חלום בלבן ברחובות

חלום בלבן ברחובות
חלומם של בני הזוג היה דירה בהירה בה ישלוט הצבע הלבן, בניגוד לדירה קודמת שלהם שעוצבה בצבעים כהים והרבה עץ. בהתאם לדרישת הלקוח בוצעו בתכנון המקורי של הדירה מספר שינויים: תוספת חדר עבודה במקום פינת המשפחה, הרחבת חדר שירותי הילדים ושינוי מיקום הכלים הסניטריים, תכנון המטבח מחדש ותוספת "אי".

בני הזוג היו שותפים מלאים לתכנון, לעיצוב ובחירת החומרים ומרוצים מאוד מהתוצאה. הדירה מעוצבת בקו מודרני, נקי, חללים פתוחים ואווררים, והרבה לבן בעיניים. כדי ליצור את המראה הנדרש נעשה שימוש בחומרי גלם שונים במנעד צבעים של לבן- אפור.

כניסה לבית וסלון: כניסה לסלון מרווח עם קווים נקיים ומודרנים בו נעשתה עבודת גבס נרחבת. בקיר המרכזי תוכננה נישה למסך הצפייה וכן מזנון מרחף ללא רגליים. הרעיון של תיקרת הגבס היה בכדי ליצור מראה של תקרה חלקה ללא גופי תאורה תלויים כדי לשמור על מרחב חלל גדול "ללא הפרעות" לעין. בתקרה הושקעו גופי תאורה פלורוסנטיים לתאורת הצפה. בנוסף מסביב לתקרת הגבס הותקנה מערכת תאורת לדים המאפשרת שימוש בתאורה צבעונית מתחלפת ויוצרת מראה של תקרה "מרחפת". הצבעוניות של הלדים מאפשרת "יצירת אווירה" בהתאם לשימוש ולאירוח המתרחש בכל רגע נתון בסלון. בכל רחבי הבית הושקעה מחשבה בהתקנת גופי תאורה "ירוקים" שאינם מחממים את הסביבה, חסכוניים בחשמל ובעלי אורך חיים ארוך.
מטבח: במטבח 3 חלקים עיקריים : "לב המטבח" האי המשמש הן כמקום לאחסון, לבישול והן לישיבה של בני המשפחה. קיר אחסון בו ממוקם המקרר והמזווה ומשטח עבודה בו ממוקם הכיור. המטבח פתוח לסלון והקו העיצובי הינו בהתאם, שימוש בצבעים בהירים כאשר השיש באי ובמשטח העבודה בצבע אפור כהה היוצר ניגוד לרקע. התקרה הינה המשך של תקרת הסלון.

חדר הורים: המיטה בעבודת נגרות מיוחדת בצבע אפור המשתלב עם הצבעוניות של הדירה. השידות ממשיכות את הקו "המרחף" והאוורירי והן תלויות על גב המיטה. בתקרת הגבס של החדר שני חלקים, האחד עם גופי תאורה המשמשים לתאורה אינטימית וקריאה והשני לתאורה כללית של החדר. ברצפה נעשה שימוש באריחי קרמיקה כהים דמויי פרקט.

שרותי ילדים: מספר שינויים שבוצעו בתכנון המקורי : פתיחת חדר השירות אל תוך חלל השירותים, ביטול אמבטיה ושימוש במקלחון אפשרו קבלת חדר שירותים מרווח עם כיורים כפולים המשמשים את 3 ילדי המשפחה. הפסיפס הצבעוני שובר את המראה הלבן הכללי ויחד ואביזרי אמבט בגוונים מתאימים משלימים את התמונה.

שרותי אורחים: קיר פסיפס צבעוני, כיור מעוצב ותאורה מתאימה יוצרים חדר שירותים מזמין, נעים ובמראה יוקרתי המצליח להתגבר על מגבלת המרחב המצומצם.

הלקוחות: זוג עם 3 ילדים קטנים
הדירה: דירה חדשה שנרכשה מקבלן, 160 מ"ר, 5 חדרים בשכונה חדשה ברחובות
צילום: אלון קירה
עיצוב: עובד קדם, סטודיו קדם לעיצוב ואדריכלות, 2378546 - 052,
[email protected]

מציגי הפרויקט

  • סטודיו קדם
  • קליק לחיוג: 052-238546
  • טלפון:
    052-238546הצג
  • כתובת:
    שבט 45 מודיעין
  • אתר:
    הצג

תגובות