בין ‘עיר לתיירים’ ל- ’עיר כל תושביה’

בין ‘עיר לתיירים’ ל- ’עיר כל תושביה’.
ערב דיון במסגרת התערוכה ‘הזדמנות?’

ערב דיון במסגרת התערוכה ‘הזדמנות?’

2017.10.26, 19:00

דיון בהשתתפות אדריכלים יואב רונת, פרח פרח, חנן פרץ
מדינת ישראל משקיעה מאמצים, משאבים ותשומת לב נרחבת לנושא התיירות. ברמה התכנונית, מהווה תמ"א 12/1 ניסיון ליצירתה של מדיניות ארצית לפיתוח תשתיות בתחום התיירות. ברמה המקומית, חלק משמעותי מתכניות המתאר הנערכות בשנים האחרונות בישראל כוללות נספחי תיירות, כמו גם עריכתן של תכניות מתאר יעודיות המוקדשות לנושא זה.
במידה רבה, הגישה הבאה לידי ביטוי בתמ"א 12/1 היא גישת המתחמים, קרי יצירת ריכוזים ושכבות שירותים ומתקנים נפרדים לתחום התיירות ולחיים האזרחיים המתנהלים במקביל לפי סוגי תיירות שונים. גישה זו רואה הפרדה בין צרכי ורצונות התייר והתושב, ומייצרת סופר-פוזיציה של עולמות נפרדים המתקיימים במקביל באותו מרחב בהשקה מינימאלית.
עבודתו של מור אלקוסר מציעה מודל חלופי לשילוב בין עיר לתיירים לעיר כל תושביה תוך שילוב מרקמי ואורגני של תשתיות ופעילויות באותו מרחב קיים. שילוב זה עושה שימוש בתשתית העירונית הקיימת על מנת לייצר מארג כלל-עירוני משלב, העונה על צרכיהם ורצונותיהם המשותפים של התושבים והתיירים, תוך מתן מענה לצרכים הספציפיים של כל קבוצה.
בערב זה, נדון בדרכים השונות שבהן ניתן לקיים תכנון ופיתוח תיירותי בישראל תוך בחינתה של טבריה כמקרה בוחן המשלב מאפיינים שונים של סוגי תיירות ופיתוח עירוני.

משתתפים

אדריכל מוטי לביא // מהנדס העיר טבריה
www.tiberias.muni.il

אדריכל מיקי מנספלד // מנספלד קהת אדריכלים
www.mansfeld-kehat.co.il

ליאון אביגד // בעלים, קולקציית מלונות בראון
www.brownhotels.com

הכניסה בתשלום - 15 ש"ח בהרשמה מוקדמת // 30 ש"ח ביום הדיון.
להזמנות מקומות יש ללחוץ כאן (או ליצור קשר עם הגלריה בטלפון). אנו שומרים מקום בהרשמה מראש בלבד.



הזדמנות ?חמש עבודות בוגרים
על פרויקט הגמר בין האקדמיה לעולם הממשי

התערוכה "הזדמנות?" תנסה לבחון באמצעות חמש עבודות גמר מהשנה האחרונה באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל שאלות אלה. במסגרת התערוכה, תוצגנה חמש עבודות נבחרובין ‘עיר לתיירים’ ל- ’עיר כל תושביה’ת, אשר המאחד אותן הוא התשובה הריאלית שהן נותנות לשאלתו של דה בונו. הן מייצגות שורה של ערכים ציבוריים וחברתיים החורגת ממסגרתו של הדיון האקדמי, ובאות להציע פתרונות ברי-יישום למציאות ישראלית מסוימת. ברי יישום, אם נבחר ליישמם.
במהלך התערוכה, תארח הגלריה מפגשי דיון אשר מטרתם לבחון את קו הגבול הזה, בין הפרויקט הסטודנטיאלי למציאות שלאחר האקדמיה. האם וכיצד ניתן לבנות על בסיס ידע זה פעולה הנמשכת לעולם האמיתי? האם זהו תפקיד שהאקדמיה יכולה וצריכה לקחת על עצמה, ואם כן כיצד ניתן לעשות זאת ומה הן התועלות לבעלי הענין השונים - הסטודנט, המרצה, המוסד האקדמי, החברה?
אוצר אורח: מור אלקוסר

המידע באדיבות אתר זהזהזה גלריה לאדריכלות

תגובות