תוכנית בית

בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום

תוכנית בית

איילת 10.11 (00:31)
שלום,
צרפתי את התכנית. אשמח לדעתכם לגביה.
במיוחד בנקודות הבאות: 1. מטבח קיר ארונות (הקיר שמשמאל לכניסה) האם עדיף לקצר אותו ובכמה? האם הוא חוסם את הכניסה והמבט המתקבל של מי שנכנס הבייתה?
2. הקיר שמול הכניסה והקיר השמאלי של פינת המשפחה מסומנים כקירות נמוכים. מה דעתכם? האם נמוך? כמה נמוך? רגיל? משרביות אולי?
תודה רבהתוכנית בית
הוסף תגובה קישור ישיר

1. לא הוא לא חוסם . אני מניח ש...

בני 10.11 (12:20)
1. לא הוא לא חוסם . אני מניח שהרעיון הוא לייצר כניסה הדרגתית , כך שהנכנס יוכל להתארגן על עצמו עם המעיל וכו' לפני שהוא נופל על אלו שסועדים ... הכניסה עובדת מצויין .
אם כבר , כדאי להצר או להרחיב את המסדרון כך שיהיה אחיד לכל אורכו , או 150 כמו באזור חדר המגורים או 140 כמו בכניסה , ככה שנקבל מימין קו אחיד ומאסף של כל הקירות בחלל (של ארונות המטבח, הכניסה , השרותי אורחים והחדרים... ) מקווה שהובנתי.

2. אני אישית לא אוהב שיש קירות שאין להם משמעות , קיר גבוה מהווה הפרדה אקוסטית וויזואלית ,קיר נמוך הוא חסר משמעות , אז או שהולכים על קיר גבוה מעל 2 מ' (אם רוצים שיראו את גרם המדרגות אפשר להשאיר קצת פתוח מעליו) ואז הקיר מקבל (נישות חלולות עם תאורה /תמונה יפה /פסיפס מגניב מול הכניסה . (וגם מי שיושב בפינת המשפחה מקבל את מלוא הפרטיות ולא חייב להגיב/להתייחס לזה שעומד בדלת אם הוא לא רוצה ...)
או שמשתמשים בריהוט כדי לייצר הפרדה בין החללים , כלומר במקום הקיר שידה גבוהה ורחבה עם המון מגירות קטנות (רטרו סטייל) בשביל מפתחות ושאר ירקות. ומעליה קאנבס ענק שתלוי באויר מהתקרה עם כבלי פלדה וכו'.

כנ"ל לגבי השולחן עבודה , אתם הולכים לעבוד שם ? אז מה נותן שרואים/שומעים את כל הצווחים בסלון ? לא מספיק אלו מהמדרגות מעל ? אז או קיר גבוה כמעט עד למעלה , או שהצד הפונה לסלון יהיה ספרייה גבוהה ככה שבין הספרים חצי פתוח חצי סגור . . .

יאלה חפרתי , בהצלחה .
הוסף תגובה

בני, תודה רבה. חפירות כא...

איילת 10.11 (00:31)
בני,
תודה רבה.
חפירות כאלה חיפשתי. אני בעד לחפור פה ואחר כך באדמה (-:
אתה אדריכל?
לגבי שולחן העבודה- יותר פינה לילדים לקשקש בה ולהכין ש"ב.
הציעו לי את קיר הכניסה לעשות עד למעלה עם משרביות וקונסולת כניסה כמו שכתבת. מה דעתך? מכיר אתר שאפשר לראות בו קיר כזה?
הוסף תגובה

כן , אדריכל בחיתוליי . ...

בני 10.11 (21:05)
כן , אדריכל בחיתוליי .

ככל שתרדי לרמת פירוט גבוהה ואמיתית של אורח החיים שלכם גם כיום וגם הרצוי בעתיד תוכלי לחדד את התמונה לגבי אופי ההתנהלות בבית - גם אם הילדים רק מכינים ש"ב לא בטוח שתרצי לשבת עם אורח בסלון ולשמוע את בוב ספוג נותן בראש ... נסי לברר עם עצמך/בעלך את הנושא.

בקשר למשרביות , נשמע מעניין ויפה .
אמנם זה מאוד תלוי בהמון גורמים כמו השפה הכללית של העיצוב בבית - משרבייה במקור זה לשימוש חוץ ותצורות מסוימות עלולות לתת גוון אתני לחלל (זה בסדר אם זה הקו הכללי אבל אם הסגנון מודרני אז מה הקשר ?!)
אני לא יודע את אופן הביצוע של קיר שכזה (אם לפני או אחרי ריצוף)
אבל אולי תוכלו תחילה לחלק באמצעות ריהוט מעניין ובעתיד להוסיף את הקיר משרביות , בכל אופן אם אתם כן הולכים על זה , אז בוודאי שצריך לתת לו גובה של 1.8 מ' לפחות , א. כדי שיהיה לו נוכחות ויעשה את העבודה של סמי הפרדה . ב. קיר נמוך יוסתר ברובו ע"י הקונסולה ויאבד מאפקטו....

באופן כללי לא חייבים חומר מאבן או בטון , עם קצת יצירתיות ונגר מקורי אפשר לעשות מחיצה-משרבייה מגניבה ומעניינת (בהתאם לסטייל הכללי) . וכך להכניס חומר נוסף לחלל ...

קצת כאן - www.robinz...7%99%D7%94

כתבי בגוגל תמונות משרביות (וגם תנסי באנגלית ע"י גוגל תרגום תקבלי יותר תוצאות)

www.google...1&imgdii=_

הוסף תגובה