דירת גן בחיפה

דירת גן בחיפה
הדיירים: זוג הורים בשנות ה-40 המאוחרות לשני בנים. האם בעלת חברה לניקיון ותחזוקה המתנהלת מהמשרד הביתי. האב אופטומטריסט ובעל רשת משקפיים חיפאית. הבן הגדול עבר להתגורר בתל אביב, והבן הצעיר בגיל תיכון, מתגורר בבית.

הדירה: דירת גן בעלת שלושה מפלסים הממוקמת בוורדיה שבחיפה. שטח הדירה 157 מ"ר, 6 חדרים, ושטח המרפסות והגינה כ-120 מ"ר נוספים.

החזון: לאחר שהתגוררו בשכירות 12 שנים בבית, ולאחר שלא הצליחו למצוא חלופה שתענה על כל דרישותיהם, החליטו הדיירים להישאר בבית, לרכוש אותו ומיד לשפץ. הדירה היא אחת מתוך ארבע דירות במבנה מדורג, בעלת כניסה נפרדת, חניה, מרפסת ונוף מדהים המשקיף על מפרץ חיפה. בימים בהירים ניתן לראות עד עכו.

כשנכנסנו אל הבית לראשונה, הרגשנו שהנוף המדהים זקוק לבמה יותר גדולה. ומשם נולדה התפיסה העיצובית ששירתה את הבית בהמשך. הבית עוצב כך שזרימת הקווים היא אל הנוף, אל החוץ. נוצרה חזרה טורית של שלושה קווים, וביניהם שני מעברים. הקו הראשון הוא מטבח הפנים המתחבר אל מטבח חוץ, הקו השני הוא פינת האוכל ויחידת המדיה בשילוב קיר חלוקי הנחל, והשלישי הוא פינת הישיבה בסלון. היינו צריכים להתחשב בעמוד קונסטרוקטיבי, שמטעמי תקציב הוחלט להשאירו ולהפוך אותו לחלק מקיר חלוקי הנחל שעליו נתלתה הטלוויזיה.

מציגי הפרויקט

תגובות