שינוי פנים אמיץ לדירה ברעננה

שינוי פנים אמיץ לדירה ברעננה -
חלומה של הלקוחה, שנמצאת בפרק ב של חייה, לקנות דירה אותה תוכל להפוך לשלה במלוא מובן המילה – מקום חם, נעים וביתי שתוכל לבלות בו, לעבוד ולגדל את ילדתה.
במאמץ לא קטן היא הצליחה לרכוש דירה ברעננה, ופנתה אליי לחוצה ונסערת על מנת שאעזור לה הפוך את החלל שרכשה לבית מפנק ומזמין עם קונספט עיצובי המתאים לאופייה, וכל זאת בתקציב קטן יחסית .

הלקוחה חלמה על דירה יפיפייה עם עיצוב חדשני, קווים נקיים ומראה מינימליסטי בסגנון צרפתי. דירה פונקציונלית ונוחה שגם תתאים לעבודתה מהבית - חדר קליניקה לטיפולי קוסמטיקה.

מבנה הדירה כפי שהיה תוכנן בסגנון מיושן – מטבח נפרד ארוך וצר, סלון קטן עם יציאה למרפסת, הנמכות מיזוג מוגזמות, חדר ממ"ד וחדר רחצה צר וצפוף.

כשנכנסתי לדירה בפעם הראשונה, נדהמתי לראות שהדירה נראית כל כך קטנה לעומת השטח הקיים בפועל – זאת כמובן בגלל החלוקה שנעשתה לדירה מידי הקבלן בעבר.
לאחר שהכנתי ללקוחה מספר סקיצות, הבנתי תוך כדי עבודה, שעל מנת למקסם את הפוטנציאל של החלל, נדרש מהפך אמיתי:

שבירת קירות ב2 חדרים, שינוי מיקום ואוריינטציה למטבח – כולל מיקומי אינסטלציה וביוב ברוב אזורי הדירה, כך תתאפשר הפיכת חלל המטבח הקיים לקליניקה.
- זהו צעד נועז מאוד ללקוחה מאוד הססנית.

לאחר מספר שיחות והדמיות של חלוקת הדירה, היא השתכנעה, והחלטנו יחד ללכת על "התוכנית המשוגעת" – (כך קראנו לה:)
ויצאנו לדרך.. מכוונות מטרה ועם אצבע על דופק התקציב לכל אורך הדרך.

ועל אף שנאלצנו לעשות לא מעט ויתורים, התמקדתי ב לשמור על 3 האלמנטים העיקריים שמבחינתי היו הכי חשובים על מנת שהתוצאה הרצויה תתקבל :
1. ויטרינה בלגית בסלון ובמטבח המחוברים
2. מטבח מושקע בסגנון נקי במרכז הבית
3. רצפת פרקט.

הקושי העיקרי שבו נתקלתיהיה היכן למקם את מסך הפלזמה. מצד אחד המיקום הנכון ביותר היה כמובן מול הספה, לפני המטבח, אך כיוון שנמצא שם עמוד בטון , ולא רצינו שגב המסך יהיה מול היושבים במטבח, נאלצתי לחשוב על כל הפתרונות הקיימים בשוק: מסך מסתובב על עמוד, עבודת נגרות ייחודית כאלמנט עיצובי שיפריד בין האזורים ועדיין לא יחסום לחלוטין את החלל, מסך יורד מתקרה ועוד – כל הפתרונות נתנו מענה עיצובי לבעיה זו, אך היוו מחסום מבחינה תקציבית.

לבסוף, ולאחר הרבה לבטים, החלטנו ללכת על האפשרות הפשוטה ביותר – בניית קיר גבס, עם גוון אפור עדין שישמש לתליית מסך הטלוויזיה.
לשמחתי הרבה, התוצאה התקבלה יפה מאוד עם הקיר סביב האי, ואף נוצרה לנו פינה חדשה ואינטימית...הפינה הכי חמימה ושימושית בבית - פינת שיחות המטבח.
  • כתובת:
    תל-אביב
  • אתר:
    הצג