוצרת וחוקרת אמנות ישראלית. גליה, בעלת דוקטורט מבית הספר להיסטוריה, באוניברסיטת תל אביב ובוגרת קורס מוזיאולוגיה, בית ספר של הלובר, פריז. בין השנים 1985 - 2015 היתה המנהלת הראשית והאוצרת של המשכן לאמנות עין חרוד. גליה אצרה תערוכות רבות בארץ ובחו"ל, ביניהן את הביתן הישראלי בביאנלה לארכיטקטורה בוונציה (אוצרות משותפת), בביאנלה בסאו-פאולו ובאיסטנבול, תערוכות בטוקיו וקמקורה ביפן, בדרזדן, גרה, למגו, אוסנבריק, בוכום וברלין בגרמניה, ובישראל. במסגרתן של עשרות תערוכות, אירועים ופרסומים, עסקה באמנות עכשווית תוך יצירת הקשר ליצירות העבר.
אדריכלית תמי יניב // תמי יניב אדריכלות
אדריכלית תמי יניב היא בוגרת הטכניון בשנת 2001, ובעלת משרד 'תמי יניב אדריכלות' משנת 2011.המשרד עוסק בתחומים מגוונים, בהם מבני ציבור ותרבות, בניה חדשה למסחר ולמגורים, שימור והתערבות במבנים קיימים ועיצוב פנים למבנים ציבוריים בארץ ובעולם. בין עבודות המשרד חידושו של בית טיכו עבור מוזיאון ישראל, עיצוב פנים למשרדים בסן פרנסיסקו, ועוד.
www.ty-arch.co.il/
במידע באדיבות זהזהזה גלריה לאדריכלות.
לפרטים נוספים לחצו כאן